Till dig som inte röstade, eller lade din röst på rasismen

Jag vill bara börja med att säga till alla er som inte röstade igår: skäms! Jag ger fullständigt tusan i varför ni inte gjorde det, för ingen ursäkt är god nog. Det ni gör genom att inte rösta, är att spotta på alla de människor som genom historien offrat sina liv för att nå dit vi är idag. Så. Nu till sak.

Image

Jag vaknar alltså upp till ett Europa som tydligt tagit ställning. Tyvärr inte för demokrati, mänskliga rättigheter och allas lika värde. Istället helt tvärtom. Och mitt fina Sverige, det land som så länge stod emot, och gick i bräschen för just dessa värderingar, visar upp ett värdelöst valdeltagande på under femtio procent, toppat med Sd som får 9.7%. Var tog mitt fina lilla Sverige vägen? När blev Sverige, och för den delen Europa, det vi ovan ser på bilden? Och bespara mig alla dåliga argument för att Sd är ett ”rumsrent” parti. För jag kräks på det. Vi har ett parti, vars medlemmar öppet vräker ur sig både det ena och det andra, om våra invandrade svenskar. Ändå röstas det på dem. Vi har ett parti, vars högsta representanter, slåss med järnrör på stan. Ändå röstas det på dem. Har tio procent av vår population långsamt fördummats så till den milda grad att de inte förstår öppen rasism, blandat med populism, när de ser den? Och innan du, som rabiat Sd;are, börjar härja loss i kommentatorsfältet, vill jag ställa dig frågan. Varför applåderade hela Sd:s valvaka när Front Nationals valresultat publicerades?

Front National, som öppet står för dödsstraffet, avskaffandet av abort och helt vill upphöra med utomeuropeisk invandring. Front National vars grundare (som råkar vara pappa till nuvarande partiledare) bara för någon vecka sedan sa att Ebolaviruset kunde vara lösningen på den Afrikanska invandringen till Frankrike. Varför applåderade alla Sd:s högsta representanter till detta resultat under gårdagens kväll? Ja, det är väl helt självklart. De står för samma vidriga värderingar. De paketerar det, i alla fall för tillfället, bara lite snyggare. Så, du som röstade på Sd, du valde indirekt att lägga rösten även på Front National. Jag hoppas du är nöjd.

I Grekland gick ÖPPET nazistiska Gyllene Gryning starkt framåt, och fick nära åtta procent av rösterna. Detta i det land vi brukar kalla för Demokratins vagga.

Massarbetslösheten skenar, ekonomin går allt sämre. I öster mullrar den Ryska björnen och skramlar med vapen. Känns det här scenariot igen? Och har ni alla som röstade för främlingsfientligheten och inskränktheten helt glömt bort vad som hände för dryga sjuttio år sedan?

Och till alla ni som inte röstade, ser ni inte vad som händer? Missnöjet gror, och populismen och rasismen passar på att bära frukt av det. Du hade kunnat gjort skillnad med din röst.

”Om detta skall ni berätta…”, hette en faktabok som jag som tidig tonåring fick ta del av. Den handlade om nazismens illdåd, om koncentrationslägren och alla de miljoner människor som blev mördade där. Bara för att en regim pekade ut dem som källan och grunden till allt ont. ”Glöm aldrig!”, sas det också. Uppenbarligen är det just det vissa håller på att göra. Förblindade av frustration och hat, letar denna del av befolkningen efter någon annan att skylla på.

Jag vägrar ställa upp på det här.  I don’t care if youre black, green, blue, white, or orange!” Alla är vi värda lika mycket!

Skäms, Europa.

Skäms, du som röstade på Sd.

Skäms, du som valde att inte rösta.

Avslutar med ett passande citat:

Det finns bara en ras – människan!
Det finns bara en religion – kärleken!
Det finns bara en värld eller ingen värld alls! 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

351 kommentarer till Till dig som inte röstade, eller lade din röst på rasismen

 1. Henrik skriver:

  Tack!

  • Laila skriver:

   Ett kan jag hålla med dig om att alla människor är lika värda och att en religion är kärlek.
   Men vilken religion är det som ställer till elände ? Har du glömt Fadime…….. och plötsligt så ska vi sympatisera med dessa stackars förtryckta kvinnor genom att bära slöja för en dag. Usch vilken dubbelmoral.Alla pratar om Hitler ? Vår tids ledare då ? Det förekommer väl massmord fortfarande hur många människor har inte Sadam H mördat osv osv
   Jag ser heller inte SD som ett rasistiskt parti.Du får skilja på islam och muslim ! Vakna !!

   • almasvensson skriver:

    Laila,
    Tyvärr finns det inte bara en religion, en tro, eller en ledare som ställer till med vad du rubricerar som elände. Hedersvåld och hedersmord är förekommande inom flertalet världsreligioner, däribland kristendomen.
    Massmord och folkmord kan tyvärr inte heller härledas till en specifik religion eller tro, utan förekommer i flertalet konflikter. I Burma pågår tillexempel massmord av muslimer i en pågående konflikt, och under kriget i Bosnien inledes en omfattande utrensning av bosniska muslimer. Även i Sverige har vi fått erfara massmord genom historien; och vem kan glömma massakern på Utöya 2011?
    Beskyll inte all din frustration, ilska och/eller hat mot en religion, en tro, eller en ledare, hjälp oss istället att motverka fördomar, förtryck, våld och mord, oavsett från vem det praktiseras av.
    MVH

   • Husman skriver:

    Seriöst! Detta är anledningen att det finns så många korkade människor som tyvärr har röstat fram SD. Att ens motargumentets Lailas kommentar är som att flytta ett berg.
    Säger bara superkorkad!

   • Laila skriver:

    Husman så vad du säger är att 10 %av svenksa befolkingen som röstat är korkade.Prata om fördomar ! Blir riktigt rädd när jag ser alla dumma kommentarerav människor som tror sig vara bättre en andra för att de valt att rösta på ett parti som de tror på i ett sk. demokratiskt land 😦 Och därmed inte sagt att jag själv har röstat på SD vilket bara var ett antagande av dig Husman.Har man inte rätt att tänka och tycka utan att ta ställning till ett specifikt parti ?

   • Sarah skriver:

    Det är inte religionenes fel att människan blir våldsam. Massmord har vi sett sedan människan blev maktfullkomlig. Sedan om det är politiskt (Utöya, Stalin…) eller religiöst (Kristna korståg, katoliker/evangelister som i både latinamerika och Eropa tvingat ursprungsbefolknig och romer att välja döden eller konvertera/muslimska självmordsbombare/Saddam/Balkankriget med utrensning av muslimer…) Du måste själv också skilja på islam och muslim.. och om du inte ser SD som ett rasistiskt parti så kan ju det stå för dig men om du läser noggrant så går det inte att komma ifrån att de faktiskt är just det, även om de anstränger sig för att tvätta bort den stämpeln. Dock räcker det inte att omformulera sig, det gäller att tänka om. Inte bara byta ytterrocken.

  • Laila skriver:

   almasvensson vad får dig att tro att jag är frustrerad arg eller hatisk och vad vet du om mina fördomar ? Inte så konstigt om hedersmord är högt representerat inom islam då det är den näst största världsreligionen !
   Vad gäller hedersmord inom kristendomen så lär det väl vara en minioritet.
   Jag sa heller inte att massmord härleds till en en viss religion om du tittar så står det osv osv efter och då menar jag naturligtvis över hela världen.Ville bara ge ett kort svar på inlägget ovan och gjorde det kanske inte så tydligt……….Ja alla är vi lika värda så även de som röstat på SD vill jag då avsluta denna debatt
   P.S deras politiska program innefattar väl verkligen lika värde för alla oavsett etnisk bakgrund. Bakåtsträvande säger många men vad är då detta

   • Ilona skriver:

    HUSMAN och vad kallar du dig själv? Hade du inget vettigare att säga om frågan på ursprungsfrågan i denna debatt. Inga åsikter själv alls du följer bara strömmen……… säger väl nästan mer om dig en om de som röstat och vågar stå för det och motivera istället för att kasta ur sig fullständigt irrelevanta kommentarer i affect

 2. mirage7478 skriver:

  Om SD nu är så hemska, kanske du och de andra som tycker att man röstar ”fel” i en demokrati, ta reda på VARFÖR de röstar på SD. Kanske pga att de etablerade partierna inte rör i invandrarfrågan och SD tyvärr är de enda som vill röra i den. Folket har börjat tappa tilltro till systemet och regeringen. Detta är ett symptom. Din lösning verkar vara att förlöjliga dem, och det enda det resulterar i är att de förökar sig.

  • Evert skriver:

   Tror poängen var att: JA, DET ÄR FEL att rösta på SD (om du inte är för Front National, rasism och nazism). JA, SD ÄR LÖJLIGA men han förlöjligar inte SD. Hur olika partier talar om ”invandrarfrågan” varierar, de andra partierna är ju inte rasistiska som SD, så självklart ”rör” de inte frågan på samma sätt!

   • Olof skriver:

    ”Finns inget att diskutera”. Nej inte om man väljer att blunda för sanningen. Det finns en jävla massa kring invandringen att diskutera, men tyvärr är andra partier rädda att röra frågan eftersom de är rädda att bli kallade rasister av folk som du. Folk som ser rasism i allt.
    Så länge vi har fega politiker i övriga partier kommer folk tyvärr att fortsätta rösta på SD.

   • Fredrik Ahlwin skriver:

    Nej grundpoängen var att man inte röstade eller på SD. Jag gjorde varken eller. Ge mig för fan något att rösta på så gör jag det!! Finns INGEN poäng med att rösta med något av dessa partier som existerar idag. Punkt. Göra skillnad med sin röst?? Mahahaha, ja precis. Och Jesus kommer stiga ner från skyarna vilken dag som helst. Bah.

   • Lisa skriver:

    Suck….. Skriv eller kommentera inte om Ni inte har fakta….
    SD är INTE rasister…… ( Vet ni inte vad som är skillnad på Rasist och ett Politiskt Parti )
    SD är det enda partiet som vågar ta tag i en fråga som ingen annan tar tag i….
    Varför får dom röster, Jo precis därför….. Det måste finnas lite klarhet och lite lagar som säger att vi inte kan överbefolka sverige utan att kunna erbjuda arbete och uppehälle…
    Otroligt många som ni kan se enligt röstningen är trötta på att bara släppa in fler och fler som vi inte har resurser till att hjälpa mm mm…..

    Jag har själv utländska vänner och har inga problem med med själva ”Utlänningen” utan det måste finnas nått som heter VETT, vi kan INTE hjälpa ALLA……

    Varför ser det ut som det gör te.x ner mot skåne (och många andra omr.) mm !?
    För att vi bara tar hit dom sen kan vi inte ge dom ett ordentligt boende eller ett arbete, vi har inte resurser att ge dom utbildning i språket vilket gör att det blir grupperingar och områden med olika kulturer förutom svenska…. Är det lätt att komma in i samhället då ?

    JA, alla är lika och Alla är vi värda lika mycket!
    MEN ingen/inget kan hjälpa ALLA !!

   • Danne skriver:

    @Lisa
    Håller med dig i en del av det du skriver. Däremot undrar jag hur du menar när du skriver ”Vet ni inte vad som är skillnad på Rasist och ett Politiskt Parti”. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei – NSDAP (Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet, dvs nazistpartiet) var även de ett politiskt parti som demokratiskt röstades fram. Det finns ingen ”skillnad” på rasister och politiska partier då det ena inte utesluter det andra.

  • Erik Tullock!! skriver:

   SD är dom ända som diskuterar ¨invandrarfrågan¨ eftersom det inte finns något att diskutera! Att du Mirage7478 kan läsa igenom denna text och ändå helt missa poängen visar bara tydligare att de som röstar för SD är de lågutbildade som köper den enkla lögnen istället för att ta tag i problemen.

   Problem
   Fattigdom, Vi har fattigdom i sverige men inte pga invandring utan pga att vi envisas med att rösta in partier som motarbetar allt vad ekonomisk säkerhet för vanliga arbetare är.
   Lösning
   Utbilda folket och lär dom förstå skillnaden mellan att ha det bra och skicka mer pengar till dom som redan har det bra!

