Jimmie loves offerkoftan

Offerkofta, det har ni hört om va? Något ett person gärna ikläder sig, för att de gillar och gynnas av att vara offer. ”Titta vad alla är elaka mot mig, buhu! Tyck synd om mig då! Amhä! Tyck synd om mig då! Nu, sa jag!”

Offerkoftan brukar med fördel bäras av ilskna och uppretade tonåringar, som gärna slänger på sig den i varje konflikt. ”Meeeen! Cassandra får ju vin av sin mamma och pappa! Och sen får hon hoppa från ett stup med! Ni är faaaan sämst!” Varpå mamma och pappa raskt är avväpnade, och känner sig som världens sämsta föräldrar.

Några som också älskar offerkoftan är Sd. Nästan lika mycket som de älskar den svenska folkdräkten. Ja, de uppskattar den så mycket att om den fanns som faktiskt klädesplagg (nej Jimmie, den finns inte på riktigt. Du kan sluta leta på Ellos.se nu.), så skulle den nog konkurera ut just folkdräkten som mest populära plagg bland Sd:are. Jag applåderar det här initiativet!
Men!

Det finns något som heter ”Mata inte trollen”. Och för den som inte förstod så är Sd i det här fallet trollen. För så fort sådant här händer, så myser Jimmie och Sd:s ledning. De gråter ut i media om att de minsann inte behandlas rättvist. Och mini-trollen (sd:s sympatisörer), sväljer allt med hull och hår. Vi klargör dock direkt, med emfas till och med, att vårdpersonalen har helt rätt i sak.

Jimmie och hans hejdukar står inte för den värdegrund vi inom vården arbetar efter varje dag. Tvärtom.  Därför är det intressant att de väljer att besöka vår arbetsplats. Nej, istället är de rädda små pojkar, som varit livrädda hela sina liv. För allt nytt och annorlunda. Och nu har de äntligen hittat lite gemenskap, i främlingsfientlightens och hatets ideologi. Men! Vi ska inte mata trollen! Släpp in dem, för som vi vet så spricker troll i solsken. Och de mår som bäst i mörkret.

Låt dem för all del komma in på akuten.  Men därmed inte sagt att du måste vara trevlig. Var korrekt. Men passa också på att säga vad du tycker om deras s.k ”politik”, om den ens kan beklädas i det epitetet. Fråga om de t ex tycker att papperslösa flyktingbarn ska vägras vård? För det är när vi låter trollen komma ut i ljuset, som de till slut spricker. Och då har de ingen nytta av sin offerkofta.

Summa summarum, släpp in Sd överallt. För de kommer vackert att göra bort sig själva. För de har ingen politik, och bygger hela sin idé kring odemokratiska principer. Låt folk få se det! Hjälp dem inte med offerstämpeln!

Så, komsi komsi trollen, ut i solskenet med er.

image

”Va?! Ni måste ju hålla med! Jimmie, de är elaka!”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s