Jag är ju inte rasist…men…

Det är alltid samma sak i lite tuffare ekonomiska tider. Direkt pyser fördomar och elände upp. Sprang på följande text på fejjan, som jag tar mig friheten att stycka upp och titta lite närmare på. Varning för längre text! 

”Nu är jag så arg att tårna krullar sig!!! För att förtydliga innan nån läser så är jag INTE rasist eller mot invandrare. Punkt. Läste just att det ligger ett förslag att servera halalslaktat kött i skolorna. Nu är min gräns nådd. Det kommer muslimska flyktingar varje dag. Dom flyr från fasor vi kanske inte ens kan föreställa oss. Det jag blir så jäkla förbannad över är Sveriges flathet!! Dom vill ha moskeer. Japp vi bygger det! För skattepengar som muslimerna inte är den största betalande delen av. Om jag flyttar till ett land med muslimskt styre får jag bygga min kristna lokal själv ( om det inte är till hälften kristet folk där redan) och det bekostas inte av annat än dom kristna som vill ha lokalen”

Jag blir alltid lite förundrad över att vi, som världens kanske mest sekulariserade land, känner ett sådant enormt behov av att åka utomlands och bygga kyrkor (eller andra ”kristna lokaler”). Och sällan blir just det behovet så stort som när det ska byggas en moské. Till saken hör också att det finns fyra större moskéer i Sverige. De andra inhyses i källarlokaler och dylikt. Vad som också bör nämnas är att ingen moské byggs med skattepengar så där hux flux. Islamska trossamfund kan söka bidrag för att bygga moskéer. Därmed inte sagt att de får hela summan för lokalen. Mycket av dessa pengar kommer från frivilliga bidrag från medlemmarna. Och om man som hemskt troende kristen svensk (vilket bör vara ungefär 10 individer i hela landet. Alla över 80 år) känner en rädsla inför ”islamiseringen” och att det snart ska finnas moskéer överallt, så presenterar jag denna bild. De blå pluttarna är kyrkor (som också finansierats av våra skattepengar), de röd/orangea är moskéer. 

Image

Hujedamej vad mycket moskéer vi har nu för tiden.

”Jag tvingas skyla mig annars får jag skylla mig själv om jag blir våldtagen. Jag simmar två dagar i veckan. I badhuset står det tydligt att man ska duscha naken innan och man får inte ha kläder i badet. Detta gäller tydligen inte muslimer. Jo männen kastar glatt kläderna och går runt i badbyxor. Kvinnorna badar sällan men småtjejerna och tonårsflickorna har tights, tröja med långa ärmar och huvudduk. Och dom duschar inte utan kläder innan. Varför är dom ett undantag från regeln?? Lever vi inte i samma land med samma regler? Varför kan inte dom simma/bada i en baddräkt och en duschmössa?? Och varför slipper dom tvätta sig innan badet?? Personligen tycker jag att det är ofräscht att simma tillsammans med påklädda människor som inte har duschat!!”

Det är minsann inte lätt att bli kränkt i badhuset av att någon inte duschar! Med kläderna på! Ungefär som en miljard av våra infödda svenska ungdomar som badar med badbyxor OCH kalsonger/trosor på under. Gärna med kanten uppdragen över underdelen. Så det syns. Fan vad kränkt jag känner mig.

”KS har flera klasskompisar som är muslimer. Jag tycker att det är sorgligt att se dessa tjejer tvingas skyla sig och inte delta på vissa aktiviteter just för att dom är tjejer. Lever vi inte i ett jämställt land där kvinnor och män värderas lika?? Är inte det ett svek mot dessa kvinnor/tjejer från Sveriges sida att inte sätta ner foten och ryta ifrån?! Å nej KS får inte följa med någon av dessa tjejer hem för att leka. Dom får gärna komma hit men inte tvärtom. Fördomsfullt? Ja absolut! Men hur kan jag skicka min fria dotter ( i deras ögon även halvnaken) till en miljö där männen och pojkarna dömer henne som en slampa/hora och även mig som hennes mamma eftersom vi inte skyler oss och där dom kommer ifrån så kan vi behandlas som sexuella leksaker bara av den anledningen??”