   Invandring? Inte ett problem! hur många invandrare tror du igentligen vi tar in i Sverige per år?
   Förra året tog vi in 17 000 och då får du inte glömma att 2000 av dom är återkommande svenskfödda, då är vi nere på 15 000. och vi får ju inte glömma att 7 000 av dessa är europeer som ju SD inte har något emot, kvar står 8 000 som då är ¨problemet¨

   8000! har du sett hur sverige ser ut? landsbygderna dör ut och folk är oroliga för överpopulation..

   bevis för folks inskränkta idioti!

   • Duhar fel skriver:

    Haha 17000 invandrare totalt förra året? Var är din källa?

    ”År 2013 invandrade cirka 116 000 personer till Sverige, 55 000 kvinnor och 60 000 män, vilket var en ökning med 12% jämfört med 2012.”

    Alltså ljuger du rakt ut.

    Du kan läsa mer på http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/ och utbilda dig lite.

   • Inte rasist men landsbygden är snart full. skriver:

    Vill se vart du får din information ifrån. Och det är ju jätte bra att stoppa en massa invandrare i landsbygden där det inte finns jobb, långt till storstaden där dom måste fara om dom ska få sig någon utbildning. Och inte många bussar som tar dom dit. Tänk på deras bästa också. Inte bara att det finns plats i sverige. Coop-forum@hotmail.com För alla är inte flyktingar!

   • turken skriver:

    Ända stavas enda kan jag som turk upplysa. Ända betyder arsle!

   • Matte skriver:

    Under 2013 tog sverige emot 115 845 st invandrare, kolla dina fakta!

   • Maria skriver:

    Svar till du har fel: bra text men fortsätt gärna att läsa hela den texten du precis citerade
    Tror det står nått om att x antal personer utvandrade samtidigt , ellerhur?

   • Rebecca skriver:

    Det är ju bra om man läser mer än första meningen när man kritiserar andras kommentarer, visserligen felaktiga kommentarer men ändå. Av de invandrande (INTE INVANDRARE, märk skillnaden ) är 25% svenskar som flyttar tillbaka. Utöver det inkluderas även studenter och folk som är här på jobb, ex Ericssons personal som kanske bara är här ett kortare tag och sen återvänder hem, i de 116000. Glöm inte heller bort att en stor del av de INVANDRANDE är européer som inte räknas in i den hemska invandringen som SD målar upp. Läs gärna texten igen och utbilda dig lite!
    http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/

   • Rebecca skriver:

    Nu skrev jag fel. 20% är återvändande svenskar. Dock fortfarande en stor andel

   • robban skriver:

    Ok säg att vi tar in 8000 nysvenskar till Sveriges varje år.. i göteborg bara så finns det ca 4500 hemlösa! Än mer arbetslösa. Nu e det så att jag har jobb men jag är förtfarande hemlös… sett till sveriges landsbygd så tror jag det är dags att plocka upp en tidning, den går inte direkt mycket plus och många lägger ner verksamheter i brist på förtjänst. Sveriges bönder blir färre. Vart på landsbygden vill du att vi ska bo? Och vad ska vi jobba med?

    Mvh / Robban (Invandrare hemlös och sverigedemokrat)

   • daniel skriver:

    Vad tyst du blev erik?:)

   • Kiki skriver:

    Hej ”Du har fel”. Om du läser nästa mening i texten du citerar, så står det såhär: ”Samtidigt utvandrade cirka 51 000 personer vilket ger en nettoinvandring på ungefär 65 000 personer.” Av dessa är 20 % återinvandrade svenskar, alltså 23 000 personer, och då är det totalt 42 000 som invandrat. 4 % är dock andra nordbor, alltså ca 5000, så då är det 37 000 som har invandrat. 23 % kom hit för att studera eller för att de är placerade här genom sitt jobb, alltså 27 000 personer, de invandrar alltså egentligen inte, och även dem borträknat är det slutligen alltså 10 000 personer som invandrade till Sverige förra året. 10 000 personer.

    Jag föreslår att du själv läser mer än första meningen av en text som du tänker använda för att argumentera mot någon 🙂

   • Tompa skriver:

    Att högljutt hänvisa till länkar med info och sedan bara läsa de första raderna av dessa är väl ett ganska tydligt bevis på hur lätt det är att fånga upp obildade och korkade människor. De ser bara det ytliga hos t ex SD och de är nöjda med det eftersom de inte orkar eller klarar av att gå in på djupet. Tyvärr måste de stora partierna också börja spela de populistiska korten, precis som SD, om de vill vinna tillbaka väljare. Folk väljer inte längre som för 20 år sedan socialdemokraterna om man inte visste vad man skulle rösta på, för att ”det är nog bra..”. Nya tider, nytt spel.

   • Johan Andersson skriver:

    Haha är du seriös?
    Det är ju bra om du faktiskt läser på migrationsverket så slipper du plocka helt felaktiga siffror ur luften.
    År 2012 så fick drygt 111 000 människor uppehållstillstånd och förra året (2013) så invandrade 115 845 personer till Sverige, främst lågutbildade människor från diverse mena länder som har en medeltid på 9 år för att komma ut i en sysselsättning.
    http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2013/2013-01-03-Drygt-111-000-personer-fick-uppehallstillstand-2012.html

    Vad kan vi dra för slutsats av dina kommentarer?
    Att utbildning verkligen inte har något öht med intelligens att göra, en slutsats även samtliga politiker i sjuklövern styrker.
    Det borde idag var obligatoriskt att läsa dessa 2 obestridliga faktaböckerna för att få rösta.
    Dom täcker det mesta när det kommer till svensk media, invandrings och integrationspolitik och är skrivna av ej politiskt bundna nationalekonomer och professorer.
    Dom går nu att ta ned gratis nedan och allt som krävs är ett program som stödjer PDF format.
    Dessa böcker krossar 99% av alla påståenden vårat kära kulturmarxistiska etablissemang kommer med och är rena och skära faktaböcker som visar den sida av invandringen som våra journalister och politiker inte vill ta i.
    http://morklaggning.wordpress.com/specialutgava-ladda-ner-gratis/
    http://www.lasningen.se/ladda-ner-gratis-specialutgava/

   • martincamitz skriver:

    @Johan Kollade lite på den första skriften. Väldigt lång! Som alltid när jag börjar läsa något så går jag direkt på källhänvisningarna. Dom återfinns i det här fallet i slutet på varje sida. Väldigt många! Men är det inte väl många som hänvisar till webbsidor och de flesta till morgontidningar? Var finns hänvisningar till andra böcker eller vetenskaplig forskning? Det behöver inte betyda något och jag kanske börjar läsa på riktigt ändå, men det börjar inte bra.

   • Tompa skriver:

    Som sagt, när man hänvisar till länkar och dess rubriker utan att förstå innehållet så blir man dumförklarad… @allasomgillarattgooglaochhänvisatilllänkar….. 🙂

   • Till Erik Tullock skriver:

    Till Erik Tullock:
    Vad Röstade du själv på? Med dina minst sagt ”Starka” argument om varför vi har en viss fattigdom i Sverige och din sjukt felaktiga fakta du presenterar i tråden, undrar jag hur välutbildad du själv är? . Sen vill jag också tillägga att om man skall snacka om ett farligt parti att rösta på, läs då FI’s program. Som säkert du la din röst på. Det sjuka med extremvänstern (folk som du), är att Alla ska få ha rätt till sina åsikter och alla har rätt att få sin röst hörd, Så länge man tycker som dem.

  • Jocke65 skriver:

   Jag måste hålla med dig om det du här skriver, jag vet många invandrare som också hör röstat på just SD pga att till & med dom tycker att det har gott för långt med all nuvarande invandring i Sverige. Vi Svenskar är snart en minoritet i vårt eget land, om inget snart händer i den frågan tyvärr…..

   • Alex skriver:

    ”Vi Svenskar är snart en minoritet i vårt eget land, om inget snart händer i den frågan tyvärr…..” Vad snackar du om?? Ursäkta, men det där var det dummaste jag hört. Jag har hört påståendet att ”många” invandrare röstat på SD. Till er som påstår detta vill jag säga: Det betyder inte att det är ”ok” eller ”rätt” bara för att några invandrare röstat på SD, även om jag nu har svårt för att tro det. Dum som dum, svenk som invandrare. Röstar man på det partiet kan man inte vara påläst och rent av blåst! Oavsett Svensk eller invandare. Så är det bara tyvärr. Over n out.

   • Kiki skriver:

    Det är inte förbehållet svenskar att vara rasister, även invandrare kan vara rasister.

  • Lisa skriver:

   De övriga partierna berör visst också invandrarfrågan, såklart, konstigt att du missat!
   Testa kolla runt lite på partiernas hemsidor så ska du se att du kommer att hitta information om hur de andra etablerade partierna ställer sig i invandrarfrågan. Du kan gå in på varje partis hemsida och läsa om varje enskild fråga. Ibland står det inte ”invandring” utan det kan finnas många olika kategorier som tar upp frågan, ex. ”Flyktingpolitik”och ”integration”..

   Ofta hör man att det bara är SD som bedriver någon slags politik kring invandringen, men jag skulle vilja påstå att man är ganska blåst om man tror att det är sant!

   • Andreas skriver:

    Tack Lisa för att du gjorde min dag! Helt otroligt kul att du klagar på att folk är blåsta och inte kollar fakta sen driver du själv tesen att Sverige håller på bli överbefolkat. Om vi på något vis lyckas fördubbla vår befolkning skulle ändå ligga under medel vad gäller befolkningstäthet, tiodubblar vi befolkningen så hamnar vi inte ens top 30 på befolkningstäthetslistan. Med detta sagt så du behöver nog inte ligga vaken om nätterna och oroa dig för överbefolkning…

  • Johan skriver:

   Det var ju tyvärr så här det började för 70 år sedan också.
   Befolkningen var missnöjd med hur landet styrdes och arbetslösheten var stor. Folk sökte ett enkelt svar. Helt plötsligt kom nazisterna och gav dem detta. Dock var deras egentligen intention dold bakom en fasad av heroiska handlingar.
   Vore det inte väldigt tragiskt om något sånt skulle hända igen. Varför håller det på att hända igen?

   • Traxy skriver:

    ^^ DETTA. SÅ MYCKET.

   • Linnea skriver:

    Då är det kanske dags för de andra, vettiga partierna att höra dessa rop och hitta en ny lösning och inte fortsätta på samma spår, annars blir det ju såhär och lär blir ännu mer.

  • Julian Ellis skriver:

   Hitler var också folkvald. Betyder det att de tyska invånarna under 30-talet levde i en harmonisk demokrati? SD har ingen lösning på någon invandrarfråga förutom att skicka tillbaka folk till krig och död. Det är ingen lösning, det är inte att ”röra i frågan”.

  • Alex skriver:

   Nej. Tyvärr. Det där stämmer inte alls längre. Andra partier har visst rört invadrarfrågan. Jag tycker att det är väldigt konstigt att många SD:are säger detta. Som om de vore helt omedvetna om de andra partiernas politik. Vilket vanligtvis är fallet. Nu gäller det som sagt inte längre bara invandrarfrågan. Det är mycket större än så och det förstår ju de som har en hjärna.

   • Juha skriver:

    Helt rätt! Andra partier har visst rört i invandrarfrågan! Problemet är att det enda de vill göra är att öppna gränserna ännu mer och få hit mer invandrare! Det är alltså precis motsatt av vad de flesta som röstar på SD vill! Frågor på det?

   • Martin skriver:

    Frågeställningen var alltså ”Varför rösta på ett rasistiskt parti?” och svaret var ”Därför att de är de enda som rör invandringsfrågan.”

    Nu är det med belägg vederlagt. Vi har erbjudits ett alternativt svar. ”Därför att de andra partiers invandringpolitik är dålig.”

    Bara för att klargöra.

    Ni röstar på ett rasistiskt parti. Jag kan tycka att ni antingen har att visa att SD inte är ett rasistiskt parti eller att ni är rasister trots att ni röstar på ett rasistiskt parti.

    Här är en mall.

    A. ”SD är inte ett rasistiskt parti. Följande har missuppfattats av media och allmänheten. 1. ”

    Den är svår jag håller med. Så:

    B ”Invandringspolitiken är jätteviktig för mig därför att Det är därför, trots att det bär mig emot, så röstar jag på ett rasistiskt parti.”

