Vad definierar en fighter?

I lördags gick Escalate challange av stapeln. KC var representerat av ett gäng duktiga fighters. De flesta vann sin match. Någon förlorade. Och det där fick mig att tänka.
Vad är en sann fighter?

För 10 år sedan hade jag nog sagt någon som vinner sina fighter och är livsfarlig i ringen. Typ som Chuck Norris.

20120426-093226.jpg

Men med ålder kommer (oftast) vishet. Nu är jag snarare av åsikten att en fighter är den som till och börja med tar beslutet att ens gå in i buren. För bara där ligger ett stort hinder: du ska bestämma dig för att du är villig att slå någon på käften, samtidigt som du måste vara beredd på få på käften själv.
Efter detta beslut tränar du inför matchen. Kanske till och med andas, äter och sover fighten. Sen kommer matchdagen. Och här ligger för mig det viktigaste i vad som kännetecknar en sann Chuck…fighter. Det viktigaste är inte att vinna (trodde aldrig jag skulle höra sådant sossesnack ur min mun), även om det såklart är målet. Det viktigaste är att du går in där och inte lämnar något kvar. Att du efteråt kan säga att: jag gjorde allt vad jag kunde. Jag kunde inte ha gjort mer. Då är man en fighter. En som övervunnit all rädsla, frustration, nervositet och spänning som kommer med en match. En som gav allt.
Det är fightingspirit. Vems hand som domaren sen höjer är sekundärt.

20120426-094316.jpg
Allt det här snacket om Chuck fick mig att bli sugen på att handla kläder…

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad definierar en fighter?

  1. Martin skriver:

    Personligen gillar jag den japanska definitionen. En fighter är någon som fightas, varken mer eller mindre. Om du vinner har inget med att vara en fighter att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s