I need a hero!

20120211-142555.jpg

Jag kanske borde byta namn på bloggen till MMAgubben. För nu kommer jag skriva ett sådant där bittert inlägg. Typiskt gubbigt.

Men alltså. Jag saknar den gamla goda tiden i UFC. Eller nej, egentligen inte. Jag saknar inte galor som den första, där Tank Abbot var med och skämde ut sig. Eller då Jim Brown som kommentator. En snubbe som var en grym runningback på 60-talet, men som inte kunde ett skit om fighting. På så vis, och på många andra sätt, har både MMA och UFC kommit långt.

Men var är alla hjältar? Var är profilerna? Förr hade vi ju Couture, Liddell, Ortiz (innan han blev dålig), Sylvia osv. Osv. Och ja, jag vet att många blir tokiga nu. Och härjar om GSP och Sonnen, Diaz och Silva.

Visst, jag kan hålla med om GSP. Han är fortfarande grym. Men i övrigt? Jag ser ingen som påminner om förr! Inte samma gloria som t ex Liddell under sin Prime. Den killen slogs med allt och alla. Var rolig att se och slogs för fansen. Jag tycker inte det där finns på samma sätt längre. De som är mästare är skadade ofta, fightas nästa aldrig.

Är det så att de stora pengarna gör att mer står på spel för fightersarna? Gör detta att de dodgar matcher mer? Att det finns mer vinning i att vara försiktig än att tilltala publiken? Gör MMAans tillväxt att den har blivit mer mainstream, och därmed blivit mer lik ”konventionell” idrott? Jag tycker mig se sådana tecken. Stora likheter finns mellan UFC för 5 år sedan och nu, som mellan collagefootball och NFL. Collagefootball innehåller betydligt mer publikfriande spel än NFL. För där handlar det plötsligt om Big bucks. Kan samma problem finnas i UFC?

(Eller är det så att jag är en bitter surgubbe, som tycker allt var bättre förr? Må så vara)

Gubbe som jag är beställde jag nya tillskott igår. Det behövs för att hålla uppe denna skadad i knä och fot-sova för lite-för mycket att göra-kropp. Blev den här. Lovar gott! Har i övrigt två sjuka småttingar hemma, så dagen i dag blir vilodag. Man kanske kunde titta på några schysta gamla UFC matcher? Det var ju trots allt bättre förr. Det vet ju alla.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s