  • michaela skriver:

   Jag håller med dig ! Jag tycker att invandringspolitiken är UNDER all kritik. Jag älskar invandrare, är själv tillsammans med en och har massor utav vänner som är det men Sverige måste göra någonting. Att sedan många människor kallar SD för fascister tycker jag bara är sorgligt då de själva är de riktiga fascisterna eftersom de inte låter varje individ få TYCKA SOM MAN VILL så som det SKA VARA I EN DEMOKRATI. HALLÅ, HÅLLER SVERIGE PÅ ATT BLI EN DIKTATUR? eller vad är det frågan om? Jag blir upprörd att man skäller ut de som har en egen röst för att försöka påverka dessa individer till att skämmas och sen i sin tur välja att inte rösta på SD. Inte OK. Jag vet inte om jag kan stå för deras åsikter men det kommer ju inte att bli ett världskrig. De kommer att skärpa till invandringen men de kommer inte att börja kasta ut folk hej vilt. Den rädslan får många att reagera, för de tror de kommer att bli utkickade ur landet, men så funkar det inte. Jag stör mig på alla miljarder som vi lägger på bidrag till personer som INTE integreras i samhället, som inte ens har en vilja att lära sig språket och som känner att ”jag behöver inte arbeta för jag får 25.000 i bidrag för alla mina barn som jag har här” ja – jag har mött personer som har det så och min svenska vän fick ynka 4000 i bidrag när hon skulle flytta till eget boende efter en tuff tid med droger bakom sig medan en vän till henne som kom in i Sverige fick 30.000 för att inreda sin lägenhet, hallå? vad är det frågan om? är vi svenskar mindre värda trots att vi bor i vårt eget land? Nej, någonting måste göras och det är bara sorgligt att inte fler förstår det.

   Jag känner tyvärr inte att jag kan stå för vad partierna säger än och jag tycker att de sällan håller sitt ord… därför får jag tydligen skämmas… som inte röstade igår…….. o hade jag röstat hade jag röstat på SD. Då hade ni blivit arga för det antar jag? så bättre att jag inte röstade, eller?

   • robban skriver:

    Tack!

   • Linnea skriver:

    Allt det där du skriver hade kunnat vara taget ur min hjärna. Känner precis likadant, förutom att: du borde ha röstat. Vet man inte vad man tycker eller vill rösta på – rösta blankt, men gå för sjutton och rösta! Att rösta blankt VISAR att man inte tycker att något är bra. Att inte rösta visar lathet.
    Vet du inte vad du ska rösta på i höst, snälla gå och rösta blankt i så fall. Det är huvudsaken.

   • Madde skriver:

    Vill du ha en lektion i försörjningsstöd, bidrag eller försäkringskassan är du välkommen att ringa mig imorgon på tfn: 0700 862185. Jag har telefontid till ca 09.15 imorgon då ja ska till ett behandlingshem. Men innan dess kan du ringa: Dock kan jag säga redan nu att invandrare får ta s.k ”hemutrustningslån” från csn under sina första 3 levnadsår i Sverige för att få saker till sitt hem. De får LÅNA pengar till detta. Din vän FICK med största sannolikhet de pengarna till möblemang.. Pengarna att ”leva” på månadsvis styrs av normen och självfallet beroende på hur många barn man har. Klart en ensamstående inte ska ha lika mkt som en fembarnsmor – säger sig självt. Läs på 4 kap 1 paragrafen SoL.. Jag är iaf mkt glad över att jag i princip bara träffat människor som VILL jobba och göra rätt för sig. Har träffat fler ”lata” svenskar än invandrare iaf 😋

   • vispop skriver:

    Tack Madde, vi behöver fakta. 🙂

   • martincamitz skriver:

    @michaela Det här är mycket bättre än vad andra har skrivit. Du motiverar varför du röstar på ett rasistiskt parti trots att du själv inte är rasist. Du har verkligen övervägt och valt noga mellan pest och kolera vilket inte är lätt då din hjärtefråga, invandringspolitiken, behandlas så avhänt av de flesta partier. Det finns bara ett parti, det rasisitiska, som verkar ha invandringspolitiken lika högt uppe på dagordningen som du skulle önska.

    Det jag finner svårbegripligt med ditt inlägg är att den inte riktigt berör invandringspolitiken som sådant. Jag söker efter skälet till ATT invandringspolitiken är viktig för dig för att i möjligaste mån kunna förstå varför ett rasistiskt partis lösningar tilltalar dig.

    Du pratar om bidrag, utbildning, utanförskap, droger, orättvisor i allmänhet. Du berör integrationspolitik lite grann, det gör du.

    Detta är du långt ifrån ensam om, jag kan nämna exempel som jag hört från förespråkare av alla andra partier. De finns de som vill hindra orättvisor i friskolor genom att stänga alla friskolor. Olästa hot från kärnkraften löses med att stänga alla kärnkraftverk. Missförhållanden inom privata vårdföretag…. ja, osv, osv.

    När jag var liten och t ex hade skurit mig i fingret och beklagade mig hos morfar kunde han säga, ”oj, oj, det är nog bäst vi hugger av det!”

    Du förstår var jag vill komma? Fokusera på problemet!

  • Kiki skriver:

   Denna artikel är inte förlöjligande, den är kritisk. Det finns ingen anledning att förlöjliga SD, det klarar de av själva. http://www.youtube.com/watch?v=ir9KCHPivkE

  • Och det spelar ta mig fan ingen roll om det inte är något annat parti som rör invandringsfrågan, för vet du vad. Ta reda på hur många svenska det är som jobbar i t.ex. norge, ta reda på hur många svenska det finns som istället för att jobba kanske sitter och super eller vad som, som alltså skiter i sitt jobb. När det är invandrare som sliter röven av sig, jobba hela tiden och samtidigt tar hand om sin familj med ett förflutet som DU aldrig hade kunnat tänka dig. Tänk lite längre är näsan räcker, för DU är en sådan människa som inte ser vad dom är på väg att göra med sverige. Ta och öppna ögonen, och sedan stäng igen glappkäften tills du vet vad det är du faktiskt pratar om!!

  • Linnea skriver:

   Sant, sant, sant! Jag tror att folk helt enkelt bara är väldigt trötta på invandringen och tycker att det räcker nu. När ingen annan än SD visat några tecken på att minska den är det inte så konstigt att man röstar SD.
   Sen tror jag att många av de som röstat SD, är trötta precis som jag (jag röstade för övrigt inte SD, men jag lade min röst) på all extrem och onödig smutskastning. Som den där gången när SD inte fick vara med i riksdagens årliga fotbollsmatch 2012, därför att ingen ville ha dem i sitt lag.
   Informera tycker jag är okej, men smutskastningen i samband med informationen gör folk arga och ja, så svårt är det inte att räkna ut att folk kommer att trotsa och rösta på dem. Sen får nog folk ganska mycket misstro för partier och politiker, som man tror ska agera vuxet, när de i stället beter sig som dagisbarn och nästan skriker ”LEK INTE MED HONOM FÖR HAN ÄR DUM!”.
   Det är en demokrati ni vill ha, det är ett demokratiskt val som resulterat i detta. Folket har valt detta. Kan vi sluta gnälla på det som inte kommer ändras och acceptera att det kommer se ut såhär framöver. Hitta en lösning på hur det kommer fungera i stället för att försöka ändra någonting som redan är. Detta härg skulle ni gått ut med innan det var för sent.

  • babbejäfwel skriver:

   ja det är klart man inte rör om frågan om invandring på samma sätt som SD. Medan andra partier väntar med att se resultat av olika handlingar går SD på den mycket mer tidseffektiva strategin, ALLT är invandrarnas fel(se Grotescos låt som en grund för detta påstående). Allt är invandrarnas fel. Att jag sen som invandrare, som har bra betyg, jobbar och har betalat skatt sen dag 1 på min inkomst aldrig känt mig välkommen i detta demokratiland och blir allt mer och mer borttvingad från ett samhälle jag gärna vill bli en del av är en annan femma, men finanskrisen och Husby är tydligen mitt fel med…

   + SD står för mycket annat…
   Starkt hat mot följande:
   kvinnor, homosexuella, muslimer, judar, romer, allt och alla som inte är svenskt/a.

  • Frida skriver:

   Att rösta på SD för att det är de som ”tar upp debatten om invandring” är som att rösta på pedofiler för att de är de enda som tänker på barnen.

 3. Susan Billmark skriver:

  Mycket mycket bra skrivet! Vi måste börja prata mer om allas lika värde i våra vardagsrum. Med varandra och våra barn. Vi måste också börja prata om vad de främlingsfientliga partierna VERKLIGEN står för. Bra rutet!!!

  • Mårten skriver:

   Precis, helt sjukt att bara svenskar tillhör vårt skyddsnät, det är ju nationalism. Rimligen borde alla 15 miljoner som bor i Mumbais slumområden få socialbidrag de också! Och dagen då flygbiljetter blir billigare kan de ju få komma hit och få bostäder också.

   Skämt å sido så handlar inte invandring om ”allas lika värde”. En fattig pojke i Mumbai har exakt samma människovärde som någon i Sverige, men det innebär inte nödvändigtvis att han ska bo här. Jag tycker till skillnad från Sd att vi ska ha en relativt generös invandringskvot, men att säga att det enda som är viktigt är att vi kan hjälpa så många som möjligt och bara ge efter för vårt blödande hjärta är fel. Det är inte bara era pengar och erat land det handlar om.

   Om det kommer en dag då 50% inte vill ha mer invandring så är det okej, ni kan fortfarande använda era egna pengar för att hjälpa fattiga eller utsatta människor, men det är så demokrati fungerar.

   Ja, att tala om vad de ”främlingsfientliga” partierna VERKLIGEN står för vore bra, istället för att komma med löjliga påståenden om rasism, deras medlemmar må vara fördomsfulla och ibland rasister, men att hävda att det bara finns två val; rasism eller totalt fri invandring, är fel.

   • martincamitz skriver:

    @Mårten: Jag tycker du har rätt i att svart/vit-, allt-eller-inget-diskussionen inte tjänar något till. Och jag tror vi måste komma ifrån att alla som rösta på SD är rasister, det är också en skala.

    Men jag ser inte varför SD inte ska benämnas som ett rasistiskt parti samt att deras företrädare stämplas som rasister. Deras rötter har spårats och deras tankegods analyserats. Det är en tes som är väl belagd.

    Frågan är varför människor som inte är rasister ändå väljer att rösta på ett rasistiskt parti.

   • skogsharen skriver:

    @martincamitz:
    ”Frågan är varför människor som inte är rasister ändå väljer att rösta på ett rasistiskt parti.”

    Det var en oerhört relevant fråga. Vad är det för kapitala brister som övriga partier har som gör att väljare aktivt föredrar ett enfrågeparti med en sådan tveksam bakgrund? Det måste vara en mycket speciell och avgörande brist.

    Sen måste jag vända mig mot benämningen ”rasistisk”. Finns det någon som känner behov av att benämna V som kommunistiskt trots att man historiskt till och med samarbetat med totalitära kommunistiska regimer? V har reformerats, så också SD. Det förklenande epitetklistrandet på SD är del av en stigmatiserande kampanj för att väcka obehagskänslor kring partiet och saknar faktagrund. Kampanjandet drivs av gravt partiska politiska aktivister som Henrik Arnstad och vänsterextrema tidskrifter som ETC. Det finns så vitt jag vet ingen statsvetare som benämner SD som ”rasistiskt”. Den senaste benämningen, baserat på partiprogram, jag hörde var ”centerpopulistisk”.

   • martincamitz skriver:

    @skogsharen Du avser invandringspolitiken som denna kapitala brist hos övriga partier. Antingen att den inte kommer tillräckligt långt fram i partiprogrammet eller att den har brister på ett eller annat sätt.

    Frågan återstår då varför invandringspolitiken är så viktig för så många? Varför ska invandringspolitiken komma i första rummet och konkurrera med exempelvis miljö- eller försvarpolitiken.

    Det finns många som har övertygande icke-rasistiska svar på den frågan men inte bland dessa kommentarer, vad jag märker.

    Henrik Arnstad driver, tror jag, tesen att SD är fascistisk och där sällar jag mig till Dick Harryssons motstånd (Neo, tror jag), att det bygger på ett missförstånd och/eller förenklig av begreppet som gör argumentation irrelevant och dessutom kontraproduktivt.

    Det är en diskussion för specialiserade. Att använda begreppet rasism är mycket enklare eftersom det inte är en ideologi som sådan utan ett betraktelsesätt av människorvärde. Det kan lekmän som jag avgöra. SDs retorik tycker jag osar rasism.

