Vad ska jag käka då? Säg!

På tal om mitt tidigare inlägg, där jag berörde en del om fanatismen inom vissa kostmetoder ( jag tittar på er två, LCHF och paleo!), kanske jag skulle utveckla lite mer hur jag själv tänker kring detta.
Jag vill först och främst poängtera att alla bör äta som de själva mår bäst av. Och det hittar man genom att testa sig fram. Och nej- det finns ingen metod som funkar för alla ( återigen, jag tittar på er paleo och LCHF!).
Är vi på det klara med det?
Alla?
Bra.

20130114-190639.jpg

Och när vi ändå talar om kost så kan vi ju börja med vad jag tycker om kolhydrater. Så. Färdigt. Men ni ska få en crashcourse i vad jag tror är bra att äta:

Ät (hur mycket som helst):Kött,kyckling,fisk, olivolja, grönsaker, ägg, rotfrukter, kokosfett och mjölkprodukter (om din mage fixar det).

Ät (lagom):Nötter, frön och frukt. Potatis och pasta.

Ät inte (eller ät i smyg):Veteprodukter (rena sådana. Vitt bröd och dyl). Bönor. Sojaprodukter. Socker. Ädelostar.

Vete innehåller gluten. Gluten är taskigt mot magen och sabbar näringsupptaget i tarmen. Precis som bönor så stimulerar det även inflammatoriska processer i kroppen. Soja äter vi inte därför att det här. Ädelost äter jag inte för att det både luktar och smakar illa.

Det var det hela. Det lutar visserligen lite åt paleo, men jag är inte fullt så restriktiv som de. Det kött jag äter behöver t ex inte nödvändigtvis komma från gräsbetande tyranosaurier.

Men, det viktigaste: tränar du 6-8 gånger i veckan, blir svettig och flåsig – ja, då behöver du inte räkna kalorier eller tänka överdrivet mycket på mängden mat du stoppar i dig. Ät, bli mätt och väx! Glöm inte att mat ska vara njutning, inte måsten.
Ät bara inga ädelostar!

Kör hårt!

20130114-193559.jpg
Jag har inga kommentarer.

Det här inlägget postades i Kost och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s