Ödmjukhet och LCHF

Jag har reflekterat över en sak. Eller egentligen över flera saker. I jakten på den perfekta kroppen provar allt fler individer att lägga om sin diet. Tyvärr gör många det av helt fel anledning, nämligen i förhoppning att få en snabb quick-fix. Att snabbt gå ner, för att sedan börja äta som ”vanligt” igen. I stort sätt all forskning vi har tillgång till visar att dieter och snabbfixar inte fungerar. Snabbfixar för att de helt enkelt är idiotiska och dieter därför att få, väldigt få, orkar hålla en diet hela livet.

En diet som ligger i ropet nu är LCHF. Och nu kommer alla LCHF:are se rött och härja om att LCHF minsann inte är en diet. Det är en livsstilsförändring. Må så vara att ni säger så. Men ni tar bort och skär ner på födoämnen och ändrar helt ert måltidsmönster. För mig är det en diet. Jag ska inte i detta inlägg angripa LCHF, Gud bevars. Då lär jag få hatmail, avskurna hästhuvuden och margarin hemskickat till mig. Jag ska heller inte ta upp det faktum att den forskning vi har tillgång till idag påvisar att den enda diet som verkar fungera, i det långa loppet, är hög-protein-diet.

Jag ska spinna vidare på det här med hästhuvudet. Varför är det så att just LCHF:are blir så rabiata när man ifrågasätter deras val? Jag är inte emot LCHF, men tycker det är intressant att diskutera alla dieters för och nackdelar. Men det är inte de flesta LCHF:are. För det finns inga nackdelar med deras sätt. Man blir pigg,stark,snyggare,friskare,en Gud i sägen och går ned 5 kg om dagen. Punkt. Slut.
Hur kan det vara såhär? Varför är just dessa anhängare så arga på allt och alla? Blir de så av allt fett de häver i sig? Eller har den mediala hetsen gjort att de känner att de måste försvara sig hela tiden? Vart är i så fall ödmjukheten? Jag tror absolut att LCHF KAN fungera. Men inte för allt och alla. Inte heller löser det en individs alla problem. Det gör ingen diet. Och såklart har även LCHF sina nackdelar, som alla dieter. Men kom igen nu alla, var lite mer ödmjuka. Låt folk göra som de vill med sina liv och sitt sätt att äta. För annars kommer ni snart bli kostvärldens Jehovas vittnen. Och det vill ni väl inte?

20120213-071352.jpg

Ett glas olivolja, någon?

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Ödmjukhet och LCHF

 1. Mmadoktorn skriver:

  Annars kan jag tipsa om nya spännande dieter på ingång, HCHF (high carb high fat), är faktiskt en egenutvecklad diet som går ut på att man äter så mycket man kan, hela tiden. Har bara testats av mig om man säger så, så jag kan inte garantera att den fungerar, men den har visat 100 % effekt om man tittar på ett visst effektmått, på 100 % av testperson (-erna)

 2. Bigfred skriver:

  Fan!!!! Hade skrivit ett aplångt svar till dig! Men nu får du nöja dig med detta : Jag är en stålman av fett!!! Taget ur kontext så låter det idiotiskt 😉 Men jag lever lchf och det funkar för mig. Skön inställning har du, sen att du skriver på ett provocerande sätt för att folk ska läsa är ju bara roligt;) Spä på debatten lite. Håller med dig, var ödmjuk och öppen för andra människors livsval.

  Kram på dig din AFA-älskande, ringkramande gamle far 😉 (OBS ; hoppas alla inser att det är fler än bloggskrivaren som använder sig av ironi)

 3. Martina skriver:

  Skönt med lite förmiddagsskratt!

 4. Lotta skriver:

  tack!!! Sitter precis och blir förbannad på LCHF ivrare på twitter på grund av #Kvällsöppet som snart sänds på 4.an
  Ditt inlägg är så härligt träffande .)

 5. Ping: Nu är jag så trött på alla LCHF predikanter | I jakten på kcal

 6. Ping: Sommaren och förstörda rutiner « MMAfarsans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s