Sant är att VISSA delar av invandringen kommer ifrån länder där förtryck mot kvinnor är mer vanligt än hemma i kristna, fin-fina Sverige. Det har för övrigt inget med Islam att göra. Om man läser lite i Koranen, (vilket ingen av alla mörkrädda infödda svenskar har gjort), så inser man snabbt att Koranen har ett betydligt trevligare och mer kärleksfullt budskap än Bibeln. Jag menar, läs gamla testamentet. Jag menar allvar, gör det! Nu! Jag väntar här en stund. 

Färdig? Dåså. Då insåg du nog att där förespråkas både stening, slaveri och mord. Blanda aldrig ihop knasiga individer med en hel religion/folkslag. Det blir liksom bara korkat. Att dessa individer får komma till oss är dessutom bara bra. För vårt sätt att leva kommer inspirera och påverka de som lever i förtryck. Det öppnar för demokrati och jämställdhet. Så då kan de också bada i badhuset med badbyxor/underdelar med Björn Borg kalsonger under. Klang och jubel!

”Och nu till köttfrågan… Jag jobbar med djur. Jag älskar djur och har vigt mitt liv åt att ta hand om dessa. I dom flesta muslimska länder behandlas djur som skit. Och halalslakt är djurplågeri på hög nivå!!! Vi har världens högsta djurskyddsregler i Sverige. Svensk halalslakt bedövar djuret först innan halsen skärs av. Så lidandet blir inte lika stort nej. Det är principen!! VARFÖR ska vi föra in det i skolorna?? Det är i grunden ett djurplågeri man har försvenskat! Varför ska den muslimska tron in i den kristna skolan?? För vi är ett kristet land med kristna värderingar. Då får man väl ha muslimsk skola i moskeerna?! För jag kan inte med dessa saker längre!! Båda mina barn har besökt både moskeer och synagogor genom skolan för at lära sig om och skaffa förståelse för andra religioner. BRA!! Men dom muslimska barnen satt kvar och ritade i skolan när dom skulle besöka den kristna kyrkan! Undrar vilka som egentligen är främlingsfientliga… Jag är trött på att folk särbehandlas pga tro. Ta seden dit man kommer är ett mycket bra ordspråk. Börjar dom servera halalslaktat kött i mina barns skola så kommer inte mina barn att sätta sin fot där. Punkt! Och kan vi bara sluta att ändra oss för andra?? Stå upp för vad VI är och vad VI tror på! Sluta förminska oss själva!”

Jisses. Den här personen har verkligen tagit sig tid att störa ihjäl sig på allt möjligt. Jag har personligen inget emot halalslakt. Jag saxar följande text, som förklara den ENDA skillnaden, på Halalslaktat kött i Sverige, med ”vanligt” slaktat. 

De flesta muslimer i Sverige accepterar bedövning med elektricitet eller med bultpistol eftersom djuret i båda fallen inte dör innan avblodningen. Elbedövningen ger dessutom inte heller några skador på djuret. Bedövningens syfte är bland annat att förebygga smärta och lidande under snittning av halsen och bedövningens effekt gör det även möjligt att avbloda djuret utan att placera det i en fasthållningsanordning under längre tid.[7] På svenska slakterier slaktas således djur för halalkött på samma sätt som för annat kött. Enda skillnaden är att en muslim uttalar sin guds namn.”

Fan vad störigt alltså. Att någon måste uttala ett namn över slakten. Det måste ju sätta sig i smaken. Det ska mina ungar inte få äta! Fy! Jag stör mig ungefär lika mycket på det som att någon vill äta vegetarisk kost i skolan. Det vill säga, inte alls. Undrar om skribenten stör sig på vegetarianer/veganer med? Ska inte dom också bara ta seden dit de kommer?

”Dom söker skydd och tillvaro här och det erbjuder vi, passar det inte så finns det ju returresor. Vi kan inte hålla på så här längre! Det är tyvärr dom som får anpassa sig till det svenska samhället precis som vi skulle få göra om vi flyttade till deras land.”

Fast vi anpassar oss bara till en viss gräns! Vill vi bygga en kristen lokal i landet så måste det landet hjälpa till! 

”Återigen, jag är inte rasist eller främlingsfientlig bara så jävla trött på att vi svenskar alltid ska ändra oss för andra och aldrig vara stolta för vad vi är/kan och vill..Och en sak till.. Varför är det hela tiden krig i muslimska länder med det styre som dom har? Varför flyr dom till våra länder, kristna och demokratiska? Och varför är det sällan eller inga krig i kristna demokratier?? Dom söker tryggheten här men fortsätter ändå att bygga upp sin levnad här på deras grunder, som återigen leder till bråk och krig. Makes no sense….”

