Den bästa träningen är den som blir av

Det är märkligt det här med träning. För likt kosten så finns det få saker som nu för tiden är så förknippat med vad för sorts person en individ vill vara.
Tänk bara:
”Vad tränar du?”
”Vad äter du?”

Först vill jag understryka att den ökade medvetenheten kring kost och hälsa mest är positiv. Det är ju förträffligt att allt fler väljer att anta en mer sund livsstil. Men med den här medvetenheten har det också smugit sig in något som inte alls är så trevligt. Som inte alls är så bra. Nämligen en attityd av ”fitness-snobberi”.

För nu har det nästan blivit som så att bara vissa ”vet” hur man ”tränar” och ”äter”. Och gör man inte på det viset, t ex tränar cardio i tabata-intervaller och direkt efteråt käkar en paleomiddag eller svullar i sig en lchflunch, ja då är det nästan ingen mening med att du tränar. Då kan du lika gärna låta bli.

Jag kräks på den där attityden! Träning ska vara lust, glädje och så lite jävlar anamma. Och så för alla, inte bara för dem som pluggat kostlära och pt-utbildningar. Träning behöver faktiskt inte vara så jävla avancerat. Vill du bli stark? Lyft tungt och ät mycket. Vill du bli lite smalare? Kör lite mer kondition och ät lite mindre. Det är faktiskt inte mer komplicerat än så, oavsett vad andra vill ge sken av.

Visst, när du kommer till en viss nivå kan det mest avancerade göra stor skillnad. Men inte för vardagsmotionären. Och verkligen inte när all kunskap som framställs som den enda sanningen skrämmer folk från att träna ”bara vanligt”. För om man ”bara” går till gymmet 2 ggr i veckan, då händer väl ändå inget?

Klart det gör! All träning som blir av är bättre än den som inte blir det! Och då är det oavsett om du kör crossfit eller bara tar en rask promenad. Titta bara tjugo år tillbaka i tiden, innan träningsboomen riktigt slog till. Folk kom i form då också, utan herr Tabata eller core-pass.

Så, ut och träna! Låt inte alla sanningssägare skrämma dig från att röra på kroppen. Du är jävligt grym, oavsett vilken träning du utför! Skäms inte för dina ”få” gånger på gymmet. Sträck istället på dig och var stolt. Det är du värd! Och sluta jämför dig med andra!

Vad väntar du på?
Kör hårt!

Det här inlägget postades i Kost, träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Den bästa träningen är den som blir av

  1. Kingen skriver:

    Efter att ha läst dina kommentarer och texter så kan jag bara säga att vi delar uppfattning och åsikter i det mesta. Fortsätt skriva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s