    Om jag ändå ska hänvisa till en pålitlig källa så är det varken Arnstad eller ETC utan Expo. De håller sig för förutfattade teser och höger/vänster-retorik.

    Vänsterpartiet är inget kommunistiskt parti även om många företrädare sympatiserar med Castro och även om många punkter i partiprogrammet sammanfaller med kommunistiska agendor och även om dess fd partiledare fram till nyligen bekände sig till ideologin.

    Anledningen är just den jag tog upp. Kommunism är en ideologi och den förpliktigar. Vänstern klarar sig inte över ribban.

    För vänstern kanske en benämning motsvarande ”rasistisk” var ”misantropisk”? Bara ett förslag utan vidare argumentation. Jag vill bara illustrera på vilken nivå jag lägger begreppen.

    Men det kanske hårklyveri. Diskussionen i ämnet är tillräcklig för kommande poäng och här ger jag även dig en poäng. En person som röstar på vänstern måste ställa sig frågan, är detta parti kommunistiskt, var ligger mina värderingar eftersom jag finner retoriken tilltalande och kan jag rösta på partiet som ifall jag finner att jag inte hyser de värderingar som jag funnit hos vänsterpartiet?

    En person som röstar på SD måste ställa sig motsvarande frågor och utöver det, som sagt, en till: ”Varför är invandringspolitik så viktigt för mig?”

   • skogsharen skriver:

    @martincamitz:
    Tack för ett utförligt och högkvalitativt svar. Lite oväntat, kanske, håller jag med dig om i princip allting. Rasism är dock ett alldeles för värdefullt och värdeladdat ord för att slänga sig med hur som helst, det finns både stigmatiseringsrisken (av den man slänger ordet på) samt urvattningsrisken (att ordet tappar sitt värde). Jag kan absolut hålla med om att företrädare för SD har uttalat sig rasistiskt, men håller inte med om att partiet skulle vara det. Samtidigt tror jag SD fortfarande är mitt uppe i en mognadsprocess.

   • skogsharen skriver:

    @martincamitz:
    ”Om jag ändå ska hänvisa till en pålitlig källa så är det varken Arnstad eller ETC utan Expo. De håller sig för förutfattade teser och höger/vänster-retorik. ”

    Osäker på om Expo står bakom att benämna SD som rasistiskt. Jag brukar notera att Poohl åtminstone försöker upprätthålla ett sken av seriositet och inte uttrycka sig på det sättet. Hans hetsporre Alex Bengtsson kan jag dock förvänta mig ha sagt vad som helst.

    Expo är förstås ett kapitel i sig då man har strukturella problem kring sin opartiskhet och trovärdighet. Dels har man sin vänsterextrema bakgrund, sitt uppenbara kampanjande mot SD (att man exempelvis räknar SD motioner i kommunerna har nog fått en del sponsorer att fundera på vad de sysslar med), och jag har sett att man ifrågasätts internationellt som tillförlitlig källa (http://sciencenordic.com/more-extreme-right-violence-sweden-and-finland).

   • martincamitz skriver:

    @skogsharen: Tack för ditt uppskattande av mitt svar.

    Det här börjar bli intressant! I ditt ifrågasättande av Expo som trovärdig källa så hänvisar du till en ny källa, för mig obekant, Science Nordic, och jag måste börja med att avgöra DESS trovärdighet. Så kan vi säkert hålla på ett tag.

    Det här skriver jag inte framförallt till dig @skogsharen, det här är något som generellt behöver tas upp.

    Någonstans måste alla kedjor av stöd förankras i en encyklopedi, ett antal tusen etablerade författare eller en oss emellan överenskommen godtagbar källa. Det här är viktigt, som du säkert håller med mig om. Med creationister, konspirationsteoretiker, new-age-förespråkare m.fl., finner man att de hänvisar till myriader källor, många etablerade inom sitt fält (och förvånansvärt många med order science i namnet, jag drar alltid öronen åt sig när någon slänger sig med ordet till höger och vänster). Men när man börjar nysta inser man att de utgör en jämförelsevis avskild ö i de stora nätet av källhänvisningar.

    Jag måste alltså börja med att undersöka Science Nordic. Jag vill gärna understryka min metod här. Jag försöker hålla öppna ögen utan förutfattade meningen. Tidsförloppet är viktigt. Detta stycke är skrivit sist av allt, men allt ovan skrev jag INNAN jag gick in på ScienceNordic. Med den försäkran tror jag du kommer uppskatta det jag skriver nedan!

    Klickar ”About ScienceNordic”. Första meningen lyder ”ScienceNordic, launched in November 2011, is the trusted English-language source for science news from the Nordic countries.” Denna ”selfendorsement” roar mig synnerligen med tanke på ovan sagda. Det är en joint venture mellan Forskning.no och Videnskab.dk. 🙂 Ordet science nämns 8 gånger. Nämnda sidor står utan klickbara länkar.

    Jag går vidare i kedjan. Klickar på några artiklar, samarbetspartners i akademin, citerade forskare som jag i sin tur googlar. Och jag är övertygad.

    Tillbaka till frågeställningen således. Jag är glad att jag hittar följande passus i artikeln. “Expo can thus be giving a political slant on reality. But the organisation is known for being reliable.”

    ”Känd för att vara pålitlig”, man kunde lika gärna säga, ”pålitlig för att man är känd”. Nåväl, det bättre än ”känd för att vara pålitlig”.

    Icke desto mindre, jag finner egentligen ganska stort stöd för Expo såsom jag känner dem, men du håller uppenbarligen inte med. Självklart är Expo partiska mot extremhögern. Deras uppdrag är inte att forska om det svenska politiska klimatet generellt utan specifikt om extremhögern. Det är tydligt att de har en agenda och det ska man alltid ta i beaktande, givetvis.

    Däremot kan man nog med fog påstå att de är oberoende och det är viktigt.

    Att de skulle räkna motioner ser jag inget problem med, beroende på vad de använder det till att visa. Att SDare är mindre aktiva än övriga? Slutsatsen måste ifrågasättas givetvis, men att ta fram underlaget kan inte betraktas som fel för det. Alternativa mekanismer har säkert presenterats.

    Likaså att räkna graffititaggar som nämns i artikeln. Slutsatserna måste behäftas med stor osäkerhet och diskussion och jämföras med annan fakta, men metoden är inte mindre vetenskaplig för det.

    Dessa båda undersökningar tillsammans kanske ger en sammanhängande bild för någon. För andra inte.

   • skogsharen skriver:

    @martincamitz:
    Din grundlighet och strävan att angripa frågor med ett öppet sinne är föredömligt men antagligen sällsynt. Jag känner att jag ligger i lä där. Du bestämde dig för att undersöka Science Nordic grundligt. Gott så. Men för min del var det lite av ett komplement att hänvisa till den sajten. Poängen var att jag upplever att Expo hanteras utan kritisk reflektion och får fritt spelrum i svensk media, bland annat i DN och nu senast i SvD. Det var därför uppfriskande att se en utländsk uppfattning om organisationen, i det här fallet en norsk forskare. Du lyckas hitta precis det utdrag ur texten som jag syftade på, men mitt fokus ligger på ”slant” istället för ”reliable” som du lyfter fram. Och jag håller med. Under de år som jag har observerat Expo så tror jag att jag aldrig har haft anledning att misstänka de för att mixtra med fakta. Däremot måste man vara medveten om att de är partiska och kan vinkla och göra urval.

    Det är så jag ser på deras besatthet med SD under den tiden som nazism inte syntes i Sverige (fram till kärrtorpshändelserna nyligen). De har velat skapa en ”fiende” för sitt existensberättigande (i och för sig inte långsökt med tanke på SD:s förflutna, men ändå) och har i sin iver dragit det till överdrift. Att räkna motioner i kommuner och sen få statsvetare att uttala sig om att ”SD sviker sina väljare” har förstås ingenting med att ”granska högerextremism” att göra utan är en del av Expos kampanjande mot SD. Efter den granskningen bytte Expo till och med uppdrag; man säger sig nu jobba för att granska ”organiserad intolerans”. Och jag misstänker att denna breddning är en direkt konsekvens av behovet att kunna rättfärdiga detta kampanjande mot SD. Ironiskt nog kan man i ljuset av det som jag hävdat ovan, med lite god vilja, dra slutsatsen att Expo nu borde granska sig självt. Det är ju precis det man håller på med: organiserad intolerans mot oliktänkande. (funderade på att lägga till en smiley här men ansåg att det var mer allvarligt än roligt.)

    martincamitz:
    ”men att hävda att det bara finns två val; rasism eller totalt fri invandring, är fel.”
    Tack, tack, tack! *Jag faller ner på mina bara knän inför denna bekräftelse.* Det är även min drivande tes. Och det är något som jag känner att opinionsbildare i detta land _avsiktligt_ försöker dölja. Man vill inte ha en nyansering utan man nyttjar sin privilegierade position för att försöka polarisera och tysta snarare än nyansera.

    Din formulering om Encyklopedi var spännande. Jag har inte tänkt i de banorna – eller inte så konkret i varje fall, mest i termer av gemensamma definitioner – men det känns ytterst relevant för en intellektuell debatt. Det är ganska hopplöst som det är nu.

 4. Ping: EU-valet bjuder på jubel och tragedi | Lina Blomqvist

 5. jaha. skriver:

  ^De andra partierna har ju faktiskt tagit tag i invandringsfrågan och vi har sett förändringar.
  SD har ju en jävla bajs-lösning på invandringspolitiken som inte håller granskning överhuvudtaget…

 6. Mrs.Alla länder i hela världen skriver:

  ja men bu-hu på dig med. ska jag rösta för att du kan skriva med känsla? ska jag rösta för att du är förolämpad? det är ju det absolut enda som framgår i din text. du har en självbild att du är typ che-guevara men ingenting av det du skriver har någon som helst form av adekvat rättfärdigan.

  ska jag rösta, för att folk dog förrut?

  vafan snackar du om? ALLT DU SÄGER ÄR NONSENS.

  politikerna också. allt är NONSENS. politik idag är synonymt med överfinansierad skönhetstävling. den som är snyggast i valet får röster, samt bajsmycket pengar. det är det enda politik är. och därför kan jag inte relatera till varför du anser att det är så otroligt viktigt att rösta.

  du får ut lika mycket av att rösta på brad pitt. fast brad pitt är iaf snyggare.

  • Linus Hagander skriver:

   Du får se till att rösta på honom nästa gång då..

  • Linnéa Enberg skriver:

   Väldigt moget. Väl genomläst text också. Det märks att budskapet nådde in genom ena örat och direkt ut genom det andra. Givetvis är det tillåtet att vara missnöjd med hur politikerna sköter sig. Det finns inget parti som kan uppfylla alla ens egna önskemål men att inte rösta alls gör inte saken bättre.
   ”ska jag rösta, för att folk dog förrut?” löd en fråga. Nej, du ska givetvis rösta för att detta inte ska upprepas! Läs i tidningar, kolla på nyheterna. Tyvärr har världen inte lärt sig av historien. Du kanske inte har hört om hur en man vid namn Adolf Hitler lyckades utrota tusentals judar, homosexuella, handikappade och övriga ”icke-ariska” människor. Så var det i alla fall och just detta håller nu på att upprepas på flera ställen i världen. Så återigen, NEJ. Du ska inte rösta för att folk dog förut, utan för att det inte ska ske igen.

   • Mrs.Alla länder i hela världen skriver:

    så ni försöker säga att ni inte bryr er om politikernas utseende när ni röstar?

    vem försöker ni lura egentligen? hur hög grad av narcisissm har ni egentligen? sen när var alla en copycat av che-guevara? är det SÅ svårt att erkänna att det känns konstigt att rösta på politiker som ser ut som om att dom haft en bakfylla – varje dag? dom vet ju uppenbarligen inte vad dom håller på med, så varför ska man då rösta på dom.

    jag gick faktiskt och röstade. men tro mig. mitt hjärta röstade inte. visst, jag lämnade en papperslapp i en valurna. men mitt hjärta var inte där för fem öre.

  • Eyore skriver:

   Nej, du ska rösta för att folk inte ska dö i krig igen, helt i onödan.

   • Mrs.Alla länder i hela världen skriver:

    krig uppstår inte för att folk inte röstar. krig uppstår för att folk inte vet hur dom ska hantera sina förväntningar varpå deras förakt exploderar.

    det finns fall där röstning har LETT till krig. så din logik är bristfällig.

