Det här med föda…

Det är lite finurligt på ett sett. För dryga hundra år sedan var mat något som det inte alltid fanns gott om. Lägg till femtio år på det, och du hamnar då i en period när människor tog sitt pick och pack och flyttade till Ameri-katt för att det inte fanns någon mat.

Hoppa fram till idag. Just idag, fettisdagen. Semlor till alla. Klang och jubel! Detta samtidigt som allt fler människor blir tjocka. Feta. Sjuka. För mig är det här faktiskt en gåta. För det är inte svårt att inte bli tjock. Alla kan inte vara i superform, vara solbrända, deffade och urstarka. Men nästan ingen behöver vara tjock. Vi har någon (några) enstaka procent som ser ut som de gör för att de har ämnesomsättningsfel. Thats it. Resten. Resten har faktiskt gjort ett val att vara tjocka. De sköter inte sin kost och de sköter inte heller sin träning.

Och det är för mig helt ok. Alla vill inte träna. Alla känner inte behov av att vara tränade eller smala. Och det måste få vara ok. Det som kan störa mig är alla undanflykter. Bortförklaringar. ”Jag har så svårt att gå ned i vikt” ”Nyttig mat är inte god” eller favoriten ”Jag hinner aldrig träna”.

Allt. ALLT det där är bullshit. Det handlar endast om motivation och jävlaranamma. Om en person som var ur form istället sa: ”Jag tycker det är tråkigt att träna och jag är nöjd med hur jag ser ut”, skulle jag inte bry mig alls. Så var ärlig mot dig själv och alla andra. För vill du gå ned i vikt funkar inga dieter. Det finns inga snabbfixar eller magiska lösningar. Det enda som funkar är hårt arbete och motivation. Thats it.
Missnöjd med din kropp?
Vad väntar du på? Sätt igång!
Kör hårt!

(Kommer i veckan skriva en post på hur en person exempelvis kan äta för att få bra resultat. Frågor mottages gärna).

20120221-191417.jpg
”Tror du att di har semlor i Amerikatt, Kristina?”

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det här med föda…

 1. Björn skriver:

  Men såhär svart och vitt är det ju faktiskt inte, det ligger mer än bara bullshit bakom människors ursäkter, tröstätning pågrund av depression, en stark propagandaapparat från mäktiga företag, mcdonalds, coca cola etc, sockerberoende, ätstörningar osv kan ju ligga bakom människors kostintag. Att människor inte tränar kan bero på en rörelserädsla kopplat till träning, nedstämdhet, att man faktiskt inte vet hur man gör osv. Vilka bakomliggande faktorer ligger bakom en brist på motivation? Man kanskr saknar tro på sin förmåga att klara
  Av träningen, eller så tror man inte att träningen kommer ge förbättringar. Tror du behöver
  Nyansera din bild på människor I dålig form som kommer med ursäkter. Sen så är en del helt enkelt lata 🙂

  • mmafarsan skriver:

   Hej Björn och tack för kommentaren! Jag tycker du slår huvudet på spiken när du väljer att ta upp exemplet om att inte kunna stå emot stora företags mediakraft eller en persons eventuella rädsla för nya rörelser.

   En person som är motiverad, som verkligen har bestämt sig för att förändra sin kropp och sitt liv, kommer inte falla för reklam eller vara rädd för att prova något nytt. Den som vill ta tag i situationen söker då medvetet upp kunskap, tar hjälp av en PT, kontaktar ett gym eller läser sig till kunskap. Åter kan detta kopplas till motivation! Bara du kan göra en förändring.

   Att se dra paralleller till personer med eventuella psykiska problem, så som depressioner, blir väldigt missvisande. Jag behöver väl knappast skiva ut att folk med sådana problem, kroniska sjukdomar eller dyl har ett problem som inte bottnar i brist på motivation?
   Jag talat givetvis om friska individer som inte har något annat hinder än sitt eget psyke. Och där, där är faktiskt skalan svart eller vit.

   Kör hårt!

   • Björn skriver:

    Tack för ett bra svar, min poäng var att de friska personer du talar om som kommer med ursäkter kan ha andra anledningar bakom ursäkterna som du inte vet något om, jag talar här ur egen erfarenhet som sjukgymnast utifrån patientmöten jag haft. Träna på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s