Löv från Madagaskar och Anna Skipper

Hej och hujedamig. Hälsohetsen har som alltid slagit till, så här i början på året. Lika säkert som amen i kyrkan och att en sverigedemokrat glor ilsket efter tiggare, så blir alltid samma ämnen aktuella. Tidningarna är experter på det här. ”Gå dig smal” ”Ät dig smal” ”Ät inget alls och bli smal” ”Ät 5:2, gå omkring, stå på huvudet tre timmar om dagen. Och bli smal”. Rubrikerna är många. Vi som tränar en del på gym ser det också. 2 januari är gymmet fulltryckt av hoppfulla aspiranter. En del står på huvudet. En del går som zombier på löpbandet. En del ser mest rädda ut. Varianterna är många. Det enda som är gemensamt för dem är att de alla är borta runt den 23 januari. Lågan har liksom slocknat.

Underligt är väl inte det. För hetsen kring mat och träning börjar bli befängd. Det räcker liksom inte med att bara träna längre. Man ska äta obskyra saker, på obskyra tider. Man ska träna i intervaller och tabata och fan och hans moster. Annars verkar det, i alla fall för den stackars nybörjaren som står där på huvudet och svettas, liksom inte vara någon mening med det. Tråkigt, när träning egentligen är väldigt simpelt. Rör på dig. Lyft tungt. Bli andfådd. Få i dig rätt näringsämnen. Ät inte så mycket godis. Så. Färdigt. Och glöm inte att ha kul. Det är det allra viktigaste!

Och mitt i allt det här har TV4 dragit igång det gamla dragplåstret Anna Skipper. Ja herregud. Ska man skratta eller gråta? Anna Skipper har, mig veterligen, ingen som helst utbildning i att träna och ge kostråd. Istället verkar tanten vara rätt duktig på att ge tokiga råd, och att få stackars överviktiga människor att få ett ännu underligare förhållande till mat. Hon har ju en väldig förkärlek till märkliga smoothies, kvinnan. Och det verkar ju som en hemskt bra idé att gå från att ha ätit ”vanlig”, lite sämre frukost, till att helt plötsligt dricka sjögräs uppblandat med löv ifrån Madagaskar. Typ.

Vad som gör mig irriterad är att Anna Skipper går ut som en expert, när hon i själva verket är lekman av guds nåde. Jag råkade här om kvällen, ramla över programmet. Medan jag i panik försökte byta kanal, innan både min hjärna och ögon smälte av vansinnet jag tvingades bevittna, hann jag höra det här.

Anna Skipper: Hur mycket kaffe och energidryck dricker du om dagen sa du?!

Rädd, Överviktig tjej : Alltsåååå. Typ 7-8 koppar.

AS: 7-8 KOPPAR?!

RÖT: Jaaaaaa? (Fingrar nervöst på håret. Rädd för att Anna Skipper ska bli vansinnig. Vilket hon också blir.)

AS: Men guuuuuuud! Förstår du hur farligt det här är?

RÖT: Njaaaaaa?

AS: Har du ofta migrän?

RÖT: Jaaaaa!

(Anna Skipper sliter upp kylskåpet och hittar en gammal hederlig mjölktetra, av märket Arla.)

AS: Förståååår du inte att det beror på alla mejeriprodukter?! Det kan ge migrän!

Ridå.

Och ja. Det gick till sådär. Att RÖT fick i sig obskyra mängder koffein, och dessutom drack en hel del vätskedrivande ämnen, det hade INGENTING med huvudvärken att göra. Tydligen. Vad jag försöker komma åt här, utöver att ni aldrig någonsin, inte ens när helvetet fryser till is och grisar flyger, ska lyssna på Anna Skipper, är:

Träning och kost behöver inte vara svårt. Det ska tvärtom vara kul. Gör små förändringar. Sakta men säkert. Slå inte på stora balunset och börja dricka madagaskarlöv till frukost, samtidigt som du ska springa 2 mil om dagen. Då håller det aldrig. Nej, börja långsamt, och bygg därefter på. Då kommer du få resultat. 

Och nej, mejeriprodukter är inte farligt. Inte heller mikrovågsugnar (för ja, det har Anna Skipper också sagt.).

Med det sagt, värm en kopp mjölk i mikron och planera ditt kommande träningsliv! Nu meddetsamma! Var den förändring du vill se! Du får det du jobbar för! Helst utan löv till frukost, ska tilläggas.

(Och för er som kommit en bit i träningen, och är sugna på att toppa formen ytterligare lite, så rekommenderar jag varmt denna sida. Det finns hyllmeter med forskning som faktiskt är faktagrundad, att kosttillskott fungerar. Gällande de där himla löven, är jag mer tveksam.)

 

Image

Aktaaaaa! Gå inte in i köket! Det finns en mikro där!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Löv från Madagaskar och Anna Skipper

  1. vrangpelle skriver:

    Hon är inte klok den där kedjerökande, lattedrickande Skipper. Blir förbannad bara jag tänker på henne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s