  • Svensk lejoninna skriver:

   Utvandra, flytta från Sverige, tack!

  • Kiki skriver:

   Wow. Jag skulle föreslå att du försöker dig på att läsa en bok nån gång. Jag vet att det är jobbigt, men snälla försök.

   • Mrs.Alla länder i hela världen skriver:

    ”men snälla försök”. Just ”nod and agree” då eller? nej tack.

  • Matilda skriver:

   Nej, jag röstar inte på den snyggaste i valet, jag röstar för att jag inte vill se mina vänner bli förföljda och jagade. Jag har väl tur eftersom jag är blond och blåögd och med svenskt blod rakt igenom, så jag skulle väl bli lämnad ifred, men jag gillar mina mänskliga rättigheter också, så… Och jag röstade för mina rättigheter.
   Jag litar inte på de flesta politiker, varken svenska eller utländska. Jag letar inte efter de snyggaste politikerna. Jag letar efter partier som kan uppfylla mina krav, till någorlunda grad, i alla fall. Det var därför jag röstade Pirat. Jag vill inte bli övervakad på internet av USA. Jag vill få bort alla idiotiska listor över olika folkslag. Jag tror på människors lika värden, oavsett färg, religion, sexualitet, osv. Jag tycker att vi skall ta bättre hand om miljön, för det är trots allt den som när oss och tar hand om oss, och den är på väg att gå åt helvete. Osv, osv.
   Jag röstar inte på utseende, jag röstar på vad jag tycker är viktigt. Och det är förjävligt att vissa svenska, och andra, politiker är så överbetalda och ljuger, men det finns några jag har förtroende för, och de röstar jag på.
   Och jag röstar för att se till att Hitlers regim aldrig någonsin skall upprepas igen. Så ja, jag röstar ”för att folk dog förrut”. Vilket är en otroligt bra anledning, för det är något som aldrig får hända igen, och vi borde aldrig, aldrig någonsin, glömma det. Jag tror inte att det är vi som lider av narcissism, för jag röstar inte enbart för min egna skull. Men du verkar vara rätt självupptagen, och allvarligt talat, ”ska jag rösta, för att folk dog förrut?”? Läste du inte historia i skolan? Ca 50-70 miljoner personer dödades, varav ca 19 miljoner soldater, resten civila. Och av dessa civila, var ca 1-1.5 miljoner judar, 1.8-1.9 miljoner polacker, 2-4 miljoner ryssar, 200 000-1.5 miljoner romer och sinti, 200 000-300 000 funktionshindrade, x antal politiska motståndare, fackföreningsfolk, pacifister, kyrkliga motståndare och homosexuella. För att detta inte skall hända igen, det tycker jag är en rätt bra anledning till att rösta.

 7. Linus Hagander skriver:

  Tack för din suveräna text!
  Oerhört bra skriven och inte skriven i lika mycket affekt som min egen:

 8. Marcus skriver:

  Allt detta snacka om vad nazisterna gjorde, ryssarna dödade ca 8 miljoner människor, ungefär 2 miljoner fler än nazisterna, och japanerna ska vi inte tala om, de mördade och torterade 10 miljoner människor varav 6 av dessa kineser.. Så till alla er som ger Hitler så mycket uppmärksamhet varför pratar ni aldrig om japanerna som var bra mycket grymmare mot sina fångar. Det är förmodligen inte många som har hört talas om UNIT 731?

  • mmafarsan skriver:

   Så…Marcus. i din värld räknas bara den som är värst? I och med att japaner och ryssar bedrev illdåd, så räknas inte nazismen längre. Eller? Förstår inte riktigt vart du vill komma?

   • Marcus skriver:

    Vill bara påvisa hur lite de flesta svenskar vet om världen, och att det är konstigt att bara nazisternas ”illdåd” nämns i media/skola mm..

  • Johannes skriver:

   Nu är det ju inte Vänsterextrema kommunister som har gått starkt framåt i Europa på sistone, utan högerextrema främlingsfientliga (vissa till och med öppet nazistiska) partier. Då känns det väl mer relevant att prata om vad resultatet av vad denna typ av tänkande har blivit tidigare, tycker du inte?

  • Tim skriver:

   Det beräknas att nazisterna under sina 12 år vid makten dödade mellan 5,6 miljoner[1] och 6,3 miljoner[2] judar varav cirka 2,9 miljoner[3] i förintelseläger där många mördades i gaskammare eller dog på grund av misshandel, svält, sjukdomar och hårt arbete. I siffrorna 5,6 – 6,3 miljoner ingår också de cirka en och en halv miljon judar som arkebuserades av bland annat de mobila insatsstyrkorna, Einsatzgruppen, på östfronten och de runt 800 000 som dog till följd av gettoiseringen.[4][5]

   Bland annat historikerna Donald L. Niewyk och Francis R. Nicosia hävdar att begreppet Förintelsen även bör omfatta nazisternas systematiska dödande av andra grupper, som romer, sovjetiska krigsfångar, polacker, civila sovjetmedborgare, homosexuella, handikappade, Jehovas vittnen och andra politiska och religiösa motståndare.[6] Utifrån denna vidare definition skulle den totala summan av offer för Förintelsen vara 11-17 miljoner människor.[7][8][9]

  • Eyore skriver:

   Ser du ngn våg av vilken ideologi Japan nu styrdes av på den tiden svepa över Europa?

   Inte? Då kanske vi ska fokusera på det som är problemet här och nu.

  • Gandalf skriver:

   nazisterna dödade inte endast 6 miljoner människor, utan snarare så är det estimerat att dessa 6 miljoner var judar! i själva koncentrationslägren dog inte bara judar utan romer/zigenare, homosexuella, handikappade samt andra också. det snackas mest om den judiska siffran för att det var ca 2/3 av den judiska befolkningen i europa, hitler utrotade nästan en hel religion! och du verkar tycka att det är fjantigt att vi inte vill att det ska hända igen? varför tycker du så? för att det fanns någon som var värre? gör att det fanns någon som var värre det ok att göra det som hitler gjorde? nej, absolut inte.

   P.S den riktiga som det har estimerats att nazisterna dödade i koncentrationsläger är 11 miljoner människor. 11 miljoner!!!! det är fler än sveriges befolkning. tänk att någon wipear ut hela sveriges befolkning för att de orättvist skyller den dåliga ekonomin, arbetslösheten och allt som är fel med världen på just sverige. doesnt seem so little anymore does it?

   kolla denna länk:
   http://history1900s.about.com/od/holocaust/a/holocaustfacts.htm

  • Kiki skriver:

   Vilken ideologi i EU-valet är inspirerad av japanerna? Upplys mig, för jag fattar inte vad du snackar om. Jag fattar heller inte varför vi skulle bortse från att 11 miljoner människor mördades av Hitler i ett land som ligger en dags bilresa bort när mina föräldrar var tonåringar.

 9. Johan skriver:

  Vet inte i vilken skola du gick i, men nog togs både de ryska och japanska illdåden upp när jag läste, dessa gör på inget sätt Nazisternas massmord mindre hemska… Det är synd att så många inte inser hur bra för sverige invandrarna är… men det är ju bra att ha någon att skylla allt på…

  • Trött Realist. skriver:

   Jag har inte riktigt förstått det där med vad alla invandrare gör för underbart med Sverige? Visst man ska inte dra alla över samma kam. Men vad har de för spetskompetens som vi inte redan har? Förklara gärna.

   • vispop skriver:

    Du förstår inte. Det handlar inte om vi och dem. Det handlar om att vi är människor med samma värde och samma rättigheter. Det handlar inte om vi och dem. Det handlar inte om vi och dem. Det handlar inte om vi ……………………

 10. Susanne Leo skriver:

  Allt snack om om förintelsen och andra världskriget är tröttsamt.
  Ja det hände och skulle aldrig mer få ske.
  Vart var ni när samma sak hände i Jugoslavien, hemma i soffan och pilla navelludd??

  Mellan 1980 till 2013 har Sverige totalt beviljat mellan 1.7 -1.8 miljoner uppehållstillstånd.
  Av dessa är 1.1 miljoner utfärdade under 2000-talet.
  Vi tar emot 60% av alla asylsökande i Norden och Baltikum.
  Sverige är det land i världen som tar emot överlägset flest asylsökande somalier.
  40% av den nyanlända kvinnorna tar ut föräldrapenning under den första tiden i Sverige i så stor utsträckning att de inte kan inte kan delta i svenskundervisning.
  En person som aldrig bidrar till sin försörjning under sin livstid kostar samhället 14 miljoner kronor.
  Tar vi 18000 personer som inte bidrar till sin egen försörjning blir summan 250 miljarder vilket är vad hela Sveriges sjukvård kostar under 1 år.
  Dom här siffror (som bara är en bråkdel) som aldrig redovisas av vår sittande regering utan alltid ska friseras till, är en stor anledning till att det jäsande missnöjet i Sverige idag.
  Sen att det ska kastas skit på folk och bli kallad rasist,nazist och faan o hans moster så fort folk ifrågasätter invandringen är så tröttsamt.
  Är väl bättre att vi ifrågasätter våra beslutsfattare, trodde faktiskt att det fortfarande var en demokrati i detta land men när jag läser en del inlägg undrar, det är mer- Tycker du inte som jag är du rasist och kan dra dit peppern växer.

  • mmafarsan skriver:

   ska bara lite raskt flika in med att det är rätt många infödda svenskar som går på socialbidrag. Hela livet. Betydligt fler än 18000. Vad ska vi göra med dem då, tycker du?

   • Gaijin skriver:

    Och 60% av de som uppbär motsvarande socialbidrag (det heter inte socialbidrag längre) är utlandsfödda. Ca 15% av befolkningen är utlandsfödda…

    De svenskar som går på socialbidrag bör, om de är unga nog, få utbildning och/eller assistans att få jobb. Det finns dock inte resurser till det i dagens läge.

   • Juha skriver:

    Alltid lika spännande när någon svarar som dig! Det är naturligtvis ett problem att infödda svenskar går hela livet på bidrag!

    Men är du så korkad att du rättfärdigar invällandet av bidragstagande invandrare med det uttalandet?!

    Det lär ju knappast bli bättre av att vi tar in tusentals nya varje år? Eller vad tror du?

   • robban skriver:

    Vill inte vara den som e den men e det inte bättre att få folk sysselsatta innan man tar in fler? Någon nämde Usa som en stor hjälte innom invandringen. Hur går det med deras ekonomi? Ska sverige gå samma väg som alla andra länder eller ta hand om sverige i första hand? Klart man ska hjälpa folk som ligger! Men det är svårt att bära någon om man inte längre har något att bära dem i…

  • Lucas skriver:

   Jag skulle också vilja flika in att ditt ”räkneexempel” grundar sig på att vi tar in 18000 per år och att inte en kotte av dem lyfter ett finger för samhället. Detta är givetvis fullkomligt orealistiskt.

  • Eyore skriver:

   ”40% av den nyanlända kvinnorna tar ut föräldrapenning under den första tiden i Sverige i så stor utsträckning att de inte kan inte kan delta i svenskundervisning.”

   Om den siffran stämmer så innebär det att de föder en jäkla massa barn. Kanon! För det gör ju inte vi svenskar och det är därför vi är beroende av ökad invandring. Massor av barn = massor av blivande skattebetalarna.

  • Lisa skriver:

   Jag är otroligt stolt över att bo i ett land som visar medmänsklighet, hjärta, kärlek och som delar med sig, jag är stolt över att bo i ett land som har hjälpt så många människor och jag hoppas att jag kan bidra till att hjälpa ännu fler!!

   Jag har inte valt att ha det bättre än någon annan och jag betalar gärna mer i skatt för att kunna hjälpa ännu fler människor!

  • Kiki skriver:

   Det finns många väldigt goda anledningar att kalla SD rasister. Här har du en http://www.youtube.com/watch?v=Q-b7IOpnIYY Dessa människor sitter i vår riksdag, och deras ambition är att bli beslutsfattare – alltså ska de ifrågasättas. I en demokrati får man vanligen kritisera andras uppfattningar och argumentation. Att SD ifrågasätts är ingen anledning att vifta med nån anti-demokrati-flagga. Är du rasist, får du helt enkelt stå ut med att bli kallad rasist, så länge vi har yttrandefrihet här.

