Nu byter jag lag

Jag har hela mitt liv varit av liberala åsikter vad gäller politiken. I ungdomen mycket för att göra uppror och vara tvärtemot. I vuxen ålder för att individens frihet för mig är det viktigaste i ett demokratiskt samhälle. Varje individ ska i det yttersta få bestämma så mycket som möjligt över sitt eget liv. Utan pekpinnar och förmaningar. Därför har jag även röstat blått i varje val. Därför att på den sidan har jag trott mig se tendenser och förslag till ökad frihet för individen.

Men nu byter jag lag. Alliansen har med klavertramp efter klavertramp övertygat mig om att de är slut som artister. Det räcker liksom nu. Redan när det senaste jobbskatteavdraget började diskuteras och debatteras, drog jag öronen åt mig. Jag,arbetandes inom vården,ser varje dag vad som sker med vår en gång så fina sjukvård. Tack vare besparingar. Tänkte att, ”de kan väl inte mena allvar”? Förskolor, skolor och vårdapparaten går på knäna och så vill regeringen spara ytterligare 12 miljarder? Visst, jag tycker som regel att en låg skattebörda är att föredra, men när sprickorna blir allt tydligare i den sociala apparaten då skjuter man väl till pengar? Inte tvärtom? Därför byter jag nu lag.

Bredvid besparingar (som dessutom ökar vår statsskuld) finns det en sak till som gör mig arg. Och det här kommer från en ”liberal blå regering”. http://www.mireja.se/utvisningen.html med familj var tvungna att flytta till Åland för att få fortsätta hemskola sina barn. Sverige är det land i världen, jämte Tyskland, som har de strängaste reglerna kring hemundervisning. Det ska till detta tilläggas att Tysklands förbud till hemundervisning kom till under 1930-talet. När en viss Adolf Hitler ville ha full kontroll över utbildningsapparaten. Bredvid detta faktum har FN godkänt att hemundervisning, av föräldrar, är ett fullgott alternativ till ”vanlig skola”. Det är stor skillnad mellan ”skolplikt” (som vi har i Sverige) och ”lärandeplikt”. En ”liberal-blå” regering går alltså in och bestämmer att barn måste undervisas i skolan. Detta till trots att hemundervisning har visat sig ge goda resultat i forskningsrapporter. Allt det här är givetvis nog för att byta lag. Spiken i kistan blev http://www.corren.se/sverige/regeringen-vill-forlanga-skolplikten-6686471-artikel.aspx . Regeringen vill således lösa problemen i skolan, som till stor del kan skyllas på för få lärare på för många elever, med att förlänga skolplikten. Alla barn ska, trots att de är individer, klämmas in i samma mall. Detta gäller även våra ungdomar. Vill man inte gå i skolan då ska man tvingas in i sommarskola?! Det verkar inte ha slagit vår utbildningsminister att alla faktiskt inte vill/passar att gå i skolan. Yrkesutbildningar, någon?

Det stinker värdelös politik all världens väg. Idélös politik. Och så långt ifrån liberal politik man kan komma. Därför byter jag nu lag. Det räcker liksom såhär. Jag vill ha ett liberalt samhälle, men samtidigt ett samhälle där vi tar hand om varandra. Utan tusen regler och måsten. Men samtidigt ett tryggt sådant. Inget av de röda partierna erbjuder mig detta. Sd är ett hån mot vår demokrati och bör inte ens nämnas i dess närhet. Därför återstår bara Mp. De stöttar visserligen rött, men står åtminstone för ett alternativ. Ett litet alternativ medan detta lands politik allt mer börjar likna USAs. Det finns snart bara två stora alternativ, rött eller blått. Den gamle svetsaren eller Alfons Åberg.

Nä, nu byter jag lag.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s