Den mytomspunna bastun

Idag har jag haft en välförtjänt vilodag. Det behövdes efter helgens pass. Rundade dock av kvällen igår ( jobbade till 2000) med 15 intervaller a 120 m med 30 sek vila emellan. Körde som högst på 19.5 km/h. Bra ös.

Efter den tortyren passade jag på att basta i stationens nya eminenta bastu. Och medan jag satt där slog det mig: bastun är en parallell verklighet till den riktiga världen. När du väl gått igenom den där fula furudörren ( i lyxiga fall glasdörren) upphör plötsligt regler och normer att gälla. Du blir personlighetsförändrad, vilket inte kan härledas till vätskebrist. Vad jag talar om? Jag ska berätta.

Exempel 1: alla har väl varit med om den där fläskiga gubben som kommer in i bastun? Svettig redan innan inträde jazzar han in. Och eftersom han har en rejäl övervikt att klampa fram med börjar han snart svettas. Med bravur. Och här kommer det sjuka: helt plötsligt tar den feta mannen ett rejält varv över sin svettiga kropp, så att det klatschar likt fan, samlar upp svett och sprätter iväg den mer handen. What. The. Fuck?! Gärna med ett frustande läte till. När någonstans annars skulle detta vara ok? På uteserveringen en varm dag? På kontoret? Nej, men i bastun!

Exempel 2: Det blir helt plötsligt ok att ta sig på könsorganet samtidigt som man inleder ett samtal med en vilt främmande människa. Det görs gärna av ovanstående gubbe och ämnet brukar helst florera kring allsvensk fotboll/tidigare idrottskarriär/invandrarfientlighet. Skulle detta ske någon annanstans i samhället skulle gubben åka fast för fan vet allt. Men inte i bastun!

Exempel 3: En omedveten tävling pågår dygnet runt, året runt i bastun. Den är mycket enkelt uppbyggd: man sitter tills alla har gått ut. Denna lilla ide har fått mig att nästan dö av uttolkning många gånger. Kommer det in någon, då sitter man kvar tills de går ut. Det spelar ingen roll om du så suttit i tre timmar. Du sitter kvar! Annars får du det där sneda leendet när ni möts i dörren ” Jaså, du pallar inte mer?”
I denna procedur är det även fullt tillåtet att psyka, så som att slänga mer vatten på aggregatet. Ovanstående gubbe brukar psyka med mer skvättande av svett.
Det här sjuka scenariot är knappast applicerbart på någon annan situation. Föreställ dig det på en buss:
” Jag går inte av bussen förrän den där kärringen med taxen gått av!”
Nej va?
Bara i bastun!

Så för all del, basta! Tänk bara på att det är en helt annan värld där inne i värmen…

20120327-222602.jpg
Det finns ingen kärring med en tax här inne va? Mötte en sån på bussen nämligen, och det blev lite crazy…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s