Världens bästa öppna förskola!

Jag och barnen var på besök hos en god vän idag. Vi kom att prata om öppna förskolan. Vi går nämligen på världens bästa sådan, Droppen. Jag drog mig då till minnes att jag och äldsta barnet en gång försökte oss på att vara otrogna, och prova en annan öppen förskola. Detta hände för över två år sedan, och var en upplevelse. Håll till godo.

På en ledig dag så jag tog med mig min förstfödda skatt till Ekholmen. Där skulle det nämligen finnas en öppen förskola. Ekholmen är för övrigt lite som Linköpings Rinkeby. Ha det i åtanke. Men vad gör man inte för sin dotter. Sagt och gjort åkte vi dit och lokaliserade snabbt förskolan. Den låg, som sig bör i ett stort komplex, tillsammans med BVC och socialsekreterare (?!).

Dagen till ära var det ”pappadag”. Det är ett annat ord för att släppa ut ett gäng förvirrade karlar som annars aldrig är med sina barn. Men att ta ut en föräldrardag på en fredag är aldrig fel, tycker de. Långhelg ju!
I praktiken blir det då såhär: Papporna sätter sig i en soffa och pratar, gärna om viktiga saker, som Glenn Hysén och stryktipset. Barnen då?, frågar ni er. Vad gör man med barnen? Vad är det för fråga?!
De får krypa runt bäst de vill. Förhoppningsvis hittar de någon leksak där på golvet, som de kan roa sig med.

Jag är inte en sådan pappa. Jag gillar visserligen Glenn Hysén, men jag kan inget om sport. Så jag och den förstfödda stod där handfallna, bland barn som var som mest ett och ett halvt år, och sporttokiga gubbar. Efter en timme ville dottern åka hem. ”Jag är hungrig pappa”. Ingen var gladare än jag.

”Myran” som stället hette, var alltså ingen hit. Kanske återvänder vi någon gång. Förmodligen inte. Tacka vet jag Droppen. Där pratas det minsann om annat än fotboll och gamla Ifk Göteborg stofiler.

Värt att nämna, som en bisats, var att det i entrén till ”Myran” (eller ”lilla Myran”, som dottern ville kalla det) fanns ett collage med bilder från när vår Kung varit där. Han och så frugan Silvia. De såg glada ut. Gladare än oss båda.
Alltid något.

20121015-184756.jpg

”Carl-Gustaaf! Kan vi inte oåka till das trevliga öffnen förskola igen? Den var ju så muuuusig!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s