Testosteron- varför är det viktigt?

Tanken var ju att idag köra en tvåpassare. Tji fick jag. Vaknade med rejält ont under väster lunga. Efter lite värktabletter och rådfrågning av doktor på jobbet så ser det ut som om farsan fått en muskelinflammation. Därför blir det lugna gatan idag. Sjukt tråkigt, för jag hade sett fram emot lite smörj på KC. Hoppas på snabb bättring. Istället bjuder jag på lite tankar kring testosteron.

20120618-124254.jpg

Så där ser den ut, den lille testosteronmolekylen. Viktig av flera anledningar. I tonåren är det denna filur som gör att finniga, brölande snorvalpar blir män.Molekylen, produceras i testiklarna hos män, hos kvinnor, som vanligtvis inte ska ha testiklar, i äggstockarna. Dock i mycket mindre halter än hos män.

För den som tränar mycket är testosteron viktigt av flera orsaker. När du tränar frigör kroppen extra testosteron. Detta ska sedan binda till muskelceller, för att där stimulera proteincyntesen, tillsammans med glukos. Detta medför kort och gott muskeltillväxt. ( Det är därför det är viktigt med kolhydrater tätt inpå träning, eftersom detta höjer glukoshalten i blodet. Alla LCHF:are som hajade till nu gör sig inte besvär med att härja. )

20120618-125219.jpg
Muskeltillväxt at its finest

Så långt allt väl. Vad som dock är viktigt att tänka på är att individer som tränar mycket kan få låga halter av testosteron. Detta kan visa sig i symtom som trötthet, muskelsvaghet, svårigheter att sova, irritation och minskad sexlust. Inte bra med andra ord. Misströsta dock inte mina vänner! Hjälp finns att få. Och nej, du behöver inte injicera hormoner i rumpan. Enkelt och lagligt kan du höja dina testosteron-nivåer genom att stimulera bildning av det. (Testosteronstimuleringen sjunker som bekant med åldern). Bra tillskott, som är dopningsfria, finns att prova.
Själv kör jag med denna Fitnessguru Alpha.
Mycket bra produkt- testa och märk skillnaden!

Kör hårt!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Testosteron- varför är det viktigt?

  1. Ping: Käka yoghurt, få större testiklar | MMAfarsans Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s