Aminosyror

Något av det viktigaste du kan använda i kosttillskottsväg är aminosyror. De förhindrar katabol effekt, ger i sin tur en anabol effekt samt har samma effekt som glykogen dvs att de kan användas som bränsle direkt i muskelcellerna.

Aminosyror är de byggstenar som utgör proteinmolekylen. En proteinmolekyl kan bestå av flera tusen sammansatta aminosyror. Fördelen med aminosyror kontra protein är just att de inte behöver brytas ned av kroppen efter intag. Istället kan de snabbt transporteras ut i musklerna, där de ger fördelar som bättre uthållighet och en viss ökad mental skärpa.

Det finns 22 aminosyror, varav 8 är essentiella för människan, eftersom vi inte kan producera dem själva. Därför måste vi få i oss dem från mat eller tillskott. Att helt få i sig alla via mat är dock svårt, varför tillskott är överlägset bäst.

Vid hård muskelträning töms lagren på aminosyror i musklerna snabbt. Det är därför av fördel att ta detta tillskott både före och efter träning. Det innehåller inga kcal i sig, så ni som är rädda för bilringen på magen kan vara lugna.

Aminosyror finns som tillskott i två olika former, BCAA och EAA. Skillnaden mellan dessa är att EAA är bredare och innehåller fler aminosyror. Det är därför bättre, jämfört med BCAA. Nackdelen med EAA är dock att det är dyrare än sin kompis BCAA, samt att det är svårt att smaksätta. Det smakar alltid blä.
BCAA innehåller tre aminosyror, medan EAA innehållet nio. Tack vare detta tas BCAA upp snabbare av kroppen, vilket kan vara en fördel för personer på t ex diet eller deff, kopplat till snabb energi.
Glöm inte bort att EAA innehållet BCAA, men inte tvärtom. Således borde EAA vara att föredra, vilket också styrks i flertalet studier.

Så, tränar du hårt, och behöver hjälp med återhämtning är aminosyror ett bra val för dig!
Tips här: EAA
Det enda EAA tillskott jag provat som inte smakar skurmedel. Köp och prova, du kommer märka skillnad!

20120220-153048.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Aminosyror

  1. Fredrik skriver:

    Intressant läsning ”Arnold” 😉 Tack så mycket för ditt grattis!! Är sjukligt (smittar) lycklig! 😉

  2. Danne skriver:

    Intressant läsning i bloggen. Tack för tipset om aminosyror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s