   • JAG skriver:

    Är det möjligt att vilja begränsa invandringen till Sverige utan att vara rasist? Om ja; är det i så fall möjligt att rösta på SD (då de är det enda parti som står för detta) utan att vara rasist?

   • Barny skriver:

    Med tanke på att det kommer att få en minimal effekt att ”begränsa invandringen” när man tittar på den stora bilden så är det argumentet poänglöst. För att inte tala om de konsekvenser det kommer att ge för Sverige som exportland på den globala marknaden. Kanske ska man lyfta näsan ur sin lila armhåla och bredda vyerna lite inna man kläcker ur sig totalt nonsens.

 11. RealityCheck skriver:

  Kritiken i inlägget/artikeln ovan är välformulerad och i många avseenden korrekt och saklig.
  Men tyvärr räcker det nog inte att med att få upp valdeltagandet.

  Grundorsaken till att dessa ”bruna” partier växer fram beror på att de vanliga politiska alternativen i samtliga länder (låt oss kalla dem ”Socialdemokrater” och ”Blå partier”), varken presenterar visionära lösningar på samhällsproblemen, och än mindre löser de problem samhället har. Dessa större partier har inga visioner om hur de ska lösa problemen med framförallt arbetslöshet och utanförskap. Dessa sossar och moderata partier lyckas inte på ett förtroende-ingivande sätt ingjuta framtidstro hos folket, om hur arbetslösheten skall elimineras. Endast när denna elimineras kommer de extrema krafterna att tryckas tillbaka.

  Det bästa sättet att mota tillbaka dessa extrema krafter är att konkret lösa det samhällsproblem som flest människor upplever idag – arbetslöshet. Om inte Europas företag vill anställa de arbetslösa, då måste de europeiska staterna och kommunerna göra det. Detta är ledande politikers förbannade ansvar att se till det händer.

  • Gaijin skriver:

   Vi lever i en globaliserad värld. Varför ska företag anställa folk som är hyfsat effektiva och vill ha hög lön när de kan anställa t.ex. kineser som är mer effektiva och tar en betydligt lägre lön?

   • Skurken skriver:

    För att det gynnar den svenska marknaden kanske?
    Eller kanske på grund av tillgängligheten.. en nära anställd når du på ett par minuter medan den här Kinesen du talar om är en bit bort.
    Eller så kanske man vill anställa folk här just för den etiska frågan.. vi har bättre villkor för den anställde och det kan gynna hela verksamheten.
    Eller så vill företag anställa folk här just för att kvalitetsutvecklingen är extremt mycket simplare lokalt än globalt.
    Jag förstår inte riktigt vad du ville få sagt med din kommentar… en lägre kostnad betyder nödvändigtvis inte högre vinst.

   • Gaijin skriver:

    Företag behöver i den globaliserade världen inte tänka på den svenska marknaden. Att förlägga produktionen i ett lågelöneland kan vara bättre än i ett höglöneland som Sverige.

    Jag är kritisk mot såväl globaliseringen som den nuvarande invandringspolitiken men förvånas när folk som välkomnar globaliseringen samtidigt har en önskan om att upprätthålla det företagsklimat som fanns då nationalstaterna hade mer makt.

    Höga skatter och löner kombinerat med minskande kompetens är hämmande på en global marknad.

    När det gäller den invandrade delen av populationen finns det skäl för oro. Nationalekonomen Tino Sanandaji har på sin blogg gått igenom en rapport för PIAAC, som är motsvarighet till PISA för vuxna. I PIAAC mäts kunskap i språk, matematik och datorkunskap. Sverige är det land som har störst skillnad mellan infödda och invandrare. (detta är del av ett svar på en artikel i tidskriften Foreign affairs):
    http://www.tino.us/2014/05/foreign-affairs-on-swedish-immigration-2/

    Mer om när kompetensen sjunker:
    Söndagen den 18:e sände SR ett inslag i Godmorgon Sverige: ”När märks det att vi har blivit dummare?” som nosade på, att när det finns allt mindre välutbildad arbetskraft att tillgå i Sverige… så kommer verksamhet som kräver välutbildad arbetskraft att lämna Sverige. Molekylärbiologen Sofia Huber på KTH säger:
    ”Det första tecknet som vi kan se på att konkurrenskraften minskar, det är ju att de forskningsintensiva bolagen flyttar ut sina forskningsavdelningar till andra länder och andra platser på jordklotet. Det kan ju bero på, att vi har ett högt kostnadsläge, men det kan också bero på, att vi faktiskt inte har rätt kompetens i Sverige. Och om vi både har ett högt kostnadsläge och låg kompetens, då finns det inget skäl för bolagen att finnas kvar.

    Då kommer vi till slut att börja konkurrera på prismarknaden… och då blir vi ju ett produktionssamhälle i stället för ett samhälle som levererar kompetens. Och det är ju väldigt drastiska effekter… och det skulle ju påverka hela vårt samhälle på ett väldigt, väldigt genomgripande sätt. Det blir en helt annan typ av arbetstillfällen, som man kan få i Sverige …. i det långa loppet… det är ju en ganska obehaglig tanke. ”
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=5864214

    Var ville jag då komma? Faktorer samspelar, och den invandring vi nu ser i Sverige, för att på sikt kunna skapa en perfekt storm som riskerar att förändra samhället i grunden och förvandla Sverige till ett U-land.

   • RealityCheck skriver:

    Precis det jag menade – Det är ingen idé att räkna med företagen. De utgår från vinstmaximering. Företagen får tjäna hur mycket de vill och anställa precis de som de vill. Kvarstoden av arbetskraften (alla som INTE har ett jobb i privat företag) bör anställas av ansvarsfulla politiker i offentlig sektor (stater, kommuner etc..). På så sätt kompletterar den offentliga sektorn den privata och båda sektorerna hjälps åt att skapa full sysselsättning (alla har jobb). Så ser man till att politisk extremism helt kommer sakna grogrund. Endast då trycks de bruna partierna tillbaka.

 12. Susanne Leo skriver:

  Vad har jag föreslagit att vi ska göra med de som inte är infödda svenskar??

 13. Tompa skriver:

  Röstade du i kyrkovalet ?

 14. RCJ skriver:

  Det är *precis* det här som är demokrati.

  Samma demokrati som förde Hitler till makten.

  Samma demokrati som tog oss från kungahusens i regel kontrollerade krig med privata arméer, till nationalstaternas blodiga krigsmaskineri.

  Samma demokrati som verkat för att kränka människors naturliga rättigheter år efter år.

  Jag tänker inte vara med. Jag deltar inte i den här soppan. Och jag ger blanka fan i vad politiker säger, gör eller tycker. Jag lyssnar inte på dem. Jag bestämmer över mig själv, punkt.

  Mahatma Gandhi blev vid flera tillfällen erbjuden att ta plats i det brittiska filialparlamentet i Indien. Givetvis vägrade han, då han insåg att vägen till frihet aldrig skulle gå genom förtryckets maskineri. Eller som Emma Goldman uttryckte det: ”If voting changed anything, they’d make it illegal”.

  Ni som anser att det bara är demokrati när ”rätt” sida vinner: dra någonting gammalt över er. Ni är med och legitimerar ett system som i grund och botten bara handlar om att låta olika majoritetskonstellationer härska över/på bekostnad av minoriteter. Det var ert system som födde 1900-talets ondska, och tro mig när jag säger att det kommer att hända igen.

  • enannan skriver:

   Så du vägrar att delta? Och säger därmed nej tack till utbildning (till dig eller dina barn), sjukvård, vägar, kollektivtrafik, polis om du blir rånad etc etc? Om du inte vill bosätta dig ute i skogen som en eremit och vara självförsörjande på alla områden så måste du vara en del av ”soppan” som du uttrycker det. Blir så ledsen när människor inte ser att vi alla är beroende av varandra, även av dem som inte är precis som vi själva.

 15. Max skriver:

  Du förenklar allt extremt. SDs framgång är till stor del ett resultat av att många har sett problemen med invandringen ute i samhället men inget politiskt parti har vågat ta upp frågorna till ytan tillräckligt, vilket resulterat i att politiken inte längre speglat folkets åsikter, så det lämnas öppet för ett nytt parti som kan fylla det hålrummet, SD. Jag är absolut inte rasist, jag tror stenhårt på alla människors lika värde, men jag VET att om man tex står själv i tunnelbanan och det närmar sig ett invandrargäng eller ens om dom finns i närheten så känner man sig HOTAD. Och det gäller 99% av alla svenskar men många kanske inte vågar erkänna det. Och är det pågrund av att man är rasist eller fördomsfull, knappast. Man är faktiskt hotad. Tro det eller ej men signalerna som tolkas i hjärnan och känslan av att vara hotad är faktiskt helt befogad.

  • mmafarsan skriver:

   Eeh. Jag blir nog lika hotad vare sig gänget råkar vara invandrare, infödda svenskar eller Sagan-om-ringen orcher. Men det kanske bara är jag?

   • Gaijin skriver:

    Så länge du inte heter Carl-Eric Cedvander och är ute med din hund i Kortedala så är det nog inga större problem. Men visst finns det en hög grad av machismo bland främst unga män från mellanöstern. Är van vid tuffa unga grabbar från mellanöstern som är så tuffa i gäng men inte lika tuffa ensamma. När jag bodde i Japan (mitt nick betyder ”utlänning” på japanska) vek jag instinktivt av då jag mötte ett gäng med unga grabbar. Dock är japaner annorlunda och de vek också undan för att lämna plats (kanske jag var en läskig viting för dem?). Det är inte samma chicken race som då man möter ett gäng grabbar med rötterna i mellanöstern…

   • Max skriver:

    Skojar du med mig eller?

    Haha asså jag kan inte annat än att se detta som ett skämt. Alla vet att det argumentet inte stämmer varken med den reela risken eller det uppfattade hotet för att tex bli rånad.
    Jag kan bara beklaga din bristande verklighetsuppfattning, men jag tror nästan att du säger så bara för att passa in i mängden. I verkligheten så tror jag även att du blir mer hotad av invandrargängen än svenskar men att du förnekar det för att passa in eller så är du rädd för att folk ska döma dig.

   • Matte skriver:

    Har du skygglappar i storlek som lagårdsdörrar eller?
    Att folk röstar på SD beror kanske på att alla inte blundar för problemen med att Sverige tar emot fler än vi kan ta hand om!

  • Gaijin skriver:

   Saken är den att mycket av SD:s invandringspolitik är plankad från sossarna och Moderaterna. 1989 införde den socialdemokratiska regeringen det så kallade Luciabeslutet som minskade ner flyktingmottagningen med närmare 90%. Det sågs då som nödvändigt. Bildt tänkte köra vidare på det när M vann valet 1991 men Bengt Westerberg slog bakut och hotade att dra ur FP och spräcka regeringen så då fick M gå med på att avskaffa Luciabeslutet.

   Det finns motioner rörande invandring från Moderata riksdagspolitiker från 90- och 00-tal som är väldigt lika SD:s motioner.
   Angående förbud mot organiserat tiggeri så skrev två M-ledamöter en motion rörande förbud förra hösten.

   • Oni skriver:

    Organiserat tiggeri i den form SD kampanjar mot är redan förbjudet vad jag vet.
    Dock finns det inte mycket till belägg för att den existerar.

   • Gaijin skriver:

    Nej, organiserat tiggeri är inte förbjudet. M ville införa en sådan lagstiftning men drog tillbaka den. Människohandel är förbjudet och där kan polisen ingripa om de huttar tydliga bevis.

    Det fanns tidigare tydliga belägg. Så fort som SD påbörjade sin kampanj så blev det över en natt sanning att det inte finns några belägg.

 16. Max skriver:

  Och nu kommer jag säkert få massa skit för att jag säger som det är bara. Men det är ni som försöker sopa de här problemen under mattan som bidrar mest till att SD blir större och större.

  Några av problemen som Jag upplever det är:

  * När invandrare kommer till Sverige och utifrån ett svenskt perspektiv har extrema åsikter och värderingar djupt rotade i sin kultur och religion så blir det lite som att vi bara tar alla våra värderingar som vi har jobbat så hårt och länge med att bygga upp och bara kastar dom åt helvete. Kulturkrocken är ett faktum.

  * Man pratar om invandrarna som offer i dom flesta sammanhang. Som om dom är dom svaga och svenskar är dom starka.

  * Man pratar om rasism men som jag upplever det rent objektivt så verkar svenskar mycket mer ödmjuka och överseende med olika kulturer, värderingar och normer än invandrare är själva. Jag upplever också att invandrare är mer aggressiva än svenskar och att det skapar oro i samhället.

