”Jag har inte tid”

Jag har varit inne och nosat på det här förut. Gällande ursäkter. Ursäkter för att inte träna. Jag lyssnade på en av Bodys podcasts igår på jobbet, och där kom ämnet på tal.

Jag kan ibland få höra: hur hinner du träna? Jag hinner aaaaaldrig träna. Vilket, faktiskt, är bullshit. Egentligen säger personen: jag prioriterar inte min träning. Andra saker är viktigare. Nu kanske folk blir tokiga och säger: JAG HAR INTE TID!
Jo, det har du. Det kan ibland finnas en dag, då det tidsmässigt inte går ihop sig. Men att som generellt säga att tid inte finns, är bara en ursäkt. Den där timmen framför teven? Hur viktig är den egentligen? Är Mästerkocken viktigare än din hälsa?

Ska ta två exempel: jag själv och så Barack Obama ( vi gör ju ungefär samma sak). Jag har två barn, har tills för en månad sedan pluggat heltid samt haft två extrajobb. Ändå har jag i snitt legat runt 5-6 träningspass i veckan. Jag säger inte detta för att skryta, utan istället för att få dig som säger att du inte har tid att inse att det har du visst.
Obama tränar också, trots att han är USAs president. Stressigare jobb finns nog inte just nu. Perspektiv!

Du behöver inte vara på gymmet i en och en halv timme. Att tro att kvantitet i tid på gymmet är lika med gott resultat, tyder på rejäl okunskap. Tvärtom är intensiva pass på 30-40 min betydligt effektivare. Har du tidsbrist, se då till att vara effektiv! Enda undantaget är möjligen om du ska bli bodybuilder, men för hur många är det en verklighet?

Så, var ärlig mot dig själv. Har du tid för 30-40 min ca tre ggr i veckan? Inte? Då tycker jag att det är dags för dig att ringa Obama.

20120216-081322.jpg
”Lite triceps-axlar idag kanske?”

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till ”Jag har inte tid”

 1. Martina skriver:

  Jag är helt enig med dig! Att det inte finns tid att täna är ren bullshit! Kanske kan vara läge att prioritera bort någon av de där timmarna i soffan framför tv´n som folk tydligen har tid med..?

 2. Martina skriver:

  Träna ska det naturligtvis stå.. Satans tangenter! 🙂

 3. Mmafarsans fruga skriver:

  Du är klok som en bok min käre make! Och det blir ju inte mer tid för att du har en fru som också vill snitta på ungefär samma antal pass 🙂
  Jag kan bli grymt irriterad på att folk nämner tid som ett hinder. Varför inte vara ärlig mot sig själv och säga ”min prio ligger inte på att träna”. Då slipper man dessutom det dåliga samvetet! Idag finns massa bra sätt att träna hemma dessutom. Man kan få sig en rejäl genomkörare till och med UTAN att ha några vikter eller annat.
  Här ska erkännas att jag tycker det är aptrist att träna hemma men det GÅR om det verkligen inte finns någon annan tid.

 4. mmafarsan skriver:

  Bästa ever! Ska genast ta och vila!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s