Svar från Mats Uddin

Jag har minsann fått ett svar ifrån Mats Uddin. Jag kan bara bocka och tacka för svaret. Ska se om jag hinner skriva en post på vad jag tycker om det ikväll. Annars får det bli imorgon. Men jag tänker posta svaret här, så att alla kan se det, och kanske säga Er mening om vad ni tycker om repliken?

Tills svar kommer, tack Mats för svaret.

”Hej MMAfarsan
Tack för ditt öppna brev. Du behöver inte hyra ett flygplan över mitt hus. Du får gärna kontakta mig via mail, telefon eller besök. Du är välkommen.
Jag har själv inte sett inslaget men vad jag förstår av din text så upplevde du att jag inte riktigt levde upp till dina förväntningar avseende stöd till dig som medarbetare inför din semester. Ber om ursäkt för det. Du och alla andra i vår verksamhet gör fantastiska arbeten och ska naturligtvis erhålla en välförtjänt (och lagdtadgad) semestervila. Vi har dock en sådan verksamhet att vi måste hjälpas åt tillsammans för att klara de akuta verksamheterna. Helst vill jag naturligtvis undvika att man behöver pussla och flytta semesterveckor hit och dit utan att vi istället hittar kompetenta ersättare så att ordinarie medarbetare får sin semester men hälso- och sjukvårdsverksamheten rent innehållsmässigt tar ju inte semester, det var nog det jag försökte säga i inslaget men det kanske var klumpigt uttryckt. Ber också om ursäkt om jag använde ordet kall om din yrkesgrupp. Det är bara det att jag träffar så många duktiga och underbara sjuksköterskor som använder epitetet kall när de beskriver sitt yrkesval. Mitt fel var att jag tog för givet att alla i din yrkeskår tycker likadant. När det gäller hänvisningen till 24 000 kronors uppropet som du uttrycker att jag tycker är “galet”, så kan jag inte riktigt känna igen mig att jag använt ordet “galet” (ser inte heller att jag använt det ordet i din artikelreferens). Jag tycker nämligen inte att det är galet – det är väl bra att vi har studenter som ställer lite krav på ingångslön då man lämnar skolbänken. Däremot som arbetsgivare har vi enbart en påse pengar och det är ju hur vi hanterar detta som en helhet där man får väga alla pusselbitar tillsammans där måste ju vi avgöra om vi vill höja ingångslönen eller ej kontra andra prioriteringar. Om du frågar mig vad jag tycker så är svaret att jag tycker att vi som landsting har en för flack löneutveckling för individen. Där vi som arbetsgivare varit för dåliga på att värdesätta duktiga medarbetare, dåliga på att belöna dem som valt att vidareutbilda sig och vi är dåliga på att belöna trogen och engagerad personal med lång erfarenhet. Dagens problem är inte främst låga ingångslöner, utan alltför låg slutlönvid pension. Den dåliga löneutvecklingen har gjort att fokus på en högre ingångslön inom sjukvården fått en stor betydelse. Jag kan mot den bakgrunden förstå sjuksköterskestudenternas krav. Jag skulle hellre vilja satsa på mer individuell lönesättning med ökad lönespridning i ett system där det är möjligt att göra lönekarriär och där erfarenhet och kompetens premieras mer. Avslutningsvis, eftersom du blev personligen emot mig i ditt inlägg. Ja, jag måste pussla som alla andra direktörer för att vi får inga som ersätter oss under semestern och någon måste t.ex. vara landstingsdirektör. Ja, jag jobbar inte dygnet runt men jag är i tjänst dygnet runt. Det går naturligtvis i perioder men slår man ut det med ett snittvärde jobbar jag cirka 14 timmar per dygn men jag tycker att jag vill lägga ned den tiden på jobbet eftersom det är en sådan verksamhet som jag brinner för men i längden är naturligtvis inte det hållbart. Försöker att dra ned lite på fredag kväll samt lördagar.
Med detta hoppas jag i alla fall att jag gav förtydligande på vissa delar av dina frågor.
/Mats Uddin”

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s