När blev herr Kolhydrat vår tids Hitler?

Säg att du gillar bröd idag, och du kommer förmodligen få en föreläsning av någon rabiat galning, som påpekar att du både kommer få diabetes, bli tjock och förvandlas till ett troll.
Mycket troligt är även att samma galning på 90-talet förfasades över de som åt riktigt smör. Då var man nämligen galen om man gick i närheten av fett. Light skulle det vara!

Så knasiga är vi människor, i jakten på den perfekta kroppen, att vi gör allt för att gå ned i vikt. Vi provar dieter, fastar och härjar. Allt det där gör vi. Allt, utom att göra det vi ska: träna. Förkortningen KISS känns då lämplig att ta upp.

20120531-080917.jpg
Nej, inte dem!

KISS i det här fallet är inte ett band som gjort tre bra låtar (”Crazy nights”, ”I was made” och ”Heavens on fire”, för er som undrar). Nej KISS står för Keep It Simple Stupid. För det är inte, för en majoritet av oss, svårt att gå ned i vikt. Det handlar bara om plus och minus. Gör av med mer än du stoppar i dig, så kommer du gå ned i vikt. Lyssna inte på puckon som Katrin Zytomierska, som vill sälja sina skitböcker till dig. En god kost är givetvis en förutsättning för bra resultat, men att radikalt slänga om din kost är inte smart. Börja istället att träna, och lägg därefter om din kost.

Detta för oss osökt in på herr kolhydrat. Denne utskällde makroorganism, vars funktion i kroppen är att omvandlas till glukos för att sedan användas som energi. Alltså lysande bränsle för högenergiarbete, så som intervaller och intensiv tyngdlyftning. Dessutom är glukos det bränsle hjärnan och blodceller främst använder. Alla som provat att skära i kolhydraterna vet vad jag menar med detta. Du känner dig slö och dum utan kolhydrater.

20120531-082200.jpg
Herr Kolhydrat

Därmed inte sagt att du ska trycka i dig vitt bröd, pasta och bullar likt Kicki Danielsson då hon inser att hon inte figurerat i pressen de senaste dagarna. Ät rätt kolhydrater! Låt dem följa ditt aktivitetsmönster ( för de flesta innebär detta äta mest kolhydrater morgon,för att sedan trappa ned under dagen). Och ju mer du tränar, desto mer kolhydrater har du råd att sätta i dig: förtjäna dina kolhydrater!

Som sistens: glöm inte att kolhydrater direkt efter träning ( i kombination med protein) ökar kroppens upptag av testosteron från blodet. Detta ger en större muskeltillväxt.
Stick och ät lite bröd nu!
Kör hårt!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s