Det finns singlar. Och så finns det SINGLAR!

Det här med dating är något som verkligen förändrats under de senaste 100 åren. 

1914, då date:ade man inte alls. Man fick en date tilldelad av sin familj. Enkelt och koncist. ”Du ska date:a Fabrikör Fredrikssons flicka, Fredrika”. Så, och så var det inget mer med det. Indirekt var det också underförstått att man skulle gifta sig. Enklare än idag, men för all del kanske inte alltid så trevligt. 

Sådär höll det på ett bra tag. Tills 50-talet, då man efter kriget inte gjorde annat än att klä ut sig i tuffa skinnjackor, kamma bak håret med brylkräm och försiktigt lyssnade på den nya musiken. Man behövde inte längre be om lov för att date:a, men man kunde inte heller bete sig som ett helt aphus. Lite lugnt och försiktigt var devisen.

1960 och framåt, då var verkligheten något helt annat. Man låg med allt som rörde sig, vare sig man var man eller kvinna. Vad partnern sedan råkade vara för kön, det var inte heller så viktigt. Fri kärlek, helt enkelt. 

70-80-90 talen präglades av en blandning av alla ovanstående. Och så alla nya, livsfarliga könssjukdomar. Lagom, så som vi svenskar gillar det bäst. 

 

Sedan 2000 ser allt radikalt annorlunda ut. Och det kan vi tacka vår vän internet för. Alla kan träffa alla, och man behöver inte längre supa sig redlös och ragga klockan fem i tre i Harrys krogkö. Och det måste väl ändå ses som ett framsteg nästa lika stort som när antibiotikan gjorde sitt intåg i historien. Och där trodde vi väl alla att det skulle stanna, eller hur?

Men ICKE! Nu finns det något helt nytt, och därtill lika fantastiskt. Jag ger er följande: 

 

Bild

Och innan du tänker att ”Hallå, det där måste ju vara på skoj!”, så kan jag konfirmera att det är på riktigt! Date:ingen har precis tagit ett jättekliv! Eller, nej. Det har den ju inte. Den här sidan är så otroligt märklig att jag inte ens vet var jag ska börja. Många är ni säkert som har sett sidans reklamsnutt på teve. En eminent herre, med en litet för brun solbränna, står i samma kök som damen ovan, och ler lite förnöjt mot kameran. Här ska vi minsann veta att det inte är vanliga singlar det är tal om! Direkt tänker jag då: ”Meeeeen…om tjejen ovan sitter i hans kök. Då är han väl inte singel? Eller?”

Vidare undrar man ju vad en ELITSINGEL (ja, det skrivs alltid i versaler), är för något? Jag vill inte vara den som är den, men om medelåldern bland denna sidas singlar är som de själva påstår (45,5 år)…är man då så mycket ELIT? Jag förstår att alla kan skilja sig, eller vara ensamma, men om man nu är en ELITSINGEL, underförstått således otroligt lyckad och framgångsrik…Borde man inte då ha en partner? Eller? Om man gått 45,5 år genom livet som ELIT-människa, borde man inte då kunnat charma typ alla? Istället är alltså den här ELIT-sidan fylld till bredden av personer som på 45,5 år inte fått ragg.
Det ger ju lite perspektiv.

 

Fortsättningsvis blir i alla fall jag lite nyfiken på det ”exklusiva tillträdet, MED behörighetskrav” innebär. Vi vet ju redan att man måste varit ragg-lös i 45,5 år. Men i övrigt då? Med tanke på hur killen i reklamfilmen ser ut, så ska man gilla brun utan sol (MASSOR) samt ha ett förakt i blicken för alla som inte är ELITSINGEL(-AR). Så, om Match.com känns för bonnigt, krogen för gammaldags, då kanske ELITSINGLAR är något för dig. Glöm för bövelen bara inte tuben med brunkräm och hånflinet bara. Samt, låt din mormor stylea ditt hus ( seriöst, vad är grejen med den där gris/kloss-grejen på hyllan i köket?!)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det finns singlar. Och så finns det SINGLAR!

  1. louisedock skriver:

    Jag vet att jag fick ngt tomt i blicken och huvudet första ggnen jag såg reklamen, då med en kvinnlig jurist.

    Gjorde inte en lika omfattande analys men jag tror att våra slutsatser var lika. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s