  Och nej jag drar inte alla över en kam här. Jag skapar mig själv en samlad uppfattning RELATIVT mellan invandrare och svenskar. Om 1% av svenskar är kriminella och 2% av invandrare är kriminella så är det dubbelt så hög andel kriminella bland invandrare, trots att det endast är 3% totalt som är kriminella. Och detta är något som ALLA borde ha lärt sig i skolan, för många verkar ju tolka allting man säger som att man generaliserar eller drar alla över en kam osv.

  Och nu bara för att jag argumenterar på det här sättet så kommer ni tro att jag röstar på Sverigedemokraterna. Vet ni vad, jag tycker SD är det vidrigaste jävla partiet och jag skulle aldrig kunna gå i graven med vetskapen att jag har röstat på dom. MEN, det är demokrati och eftersom att det är så många som anser att vissa problem måste lyftas (inklusive mig även om jag inte gillar sd som parti) så måste man ta det på allvar och våga ta debatten.

  • arezaie skriver:

   Bara så du vet att din matte säger inte hela bilden även om det är ett exempel som jag har förstått det. Sveriges befolkning var ca 9.65M 2013, antalet invandrare i Sverige var registrerade till strax under 700 000 det året (Källa:SCB)

   Om 1 % av svenskarna kriminella, då är vi uppe i ca 830 000 kriminella personer i Sverige. Om 2% av alla invandrare är kriminella, då är vi uppe i 14 000 personer. 14 000 kontra 830 000 är en stor skillnad även om invandrare är representerade i högre andel i brottsstatistiken procentuellt (sista ordet är en otrolig viktig term). Därmed begås majoriteten av alla andelar brott av inhemska svenskar.

   Man måste göra en skillnad där innan man drar upp massa siffror. Du gör ett otroligt dåligt exempel vilket får ditt argument att se riktigt dumt ut. Sedan vad du har för syn på saker och ting har jag inte tänkt kommentera.

   http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__BE__BE0101__BE0101A/BefolkningNy/table/tableViewLayout1/?rxid=6a855831-444d-4524-9a04-e89fe0e25f10

   http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__BE__BE0101__BE0101F/UtlmedbTotNK/table/tableViewLayout1/?rxid=901edc8a-1b9c-4449-a8d5-a9527b0413e6

   • Jocke skriver:

    Nu är det dags att träna matten Arezaie… 1% på 9650000 är inte 830000 … du har klappat på en nolla för mycket, gör om gör rätt!
    Alltså, 96500 är ”kriminella svenskar”… en jäkla skillnad från de 830000 du skriver

   • Obidiijiadbu Kitbuzntiasondastropazk skriver:

    1% ……830 000 ….. Hmmmm av vad, 83 000 000 svenskar? Attans, visste inte att vi hade förökat oss så snabbt. Om det nu är så att det finns 83 miljoner svenskar, så är befolkningsproblemet och därmed sjukvården, välfärden och skattefinansen räddad och vi behöver inte importera ”arbetskraft” utifrån. Slutet gott, allting gott! =)

  • Sandra skriver:

   Jag känner en invandrare. Hon är från Finland. Ingår hon också i ditt begrepp invandrare? Eller vilka menar du? Jag tänkte du klumpar ju ihop rätt så mycket folk i en enda grupp…

 17. Per Bergström skriver:

  Då kan vi säga som såhär då. SAMTLIGA politiker och SAMTLIGA partier kan du räkna som direktdiskvalificerade då de är lögnare, tjuvar, bedragare o h samhällsparasiter hela högen.
  När vi nu räknat bort alla partier och politiker så kan vi även glömma att Blankröster då de rösterna går till det partiet som betalar bäst.
  NU vill jag då veta vad jag skulle röstat på. Som sagt. INGA politiker och INGA partier är tänkbara att rösta på.
  Politikerna är de absolut värsta förbrytarna och samhällsparasiterna som finns.
  Finn ingen/inget som skadar samhället mer än politikerna.
  Tala nu om för mig vad jag skulle röstat på.
  Funderade på om jag skulle röstat på en påse nötter. Den hade ju definitivt gjort ett bättre jobb än vilken politiker som helst oavsett färg/parti.

 18. sanna skriver:

  MEN BU-HU! gör något åt invandringen då ist för å gnälla på att folk röstade SD.. de är ju ffs enda partiet som fattar att invandringer är för stor! Vi kanske borde ta reda på våra egna först innan vi försöker rädda hela jävla värden… så jälva trött på detta jävla gnällande hela fucking tiden!!

  Vi i sverige har faktiskt svältande barn och familjer som ej har pengar… vi är ingen jävla super land som kan ta emot hur många som helst.. vi är inte så jävla rika som svenskarna verkar tro?! skulle något annat parti, vilket som helst ta invandrar frågan seriöst, diskutera och inse att vi inte kan rädda hela världens befolkning så hade ja fan röstat på det!

  Sen alla trångsinta idioter där ute.. om de är ett fucking parti ni ska gnälla på så gnäll för fan på SVP ist för SD! vi lever inte på 80 talet längre utan utväcklas frammåt, om ni missat det! SD har haft ett par riktiga jävla rötägg med i sitt parti.. men vilket parti är fel fritt då??? ta tex vänstern, va hette dom från början och vad hade dom för sig??? finns inte en jävel som klagar på dom nu, eller?? nej fyfan för sånna här jävla pajjas inlägg.. ta reda på fakta för fan innan ni yttrar er!

  röstar man på vänstern så stödjer man deras politik som det var förr, eller vad är de ni säger när de gnäller på SD? hahha.. jävla block mongon!

  • Svensk lejoninna skriver:

   Ta och läs på vart BNP tar vägen, ta och läs på vart skatterna tar vägen, ta och titta på dokumentären Lönedumparna, ta och titta på Vetenskapens Värld avsnitt 16, ta och läs på vart alla vi vinster i Sverige tagit vägen de senaste 8 åren, ta och läs på vad och vilka som är orsak till de enormt ökade klasskillnaderna de senaste 8 åren och du …lär dig att skriva Svenska på ett vårdat sätt!
   Idag på nyheterna konstaterades det att de som röstar på SD är i regel lågutbildade (vilket man förstår när man läser din text), män och bor i landsort.

   Om det nu är så bedrövligt i Sverige, utvandra, flytta från Sverige tack!

  • enannan skriver:

   Vi i Sverige har också en befolkning som bara blir äldre och äldre. Inom bara några tiotals år kommer typ halva befolkningen vara pensionärer, som behöver äldrevård och hemtjänst och mer sjukvård än den unga delen av befolkningen. Så det är ju helt fantastiskt att folk vill flytta hit och på kanske 5-10 år lära sig språket och få en utbildning för att kunna hjälpa oss med det här. För de barn som föds i dag kommer det ju ta typ 25 år och mängder av barnbidragspengar innan de kan bidra ett skvatt – vi kanske ska slänga ut dem istället?

 19. Karin Wijk skriver:

  Tack för denna underbara text!! Hade jag kunnat skriva lika bra som du gör här, hade jag skrivit det rakt av!! De som skyller på att det inte finns några andra partier som tar upp (är kritiska) mot flyktingpolitiken förutom SD och därför är ”tvungna” att rösta på dem, pratar bara strunt! De gillar inte invandrare och de är rädda för att Sverige ska bli invaderat av människor som inte är blonda och blåögda, så enkelt är det tyvärr. Väljer man att rösta på SD så väljer man bort medmänsklighet och alla människors lika värde.

  • robban skriver:

   Okej så nu är alla män som bor på landsbygden rasister..
   E det någon i denna stora mängd människor som är emot Sd som har pratar med någon som håller på Sd? Visst finns det folk som är rädda för folk som inte är blonda och blåögda. Haha men i det stora hela så tycker jag att det är kul att folk inte tror att det finns rasister i alla partier.
   Så som skattefifflare och pedofiler finns nog med. Men för att ett parti väljs så kommer inte deras ala viljor gå igenom det är ju fortfarande en ”demokrati” även om den e ett skämt som folk inte fattat o:
   länge leve välfärden! Håll Sveriges som sverige ska vara så kan vi hjälpa många men vi kqn inte hjälpa alla. Puss på er svarta som vita gula som blå..

  • vispop skriver:

   Karin, Gilla

 20. Per Bergström skriver:

  Man får inte längre använda svenska flaggan vid skolavslutningar.
  Man får inte sjunga nationalsången exvis vid skolavslutningar.
  Man får inte vara pepparkaksgubbe i lussetåget.
  Osv osv osv osv……..
  Att hålla på och löjla sig och förbjuda allt detta, DET är rasism. Fullkomligt sinnessjuk rasism är det. Oftast framförs detta av en massa galna fruntimmer som skall vara märkvärdiga och förmer än alla andra. Iaf enligt dom själva.

 21. Per Bergström skriver:

  Och kom nu inte och kalla mig för rasist för det är det sista jag är då de flesta av mina vänner har härstamning från div olika länder.

 22. victor skriver:

  SD har ju kopierat Ingvar Carlssons utrikespolitik, idag är det extremism. Detta är vad ett annat partis ledare själv har sagt 2004 (jag har tagit mig friheten att ersätta gruppen män med gruppen invanvdrare och kvinna med svensk).

  Har vi råd med Invandrare? Utveckla mätmetoder

  Ursvenskars utsatthet för invandrares våld, vare sig det är misshandel, sexuella trakasserier, våldtäkt eller incest är ett samhällsproblem som inte bara har konsekvenser på ett socialt plan utan även ger stora ekonomiska aspekter. Kostnader för det kulturrelaterade våldet har både direkta och indirekta variabler. Det handlar om direkta vårdkostnader för utsatta ursvenskar och nordbor, kostnader för rättsprocesser och kriminalvård, jourverksamhet och andra kostnader för att ge ursvenskar och nordbor skydd, men också bortfall i arbetstid och begränsande av ursvenskars deltagande i samhället. I USA beräknas den våldsrelaterade frånvarofrekvensen på arbetet och ökade hälsokostnaden för arbetsgivarna till ca 4 miljarder USD per år. När man i Kanada räknat på direkta kostnader av muslimers våld mot kanadensare, som exempelvis rättsliga kostnader, medicinsk vård och frånvaro från arbete uppgick dessa till 900 miljoner USD per år. Liknande kostnadsberäkningar har även gjorts i Storbritannien, Nederländerna, Finland och Tyskland.

  Vi anser att Sverige som föregångsland i arbetet med att bekämpa invandrares våld mot ursvenskar också bör agera i dessa frågor. Att invandrares våld mot ursvenskar tar stora ekonomiska resurser i anspråk är helt klart. Vad som behövs är en prislapp på problemet. Vi anser att det behövs en allomfattande analys av vilka faktorer som har påverkan av invandrares våld och en beräkning på vad det kostar samhället.

  När kostnaderna är beräknade för denna del av invandrares samhällsförstörande verksamhet så blir det tydligt hur mycket invandrares våld kostar samhället; pengar som istället skulle kunna satsas på en höjning av ursvenskars löner, bättre sjuk- och hälsovård, bättre arbetsmiljö etc. Det blir då naturligt att fråga sig på vilket sätt invadrare kollektivt skall ta det ekonomiska ansvaret för invandrares våld mot ursvenskar.

  Den dagen ett regeringsparti släpper en bomb som denna, att invandrare ”kollektivt skall ta det ekonomiska ansvaret för invandrares våld mot ursvenskar” då är vi ute på extremt hal is som land. Men texten ovan är från Gudrun Schyman. Och det är inget hon sagt på fyllan utan hon skickade in denna proposition i riksdagen. Den enda skillnaden var just att hon valde att ge sig på män. Hade hon varit lite snäll och istället gett sig på judar eller muslimer så skulle de i alla fall haft en chans att byta religion eller något.

  Jag gissar att du helt enkelt missade detta för att du var för ung för att minnas Gudrun Schyman. Du kanske trodde att det var illa med 10% som röstar brunt, verkligheten är dock att 15% gör det.

 23. fetvictor skriver:

  SD har ju kopierat Ingvar Carlssons utrikespolitik, idag är det extremism. Detta är vad ett annat partis ledare själv har sagt 2004 (jag har tagit mig friheten att ersätta gruppen män med gruppen invanvdrare och kvinna med svensk).

