De rädda Sverigedemokraterna

Såg i undersökning att Sd nu på något vis är Sveriges tredje största parti, sett till väljarsympatier. Vill man dra paralleller så kan man direkt börja snegla tillbaka till det tidiga 90-talet, då vi också hade en ekonomiskt kris, med samtida flyktingströmmar. Snabbt seglade då Ny Demokrati upp till en toppnotering på nära 12 %, och for som en raket in i riksdagen.

Den stora skillnaden var dock att Ny Demokrati inte förrän efter sitt inträde började göra utspel mot invandring. De vann istället sina röster på att vara kritiska mot etablissemanget. Sverigedemokraterna är både och. Öppet främlingsfientliga och kritiska mot etablissemanget.
Jag har varit i de här tankebanorna ett par dagar. Vänt och vridit på argument för att, om än att det verkar omöjligt,

Jag har sen landat i att de som vill rösta på det där eländet till parti, måste vara helt historielösa. Att de måste ha missat att vi sedan 1600-talet haft en stor invandring till Sverige. Och att det är därför vi har blivit så bra. Rasister i största allmänhet brukar ju slå sig för bröstet och prata om Sveriges stormaktstid. Grunden till vår militära stormaktstid lades av invandrare. Närmare bestämt av holländare, belgare och tyskar. Det knorrades säkert en hel del även på den tiden, när de skulle komma hit.

På 1700-talet tog sig en hel del finländare hit, för att röja upp och bosätta Norrlands inland. Visserligen var Finland då en del av Sverige. Men folk i stugorna härjade säkert om att ”nu kommer finnen hit, tar våra jobb och dricker upp vårt brännvin!”.

Det finns otaliga fler exempel. Titta bara på hur rumäner,greker och italienare räddade våra industrier på 50-60 och 70 talet. När arbetskraft behövdes, fanns de där. Har vi stora problem med dem som folkgrupp idag? Det finns tydlig forskning på att invandring visserligen först kan kosta pengar. Men efter 10-15 år betalar detta tillbaka sig. Dessutom med lite plus i kanten.
Så argumentet med att invandring inte bidrar till samhällstillväxt, faller också platt.

Som sisten brukar det ju härjas om att de tar våra jobb. Och att vi måste ”ta hand om våra egna först!”
Vi har, till och börja med, med global finanskris i baken. Det är därför det inte finns några jobb. För det andra, ska vi neka folk att komma hit för att de kommer från ett annat land? Kanske från en krigshärd? Då gör vi plötsligt skillnad på människor och människor. Och tycker man att det är bra, då kan man knappast kalla sig humanist.

Men sen, när jag dividerat fram och tillbaka, så slog det mig.
Såklart håller inget av Sd:s argument. Lika lite som deras sympatiserares gör. Det handlar inte om argument.

De är rädda. Det är allt. Rädda för det nya, rädda för allt som är annorlunda. Och de vill inte testa något nytt. De är som den åldrande restaurangbesökaren som alltid väljer samma rätt ur menyn. År efter år.
Och tuggandes på sitt elefantöra fnyser de åt nymodigheter så som pizza och hamburgare på menyn.

Jag, däremot, är inte rädd. Jag ser med tilltro på att även de invandrare som kommer hit idag, kommer bidra till att bygga upp det Sverige jag älskar. Precis som valloner, finländare, turkar, fransmän, ryssar, kineser, rumäner, greker, britter och alla andra har gjort genom århundradena. De har byggt upp det vi har idag. Det är lätt att glömma bort det, i dagens tårtkastande samhälle.

Så, Sverigedemokrater, var inte så rädda. Sluta vara fegisar. För det är faktiskt allt ni är.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till De rädda Sverigedemokraterna

  1. Maria skriver:

    Ja och Jean Baptiste Bernadotte betalade av Sveriges stadsskuld ur egen ficka och fick landet på fötter, såg även till att vi började utbilda oss i större grad. =)

  2. skogsharen skriver:

    Väl talat, men problemet ligger ju främst i omfattningen och takten. Som leder till enklavisering och splittring och oöverskådliga sociala problem. Har inga säkra källor, men om jag förstått saken rätt så handlar den (behovsmotiverade) valloninvandringen om några tusen personer under en längre tid. Att jämföra med dagens nettoinvandring som motsvarar en mindre stad … per år. Vårt samhälle är ju annorlunda organiserat idag också, det är inte upp till var och en att klara sig själv utan vi har ett gemensamt trygghetssystem som alla skall bidra till.

    Men du har helt rätt. Min politiska orientering och opinionsbildande gärning drivs mycket av rädsla … och vanmakt. Jag är förfärad över de sociala problem som massinvandringen har lett till och vad man kan extrapolera de till för framtiden. Jag är vettskrämd inför en återkomst av irrationella religiösa dogmer, rättstatsnedbrytande klankultur, socialt förtryckande hederskultur, organiserad brottslighet, och förlamande korruptionskultur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s