En tutte är bara en tutte

Vi är ett rätt speciellt land på många vis. Stora orättvisor, som situationen i Ukraina eller hur Nordkorea behandlar sitt folk, det bryr vi oss inte så mycket i. Nej, den stora massan stör istället ihjäl sig på de verkliga problemen i vardagen. Som att homosexuella inte ska få gifta sig och att en tutte minsann inte alltid är bara en tutte.

”Vi hoppas mer på att mamman själv har förstånd att skyla sig så gott det går” låter Grand Hotell hälsa, samtidigt som 1800-talet ringer och vill ha tillbaka sin konservativa människosyn. Jag har aldrig fattat grejen med att folk reagerar något så oerhört på att en mamma matar sitt barn på det mest naturliga sätt som finns. Vad är det som är så provocerande? Att man matar någon som vill ha käk? Eller är det själva tutten?
Motfrågan blir då givetvis, slänger samma servitör en servett över någon donnas djupa urringning? För det är ju högst troligt att de visar ungefär lika mycket hud.

Jag har i alla fall inte sett någon ammande kvinna som först klär av sig alla kläder, för att sedan amma. Det skulle ju kunna vara lite provocerande, om det nu var så. Jag skulle vilja säga att alla morsor där ute är oerhört duktiga på att sköta sin amning diskret, problemet ligger istället hos den som blir upprörd och sätter sitt afternoon tea i halsen, där på Grand Hotell. För den personen drar direkt parallellen mellan kvinnans bröst och sex. Istället för att bara ta det för vad det är. En tutte. Och ett barn som vill äta.

Stör du dig så mycket på sådana här små, högst triviala saker så tycker jag det är dags att tänka över var du vill bo. Jag föreslår i djupa skogen. Långt bort från tuttar och människor.  För stör du dig på små saker så är du nog inte större än så. Och kan du inte sluta stirra på en ammande kvinnas bröst, så föreslår jag att du ber Grand Hotells servitör om en servett att skyla ditt eget huvud med.

Och, Grand Hotell, 1800-talet väntar fortfarande på att ni ska ringa upp.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s