#Görnågotsnällt

På många sätt var 2013 ett riktigt tråkigt år. Främlingsfientligheten lyste med sitt hemska ansikte, kriget i Syrien, inskräkningar på de mänskliga rättigheterna i Ryssland och ekonomiska kriser nästan överallt i Europa. Bara som några exempel. Och media raporterade flitigt och hela tiden om det. Missförstå mig rätt, givervis ska media belysa och bevaka även om mindre roliga saker. Men när den sortens nyheter upptar hela mediabruset, kanske man ska börja reflektera över vad det gör med vårt humör?

Ibland känns det som om nyhetssändningarna endast existerar för att skapa ångest. Allt är dåligt. Det finns inga pengar, vare sig till skola, dagis eller omsorg. Men ibland så blir man positivt överraskad.  Ni vet, när nyheterna i slutet på sändningen slänger in en snabbis om någon som vunnit flera miljoner. Eller ett inslag om en gullig anka som blivit kompis med en ännu sötare elefant.
Efter ett sådant inslag mår i alla fall jag alltid bättre. Ett litet frö om att allt faktiskt inte är så hemskt får gro i mitt lilla huvud.

Nu har ju just 2014 börjat. Och mer elände kommer det säkerligen att bli. Men jag tänkte att vi, ni ett antal tusen som hittar hit varje dag, och jag, tillsammans kan göra lite skillnad. Skapa lite positivitet mitt i den här allt hårdare världen. Det kan låta flummigt, men lycka föder faktiskt lycka. Leenden smittar. Och om någon är snäll mot dig, visst blir du då sugen på att vara snäll tillbaka?

Så. Gör något snällt varje dag. Det behöver inte vara något stort. Håll upp dörren åt någon. Le lite extra på jobbet. Ge en komplimang. Skänk pengar till en god sak. Bär ut soporna åt grannen. Ja, ni förstår. För små, goda gärningar sprider sig som ringar på vattnet. Och då får vi alla ett lite trevligare, varmare samhälle att bo i.

Och om ni nu ser till att elefanten och ankan får träffas på en kopp kaffe, eller om ni bär ut soporna åt grannen, ja varför inte dela med er av det? Så att jag och alla andra kan se och inspireras av det? Och sprid gärna detta budskap vidare!

Hashtagga allt snällt ni gör med #görnågotsnällt , på instagram, Facebook och allt vad det nu är. Tillsammans kan vi skapa ett mer positivt samhälle!
Nu kör vi!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till #Görnågotsnällt

  1. Ping: Skenheligt, Facebook! | MMAfarsans Blogg

  2. Ping: #Görnågotsnällt | Christer.L.Hansson

  3. Elin skriver:

    Kolla in Good News Magazine! Den kommer inte ut så ofta, men är en tidning full av enbart positivt vinklade nyheter som får en att hoppas lite mer på mänskligheten. Den skulle du säkert gilla! Men dina tips var också bra, alla kan nog göra nåt litet (eller stort) trevligt för nån annan varje dag utan nån större ansträngning, och what goes around comes around. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s