Vad är det här för dravel? (ännu mera dravel)

Jag fick, i och med förra dravlet, en hel del nya muffins-tokar efter mig. Nu ska inte dessa jämföras med ”vanliga” muffins folk. För de här är strået vassare. De är Sd-muffins. De lyssnar inte överhuvudtaget på vad man säger, och blir klippt vansinniga om man kritiserar deras parti. Gärna tas existentiella frågor upp, så som ”Skulle du kunna tänka dig att ha hand om fyra främmande flyktingar då? I ditt hus? Va? VA? VAVAVAVA?!”

Det här är ju en debatterande blogg. jag tar upp ämnen som jag tycker är av intresse och behöver belysas/analyseras. Och dessa ämnen breder ut sig över ett ganska stort spektra. Berör således många individer. Men aldrig någonsin har jag fått så arga kommentarer från andra partianhängare, som jag får från Sd-muffins-folket. Nämner man ordet ”galenskap” och ”Sd” i samma mening får man just tillbaka det. Galenskap.

Så. När vi ändå är inne och fingrar på galenskap, giver jag Er detta:

Image

Vad finns egentligen att säga om det här? En hel del, faktiskt. För det första, vad är det på bilden? Jag tycker mig se planeten Jorden? Fint så. Det är ju faktiskt den som berörs av utsläppen. Men vad ska prickarna symbolisera? Jag antar att det ska göra oss uppmärksamma på vilken enorm skillnad det är i utsläpp mellan våra länder? Men i och med att man har valt att lägga dem på bakgrunden av en jordglob så blir illusionen att man försökt märka ut våra två länder på en karta. Och misslyckats rätt kapitalt. Nu är ju Sd rätt duktiga på att förvanska och tänja på fakta, men att flytta länder lite som man vill? Nej va?

För det andra: vad är målet med det här? Ska vi bli arga på alla kineser? För att de också vill köra bil, och är ca 1 miljard fler än oss? Det blir liksom lite mer utsläpp på den punkten. Målet kan ju inte vara det gamla vanliga, att berörd grupp ska åka hem? De är ju redan hemma. Visserligen hemma i en smog, men de är ju hemma. På andra sidan jorden (fast inte om man frågar Sd. Då verkar de befinna sig någonstans i stratosfären, på väg ut i världsrymden). Det som försökt göras antar jag (fast jag har ingen aning om hur Sd tänker. Problemet är nog att de inte gör det alls) är att visa hur mycket koldioxid som Kina släpper ut. Där uppe i rymden, någonstans. Och då är det således ingen mening med att vi lägger våra fina svenska pengar på att minska utsläppen. För jorden blir ju ändå nedsmutsad. Nej, vi tar pengarna och lägger dem på att bygga Midsommarstänger och sy upp folkdräkter istället!

Ska man vara seriös kan man ju istället se det fåniga i att argumentera som en tvååring. Att helt sonika sätta sig på rumpan, lägga armarna i kors och tjurigt säga ”Vi tänker minsann inte börja föregå med gott exempel för att öka medvetenheten för en hållbar jord! Nä! För Kina gör det inte! Varför ska vi då göra det?! Det kostar pengar!”

Herregud.

Och när vi ändå är inne på fånigt, ger jag Er en till:

Image

Nu får det vara nog! Tycker Sd. Det tycker jag med. För jag har inte en aning vad de syftar på. Järva län, som ligger i Estland? Själva gården Järva? Låt oss istället anta att de syftar till Järva- stadsdelen, som är en del av Solna kommun. Om man är snäll kan man välja att bortse ifrån de underliggande tonerna av vem och vilka som begår brotten. För Järva är en stadsdel som är invandringstät. Att det sedan är utanförskap som skapar ungdomsbrottslighet, oavsett om den utförs av infödda svenskar eller nyanlända svenskar, kan vi ju också bortse ifrån. Det gör ju oftast Sd. Jag har egentligen inte så mycket mer att säga om den här bilden. Annat då än att färgvalet är lite märkligt. Det utsatta huset är…rosa? Hemskt märkligt färgval. Dessutom är det ytterligare bara ett sätt för Sd att försöka, om än sublimt, att spä på fördomar och främlingsfientlighet.

Jag ögnade igenom trådarna under dessa båda bilder, på gruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen- ja tack”-facebook sida. Man blir rätt snabbt rädd för hur folk argumenterar. Och vad de har för åsikter.

Kort och gott, Kina ligger inte i världsrymden och gå inte på den här simpla, enkla propagandan.

Så, Sd-folket, fram med muffins-formarna nu.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vad är det här för dravel? (ännu mera dravel)

 1. Marcus skriver:

  Bra skrivet, ville bara påpeka att med järva så menar sd sannolikt stadsdelarna kring järvafältet – rinkeby, Tensta, Hjulsta (södra järva) samt kista, akalla, Husby (norra järva). Samtliga stadsdelar tillhör Stockholms kommun.

 2. CirqueDuSedell skriver:

  När man inte är klok nog att besvara en enkel fråga så tar man till ilskan. Aggressivitet är ett av våra mest grundläggande mänskliga sidor och det används ofta när vi inte förmår eller vill möta vår omvärlds granskning av oss själva.

  Eller enklare formulerat; Sd blir arga när de inte har riktig grund för deras egna värderingar och dessa ifrågasätts och de inte har täckning på kontot.

  Eller, ännu enklare; de blir flip fuckin bananas när nån ifrågasätter varför de är rasister.

  Och allt utanför det lilla radhusområdet i villaförorten tillhör väl rymden? Va?

  MVH//Bloggtant med noll tolerans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s