Vad som ”makes no sense” är hela den här texten. Jag blir snurrig av att bara läsa den. Om vi då tittar på påståendet att det ”sällan eller aldrig” pågår krig i kristna länder. Det pågår för tillfället en stor väpnad konflikt i den Central Afrikanska Republiken, där hittills ett par tusen människor har fått stryka med. 80.3 procent av befolkningen är kristen. Kriget i Afghanistan inleddes av att det otroligt kristna USA invaderade landet.  Vi har pågående väpnade konflikter i Syrien, där befolkningen är ungefär 55 % muslimer och 45 % kristna ortodoxa. 

Till ovan nämnda faktum ska också tilläggas att många väpnade konflikter i muslimska länder beror på att ländernas befolkning vill ha mer frihet. De gör således revolt. För de vill ha mer frihet och demokrati. Ungefär så som vi har det. De är således inte monster som vill bada i tyglakan, äta magiskt kött och bygga tusen nya moskéer. Nej. De är precis som vi. Vissa är elaka och har dumma idéer. De flesta är neurotiska, självupptagna individer med tankar på karriär och hur man ska få råd att köpa en ny platt-tv, innan grannen gör det. Alltså precis som du och jag. Och ibland måste de fly till oss, för att länderna de bor i hamnar i krig. Precis som du och jag skulle fly för att rädda oss själva, våra barn och nära och käras liv. 

Vad jag försöker säga här är att de finns ingen dold agenda hos de stackars flyktingar som kommer hit. De vill inte transformera vårt land. De vill bara leva sina liv. Och ja, det kanske gör att en del småsaker ändras. Som att vi måste äta kött som slaktats precis som vanligt, med den enda skillnaden att någon filur säger ett namn samtidigt. De är faktiskt en uppoffring jag kan ta. Särskilt om det innebär att barn slipper se krig och elände. Och särskilt om det innebär att de individer som kommer hit får ta del av vårt fina, demokratiska land, och inspireras av det. Tillsammans kan vi göra Sverige så mycket bättre. 

Glöm aldrig, aldrig det.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Jag är ju inte rasist…men…

 1. aspis skriver:

  Fantametastiskt, som vanligt helt briljerande text! Du sätter alla mina tankar i den pränt jag inte själv kan få till. Suveränt helt enkelt!

 2. Rödstrumpan skriver:

  Ja visst är det märkligt att alla plötsligt blir både kristna och djurvänner! Det skulle Ansgar ha vetat. Kristnandet av Sverige hade gått så mycket snabbare om han byggt en moské! Och skurit halsen av en bedövad gris och sagt ”GUUUD”!

 3. Åsa skriver:

  UNDERBART!!!!!

  Tack!

 4. Jon Thorbjörnson skriver:

  Kriget i Kongo. Muslimerna där är lätträknade. Årtionden av förtryck av folk i Sydamerika. Sparsamt med muslimer, men indianerna är snart utrotade. Nordirland – bara kristna men det har inte hindrat dem från att slå ihjäl varandra under mängder av år. Krig i Georgien för inte så länge sedan – japp, kristna. I Mexico pågår ett lågintensivt krig mellan staten och knarkligor och ja, de är väldigt kristna där också. Kan hålla på en stund till.

 5. Christer Meijer skriver:

  Fantastiskt bra budskap! Sprid detta!!
  Och fortsätt skriva!

 6. nikc skriver:

  ”Dom söker skydd och tillvaro här och det erbjuder vi, passar det inte så finns det ju returresor. Vi kan inte hålla på så här längre! Det är tyvärr dom som får anpassa sig till det svenska samhället precis som vi skulle få göra om vi flyttade till deras land.”
  Du svarar aldrig riktigt på detta. Du skriver bara att vi minsann förväntar att få hjälp när vi ska bygga kyrkor i deras land. Men just detta är någon jag ofta tänkt på, och är nyfiken på vad du har för åsikt om just det.
  Personligen tycker jag faktiskt att det är respektlöst att flytta till ett land, och så aktivt vägra att delta i kulturen/traditionerna/sederna, men snarare isolera sig.
  Varför håller man barnen hemma från kyrkobesöken? Varför deltar man inte aktivt i föräldramöten och hjälper sina barn att integreras i skolan? Varför jobbar inte dom aktivt på att lära känna sina grannar eller barns vänners föräldrar?
  Det verkar nästan som det är tabu att vända på frågan mot dem och ge dem delat ansvar för sin egen integration?

