Sommaren och förstörda rutiner

Nu kommer beach 2012. Viktigt för vissa, mindre viktigt för somliga som ska jobba hela sommaren (läs jag).
Med sommaren kommer semester, vilket för de flesta innebär bristande rutiner. Så här kommer ett inlägg drypande av goda råd. Det gäller både för de med semester, men även de som arbetar och säger sig inte ha tid med träning.
Underbart, som vanligt, inte sant?

20120605-065801.jpg

För det första: läs bara det här om du tränar för din egen skull. Om du tränar för att uppnå nya resultat och utvecklas. Annars kan du strunta i det. På tal om det måste jag bara uppdatera min status på Fejjan. Brb, som kidsen säger.
Till saken då: inga rutiner och du har inte tid att träna sa du? Låt då farbror Sebastian bryta ned träningen i de viktigaste stegen för dig, så ska vi nog hitta en väg för goda resultat för dig, även om semester hägrar med sin flintastek och peoples beer (dvs folköl).

Sömn
Är nästan viktigare än själva träningen. Missförstå mig inte, du kan inte sova dig iform. Men det är i sömn som kroppen reparerar sig och bygger upp muskler. Inte i själva träningen. Träningen i sig gör faktiskt tvärtom. Den
bryter ned kroppen, förstör den. Så se till att sova! Helst 8 timmar per dygn. Gärna med någon power-nap också. Genom vila och återhämtning når du dina mål snabbare!

20120605-070706.jpg
Gustav han kan han! Lägg här till träning, så har du ett framgångsrecept!

Rutiner/Jag har inte tid!
Låt mig först börja med att åter säga att : Jo, du har visst tid. Om du sedan prioriterar något annat är det en annan sak. Hinner jag, med två småbarn och ett heltidsjobb träna, så gör du det med. Tycker du det lät drygt? Ok, jag kan hålla med om det. Lite. Men om vi säger så här då: Obama tränar. Och vi kan nog båda vara överens om att han är mer upptagen än någon av oss. Prioritera!
Jobb och semestrar kan alltid komma ivägen för träning. Och ibland måste de få göra det också. Men åtminstone två pass i veckan hinner du med! För sådana veckor, har jag två pass jag brukar trycka in, bara för att hindra kroppen från att helt falla sönder. Klipper in dem här, de är på utrikiska, men det får man leva med:

Workout #1
– Walk in, spend 5 mins warming up.
– Proceed to work up to a heavy set of 5 reps in the back squat.
– Immediately head over and do 3-5 sets of max reps pull ups or chin ups.
– Rest 3-5 mins
– 2 sets of max rep push ups.

Workout #2
– Walk in, spend 5 mins warming up.
– Proceed to work up to the a heavy set of 5 reps in the press
– Drop the weight to the floor, add 2 45′s to each side, spend no more than 3 sets to work up to a heavy 5 on the deadlift.
– Rest 3-5 mins
– Perform 50 evil wheels from your knees with an olympic bar.

Det här, eller något liknande hinner du. Oavsett ditt schema. Annars kanske början på hösten blir denna:

20120605-071649.jpg

Kost
Tyvärr också hemskt viktig! Har redan skrivit om detta b la här. Vill dock, med
emfas, understryka att det viktigaste med kosten är att du hittar ett sätt som fungerar för dig. Undvik dock all skit som heter dukan, Sahlgrenska dieten, Cambridge och liknande. För dieter funkar inte. Kom också ihåg att leva lite. Det är ok att fuska ibland, så länge det inte går till överdrift.

Så. Tips klart. Följ detta, blanda in lite eget sunt förnuft och så slipper du vassen 2013.
Kör hårt!

Det här inlägget postades i träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s