Söndagskrönika

20120129-195147.jpg

(Det är inte björnen på bilden som har skrivit krönikan).

Så sköt de då den där björnen. Gött för dem? Fan heller! Jag tycker det är sjukt! Gubben som blev biten var ute och jagade älg. Han befann sig således i skogen. För mig är det då självklart att det är ”game on”! Är du i skogen får du räkna med att bli anfallen av björnar, älgar, lämmlar och orcher. Mannen blev tydligen rejält tilltygad, och det är ju tråkigt. Men! Men! Vad gör då folk runt omkring?! Inte fan skakar de på huvudet och tänker ” Vi kanske borde låta det stackars djuret vara. Björnen kanske var kär i en älg. Eller så var den sjukt bakis och blev väckt av gubben med bössan. Då får man ju förstå att den blev arg och bet ifrån (ha ha)”.

Nej. Så gjorde man inte! Istället kopplades ett speciellt team av jägare in, som har som expertis att skjuta yxtokiga björnar. Oklart är var och vad de tränar.De spårade sedan det här stackars kreaturet en hel natt innan de sköt honom. Tjena.
Fattar ni hur sjukt det är? Ett team, likt de som sköt Usama, jagade björnen. What. The. Fuck. ?.

Varför gör de såhär? För att björnen tänkte ”Alltså va fan? Nu går det en lönnfet gubbe här i skogen igen. Med sig har han en sådan där pinne som smäller som fan och dödar oss. Nu blir jag lack! Det är dags att någon ryter ifrån! HÖRREDU! GUBBJÄVEL! GE FAN I ATT JIDDRA MED OSS!”
Och sen fick gubben igen deluxe. Få bestämmer sig människan som art för att vad? Statuera ett exempel? ”Nu ska vi visa de där björnasen att man inte muckar med skapelsens krona! Sök upp den, sätt in special teamet! Koppla in Persbrandt! Kolla om björnen har några nära släktingar!”

Som jag ser det måste ju djuren få härja tillbaka. Inte fan går de djur ur huse varje gång vi skjuter en älg?
”Sköt de Helge? Men jävlar! Nu samlar vi ihop ett team och söker upp det där jaktlaget! Ring Guillou!”

Ger du dig in i leken får du leken tåla. Mina fem cent. Det här är ju lika sjukt som att Sonnen vann sin match igår. Nu måste jag höra den där gaphalsen i minst ett halvår till. Undrar om jag ska sätta ihop ett team? Hmmm.

(Och nej jag hatar inte jakt. Jag vill till och med ta jägarexamen. Jag tyckte bara detta var helt sjukt. Helt kokko).

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagskrönika

  1. Martin skriver:

    Att jaga, d.v.s. gå i skogen med en bössa ” de’ e’ manligt de’ ”, men björnar måste man ju akta sig för, för de är blodtörstiga. Men hallå! Jägaren gick ut i skogen, beväpnad. Det var inte björnen som kom in i jägarens vardagsrum beväpnad… Men vi människor är alltför uppfyllda av oss själva och inbillar oss att naturen ska vara snäll mot oss, utan att vi är snälla tillbaks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s