Gravidförsäkring? Välj då bort Östgöta Brandstodsbolag

Tänk dig att du ska köpa en ny bil. Du har samtliga av dina andra försäkringar hos samma bolag. Således känns det enklast att välja en bilförsäkring hos samma bolag. Du hittar en, kallad ”Bilförsäkring plus” och tycker det låter bra. Namnet indikerar ju både att bilen försäkras, samt att det finns ett plus i kanten. Två bra sakert, helt enkelt.

Samma dag du rullar hem bilen, och ställer den på parkeringen, självantänder den. Inget fel orsakat av dig, men likt tusan rätt jobbigt. Dessutom så brinner grannens prisbelönta rosbuskar ned. Du blir för ett ögonblick lite kallsvettig, men minns så din försäkring. Med plus i kanten. Det här ska nog ordna sig! Du ringer således till försäkringsbolaget, och förklarar din situation. Samtidigt som en mycket upprörd granne ilsket räffsar ihop det som finns kvar av sina sönderbrända rosor i bakgrunden.

Försäkringsbolag: Jag beklagar! Men din försäkring täcker inte det här.

Du: Meeen…det är ju en bilförsäkring. Och det är ju min bil som brunnit…

Upprörd granne: PLUS mina rosenbuskar!

Kort tystnad.

Du: …Ja. och så tant Fredrikssons rosor.

Försäkringsbolaget: ja. Jag förstår det. Men sådana är reglerna. Vi ersätter bara ifall bilen brinner upp en tisdag, jämn vecka. I mars. På skottår. Jag beklagar.  Men om fru Fredriksson vill prata med mig lite om en rosförsäkring, kan du kanske ge henne telefonen?

———

Ja. Ovan nämnda exempel hände oss. Minus bil. Och minus fru Fredrikssons rosor. Istället gällde det då vår nyfödda dotter. Som föddes med gomspalt. En av de vanligaste missbildningar som ett barn kan ha vid födseln. Givetvis tänkte jag då att viss ersättning skulle utfalla. Särskilt som vi tagit den dyraste gravidförsäkring som fanns att få hos vårt försäkringsbolag, Östgöta Brandstodsbolag. Som dessutom hette just ”Gravidförsäkring plus”. Det var kanske naivt av mig att tro att vi skulle få någon som helst ersättning. Försäkringsbolagen brukar ju, minst sagt, vara lite försiktiga med sådant. Gärna dolt bakom argument som ”force majeure” och ”ni borde läst det finstilta”. Och det sistnämnda borde jag nog ha gjort. För då hade jag föreslagit för Östgöta Brand att de skulle byta namn på sin försäkring. Till typ ”Gravidförsäkring light. Minus det mesta”. För de ersätter i stort sett inget.

Ett varningens finger vill jag således höja för detta bolag. Deras gravidförsäkring täcker inte någon som helst medfödd defekt/missbildning. Däremot försökte damen i telefon trösta mig med att: ” om skadan uppstått i samband med födseln, då hade vi fått ersättning! ”. Eller om min fru hade dött.
Jaha. Tack så…mycket?

Så är du gravid (grattis!) och ska välja en gravidförsäkring, välj då bort Östgöta Brandstodsbolag. Och parkera för säkerhets skull inte er nya bil för nära grannens trädgård.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gravidförsäkring? Välj då bort Östgöta Brandstodsbolag

  1. Bra skrivet. Tyvärr är det alldeles för många gravidförsäkringar som är likadana. Inget man informeras om i förhand. Hade en försäkring på ett lån och när min fru blev sjukskriven (utbrändhet) kontaktade jag, efter tre månader vilket de informerat mig om att jag var tvungen att vänta, försäkringsbolaget i hopp om att de skulle gå in och täcka upp för hennes numera lägre inkomst. Fick veta att det inte gäller vid just utbrändhet då detta inte är orsakat av yttre faktorer.
    Säger som i Spanarna på Hill Street;
    It’s a jungle out there.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s