  • mollan skriver:

   För att vi är ett högutvecklat land med respekt för individen? Ska vi helst pkötsligt sjunka ner till lägre nivå? Tvinga alla att tycka samma saker som vikingarna tyckte en gång? Tycker det är FANTASTISKT att alla är välkomna här, att alla får utöva sin religion, tycka vad de vill, ha kvar sin kultur. Det berikar. (Inom ramen för våra lagar såklart) eller tycker alla vi ska bli lika inskränkta som andra stater?!?!?

 7. vrangpelle skriver:

  Min syster delade inlägget på boken och jag blev så irriterad. Läste sedan ditt inlägg och det är så bra. Ett rötägg är alltid ett rötägg oavsett tro eller avsaknad av tro. Jag har vänner som flytt från forna Jugoslavien, både muslimer och kristna och som en av dem sa ”hade jag kunnat välja hade jagstannat kvar hemma men jag ville att vi skulle överleva därför flydde vi”.

 8. mollan skriver:

  Klockrent som vanligt.
  Sen undrar jag också, precis som vanligt, varför det just är INVANDRINGEN som får skulden för allt?! Kostar kanske inte alla vägar, utomlandsresor för politiker, bonusar hit&dit osv många ggr mer än invandrarna? Har vi dessutom glömt att många invandrare kommer med utbildning och faktiskt jobbar eftrr något år – ofta startar eget och kanske anställer någon… alltså, jag ångrar nästan att jag skrev det. För ska vi bedöma andra utifrån lönsamhet vill jag inte vara med. Kanske ska deportera varenda en på 65årsdagen då alla bara kostar pengar och knaprar piller för att leva än längre och kosta än mer från skattekassan.

 9. Amin skriver:

  Klockrent skrivet. Tack S.

 10. vandabo skriver:

  Du med din blogg gör tydligen mera valarbete för SD:are än vad de någonsin själva kunde åstadkomma.

  Bottennappet i denna artikel var att underringa kvinnodiskrimeringen inom vissa invandrarkulturer. Det är klart att det är välkommet för dessa kvinnor att ha fått komma hit till Sverige. Rätt – men varför är det så omöjligt att rädda dem bums från sin egen vridna kultur? Säg ifrån till deras farsa att Sverige inte accepterar kvinnodiskriminering! Vänta inte en hel generation med det!

  Ja – och varför får muslimska barn slippa besöka främmande religioners heliga byggnader, när övriga barn gör det?? Återigen, skolan skall säga ifrån, att nu kommer ni eller så straffas ni!! Det KAN inte vara så hemskt. Varför låta en viss grupp isolera sig??

  • Beatrice skriver:

   För att svara på ditt påstående om kvinnoförtryck, med vilket jag antar att du menar delen med att muslimska flickor, tonårstjejer och kvinnor använder slöja och/eller badar med kroppstäckande kläder på: Det finns otroligt många av de här kvinnorna och tjejerna som VÄLJER att ha slöja, för att de helt enkelt vill följa sin religion. Det är alltså långt ifrån alla som tvingas på slöja och kläder, och allt fler som väljer det, trots att de bor i Sverige.

   Visst, det finns vissa länder där det är ett tvång enligt lag, men det står inte i Koranen att de måste. Tvärt om – det är män som styrt och styr länderna som hittat på det helt själva. Därför är det helt befängt att bland annat ”rädda” de här kvinnorna från deras ”egen vridna kultur”. Många väljer det själva, och om vi tvingar dem att inte ha sina slöjor och kläder, så kränker vi faktiskt deras valfrihet – som står med i Sveriges Grundlagar.

   Med det sagt, så menar jag inte heller att man kan börja arbeta förebyggande för de kvinnor som faktiskt blir tvingade, även om de är färre än vi svenskar har inbillats.

 11. Sara skriver:

  Bra inlägg! Jag skulle vilja veta var bilden/kartan över moskéer och kyrkor i Sverige kommer ifrån? En bild säger mer än tusen ord och den bilden skulle nog få alla som klagar över hur många moskéer det byggs i Sverige att tänka ett varv till. Skulle vilja dela den med fler.

 12. David skriver:

  Tror fan att jag älskar dig. Så jäkla bra skrivet. Tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s