Sprid glädje!

Passet idag var precis så jobbigt som det lät. Kul, men jobbigt. Var dock med om en intressant upplevelse jag vill förmedla.
När jag drog igång på gymmet var där 4-5 ynglingar (ja, de var typ 21. Då är man yngling). De körde lite förstrött cable press downs, och såg allmänt uttråkade ut. Tills jag satte igång.
De glodde som kossor som får syn på något intressant. Och det störde mig inte. Jag är van, eftersom jag tränar på ett litet gym med i stort sett bara ”allmän gymmare”. Absolut inget fel i det, men det gör att man lätt sticker ut när man slänger med vikter och kettelbells. Nej, det som störde mig var att de tittade lite snett. Som om att jag körde så hårt för att få dem att se dåliga ut.

Jag tycker det här är ett allt för vanligt problem. Folk bröstar upp sig på gymmet, tycker andra är dåliga som inte tränar som dem själva. Vilket är helt befängt. Vi är ju alla där för att vi tycker om samma sak (typ), nämligen att träna.
Jag försöker att alltid le åt mina medtränanden. För jag tycker det är toppen att man tagit sig till gymmet, oavsett om man bänkar 150 kg eller gör 5 situps. Huvudsaken är att man är där, försöker och har kul. Så, sprid lite glädje på gymmet eller där ni tränar. Det kostar inget och kan ge så mycket.

Som en kontrast kan jag berätta om att en kille kom fram till mig iförrgår på gymmet och sa: ”Bra jobbat!”
Och jag blev toppenglad.

20120225-190959.jpg
”Va fan?! Lyfter den där jäveln mer än jag?! Jag kommer lätt att ge honom onda ögat då han är klar!”

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sprid glädje!

  1. Martin skriver:

    Min gamla friidrottstränare sade alltid till oss när vi skulle ut och springa. ”Fokusera på vad ni är här för att göra, inte vad andra är här för att göra.” Essensen var att om löpturen kanske var ett lugnt återhämtningspass, då skulle man inte hetsa upp sig om man blev omsprungen.
    Var det 1500 meter på tid, skulle man inte kaxa upp sig över alla man sprang om, de kanske sprang marathon.

    Jag anser att det funkar likadant i gymmet. Bara för att jag inte kan köra en fyr-,fem- eller sexsplit och en massa byggarövningar (dels på grund av tidsbrist och dels för att jag växer som en svamp om jag bara tittar på en skivstång) så tittar inte jag snett på byggarna. När jag börjar köra mina ryck och mina frivändningar och chins och dips i stegformat får jag ömsom blickar som säger ”Han är inte klok i huvudet” och ”stackare, du kommer aldrig att bygga några muskler på det sättet”.
    Helt och hållet för att de inte vet vad syftet med min träning är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s