  Har vi råd med Invandrare? Utveckla mätmetoder

  Ursvenskars utsatthet för invandrares våld, vare sig det är misshandel, sexuella trakasserier, våldtäkt eller incest är ett samhällsproblem som inte bara har konsekvenser på ett socialt plan utan även ger stora ekonomiska aspekter. Kostnader för det kulturrelaterade våldet har både direkta och indirekta variabler. Det handlar om direkta vårdkostnader för utsatta ursvenskar och nordbor, kostnader för rättsprocesser och kriminalvård, jourverksamhet och andra kostnader för att ge ursvenskar och nordbor skydd, men också bortfall i arbetstid och begränsande av ursvenskars deltagande i samhället. I USA beräknas den våldsrelaterade frånvarofrekvensen på arbetet och ökade hälsokostnaden för arbetsgivarna till ca 4 miljarder USD per år. När man i Kanada räknat på direkta kostnader av muslimers våld mot kanadensare, som exempelvis rättsliga kostnader, medicinsk vård och frånvaro från arbete uppgick dessa till 900 miljoner USD per år. Liknande kostnadsberäkningar har även gjorts i Storbritannien, Nederländerna, Finland och Tyskland.

  Vi anser att Sverige som föregångsland i arbetet med att bekämpa invandrares våld mot ursvenskar också bör agera i dessa frågor. Att invandrares våld mot ursvenskar tar stora ekonomiska resurser i anspråk är helt klart. Vad som behövs är en prislapp på problemet. Vi anser att det behövs en allomfattande analys av vilka faktorer som har påverkan av invandrares våld och en beräkning på vad det kostar samhället.

  När kostnaderna är beräknade för denna del av invandrares samhällsförstörande verksamhet så blir det tydligt hur mycket invandrares våld kostar samhället; pengar som istället skulle kunna satsas på en höjning av ursvenskars löner, bättre sjuk- och hälsovård, bättre arbetsmiljö etc. Det blir då naturligt att fråga sig på vilket sätt invadrare kollektivt skall ta det ekonomiska ansvaret för invandrares våld mot ursvenskar.

  Den dagen ett regeringsparti släpper en bomb som denna, att invandrare ”kollektivt skall ta det ekonomiska ansvaret för invandrares våld mot ursvenskar” då är vi ute på extremt hal is som land. Men texten ovan är från Gudrun Schyman. Och det är inget hon sagt på fyllan utan hon skickade in denna proposition i riksdagen. Den enda skillnaden var just att hon valde att ge sig på män. Hade hon varit lite snäll och istället gett sig på judar eller muslimer så skulle de i alla fall haft en chans att byta religion eller något.

  Jag gissar att du helt enkelt missade detta för att du var för ung för att minnas Gudrun Schyman. Du kanske trodde att det var illa med 10% som röstar brunt, verkligheten är dock att 15% gör det.

 24. Borit Karlsson skriver:

  TACK för din kloka, engagerade och välformulerade text. Jag ska dela den vidare på fb. Stor kram till dig!

 25. Skäms på dig själv för fan skriver:

  ”Jag vill bara börja med att säga till alla er som inte röstade igår: skäms! Jag ger fullständigt tusan i varför ni inte gjorde det, för ingen ursäkt är god nog.”

  Så om jag förstår dig rätt så duger det inte att folk lider av allvarliga handikapp och inte klarar av att ta sig ur sängen? Eller att man lider av torgskräck och inte vågar lämna sitt hem. Tror du det blir lättare för dem att lämna hemmet när man möts av så okunniga idioter som dig? Ta och väx upp och sluta formulera dig så jävla idiotiskt.

  • mmafarsan skriver:

   Man kan rösta via ombud om man har de problemen. Jävligt smart lösning. Sen har jag svårt att tro att 50 procent av vår befolkning har så grava psykiska/fysiska handikapp

   • Malin skriver:

    Inte för att vara ”sånn” men det verkar inte bättre, jag tror seriöst att isf att 6, 8% av befolkningen (enl iqtest.se) har en sk sinnesvag intelligens, att det blivit ett kommafel, det ska nog vara 68% av befolkningen .

  • Ogga skriver:

   för fan skärp dig och sluta dra extrema slutsatser…..

 26. Drougen skriver:

  Varför invandringen är ett problem idag är för att våra kära EU grannar inte tar emot flyktingar i samma utsträckning som Sverige. Dem får kalla handen och skickas vidare. Meningen med EU är ju att länderna ska samarbeta och skapa ett enat och gemensamt Europa, det har inte fungerat så bra i imigrationsfrågan.

 27. Mr. Liberal skriver:

  Om jag inte känner förtroende, förkastar deras ”politik” och dessutom inte delar en enda fråga/åsikt med något/någon av de representerade partierna, vad ska jag då göra, förutom att inte rösta? Förklara gärna varför jag ska rösta på något parti jag inte alls tror på. ”Du röstar inte så du har inget att säga till om” – Skitsnack!

 28. Mr. Liberal skriver:

  Håller för övrigt med dig i den övriga texten. Fick inte med det i det förra inlägget, av någon anledning.

 29. Erik Andersson skriver:

  Jag gav fullständigt fan i att rösta. Det är meningslöst, precis som hela den här debatten där ni slåss om att försöka framstå så innihelvete medmänskliga och upplysta. Hälften av er rabblar en massa åsikter som ni hört skall låta bra. Medans resten av er upprepar vad de andra häver ur sig. Vilket jävla meningslöst slöseri med tid. Vill ni uträtta något får ni väl för fan släppa tangentbordet och ge er ut i verkligheten.

 30. Anders skriver:

  Det är så tråkigt att läsa om alla dessa människor som är så starkt emot demokrati som skribenten. Låt bara folk rösta som dom själv vill. Det det går ut på. Jag röstade inte därför är jag en idiot? Farscist

  • Kiki skriver:

   Du behöver läsa på lite om vad orden du använder betyder om du vill vara med i en diskussion. Börja med att slå upp ordet demokrati, och fortsätt sen med ordet som du inte ens kan stava, fascist. SEN kan vi diskutera, men just nu är det svårt när du inte ens förstår vad du själv säger.

   • vandabo skriver:

    Demokrati betyder inte att alla skall behandlas lika, oberoende t.ex. statsmedborgarskap. Demokrati betyder att alla har rätt att tycka, säga och rösta hur de vill. Alltså också på SD.

 31. Vero skriver:

  Det värsta med invandringen är att vi samlar alla på ett och samma ställe istället för att integrera dem med övriga befolkningen. Vi tar inte vara på deras kunskaper, många har en otroligt imponerande utbildning, utan de måste börja om på nytt. Tänk er själva om ni kommer till ett främmande land, ni har tidigare varit en av ert lands bästa tandläkare men din utbildning är ej giltig i det land du nu har kommit till. Jag vet, för min mamma har fått börja om helt och hållet, jag vet hur mycket hon fått kämpa, hur mycket skit hon fått stå ut med men hon höll huvudet högt och gjorde precis allt som hon ville trots att många myndigheter ville att hon skulle ge upp, sitta hemma, gå på SFI, och inte ifrågasätta, hon gav inte upp! Men jäklar vad hon fått kämpa emot alla, hon har alltid velat bidra till samhället men samhället har många ggr vänt ryggen mot henne.
  Det är här en förändring måste ske, vi måste ta vara på all den kunskap vi får in i vårt fina land, för det är då det inte kommer finnas ett invandringsproblem, men vi måste ge dessa människor en chans,.

 32. mr. smart skriver:

  WOW, vi skulle aldrig få komma till deras land o bygga kyrkor och liknande, varför skulle dom få komma hit och göra exakt vad dom vill utan att vi ska göra nått, bygga vad dom vill och spendera hur mycket pengar som helst på det. herregud väx upp

 33. Ping: Baggböle och EU-val | Flukturans

 34. Joel Lindqvist skriver:

  Du sa väl inte sitta säga att vi är dumma osv för vi inte röstar, tänk om vi inte bryr oss, jävla pajas. Det regnade ute och det finns INGENTING inom politik som lockar tillräckligt mycket för att jag skulle cykla och rösta i regnet. Kanske om det fanns att man skulle få en löneförhöjning på 30-35k men annars i helvete heller. Politik skapar bara kaos lika bra o inte bry sig. Hade jag röstat blankt så hade jag blivit idiotförklarad för att jag gjorde det. Usch den här bloggan borde ddosas och bli nertagen. Personangrepp överallt.

 35. Besviken Pirat skriver:

  arezaie skriver:
  maj 26, 2014 kl. 6:42 e m
  Bara så du vet att din matte säger inte hela bilden även om det är ett exempel som jag har förstått det. Sveriges befolkning var ca 9.65M 2013, antalet invandrare i Sverige var registrerade till strax under 700 000 det året (Källa:SCB)

  Länka gärna din källa som säger att mindre än 1% av befolkningen har utländskt ursprung^^

  Noterbart är att detta var EU-valet, inte Riksdagsvalet, vilket många glömmer. Hur mycket kommer våra två bruna representanter att göra för Sveriges invandrarpolitik nere i Bryssel? Invandrarfrågan är en fråga för Riksdagsvalet, inte EU-valet. Vill vi verkligen ha ytterligare två representanter med skev bild av den personliga integriteten i det bestämmande organet i Europa? I sådana fall har vi lyckats.

 36. Sverigedemokrat skriver:

  Ni som kopplar Sverigedemokraterna med det som hände i Tyskland på tidigt 30-tal borde fan skämmas.

 37. Besviken Pirat skriver:

  10%*

 38. Claus skriver:

  Kan någon förklara för mig vad invandringen skapat för problem. Inte intresserad av siffror, bara vad problemet anses vara. Misstänker att ingen som kommenterat detta drabbats på något sätt. Öppna upp era armar och njut av livet och allt det har att erbjuda istället för att knyta näven.

  • Hanna skriver:

   De största problemen drabbar de som flytt hit. I skolan har vi stora problem med elever som stoppas in i år åtta fast än de inte kan varken svenska eller engelska och aldrig har gått i skolan förr, vilka möjligheter har de till godkända betyg? Det finns inte pengar till tolkar, det finns inte pengar att låta dem få ett år sfi innan de ska ut i svenska skolan. Lärare som försöker hantera dessa frustrerade och därför utåtagerande elever får påhälsning av föräldrar som hotar och uppmuntrar dålig kvinnosyn. Medmänsklighet handlar inte bara om yta, att få komma hit, det handlar också om att kunna ta hand om de som kommer. Och vad jag och mina kollegor märker på våra arbetsplatser så finns inga sådana pengar. Vilket får både oss och eleverna att känna oss frustrerade, otillräckliga och bortglömda. Hur många av er som säger att inga problem finns vistas egentligen i den offentliga sektorn? Att erkänna att det finns problem betyder inte att man är varken främlingsfientlig eller nazist, det betyder bara att man vill att alla ska få det bättre. Och nej, jag röstade inte på sd, jag är socialdemokrat.

  • Sylt skriver:

   Kostnader. Vi har nog med ekonomiska problem, som exempelvis en raserad äldreomsorg. Samtidigt har vi mängder av arbetslösa unga som gärna tar jobb, men istället för att satsa på sitt eget folk fortsätter man massimportera invandrare till sitt bidragsparadis. Det finns en anledning till varför andra länder inte tar efter detta, och en anledning till att Sverige, trots vår enorma ekonomiska omsättning och världens högsta skatter, har den näst sämsta ekonomin i Norden. I kombination med andra partiers och medias inkompetens, samt fixering vid begreppet rasism, är det snart svensken som får utvandra från Sverige. Dock är det ju glädjande att fler och fler bevisligen får upp ögonen vid varje val som sker.

 39. SD2014 skriver:

  om jag vill rösta på sd är de väl mitt jävla val? vem fan är du o säga vad jag inte får rösta på? de som är hela grejen med demokrati att alla får själva välja vem man ska rösta på!

  SKÄMS SKÄMS SKÄMS

 40. Jeanette skriver:

  Varför jag inte röstade var en jävligt god anledning. Jag röstade inte då jag skiter i politik eftersom jag ändå inte fattar något utav det. Därför valde jag att inte rösta för det hade ändå blivit klagomål på vad man än röstar, så kände att det var lika bra att skita i de då jag ändå inte är insatt i det.
  Någon som ska skämmas är du.
  ”Det finns bara en ras-människan” ja och vi människor är OLIKA kommer alltid vara det också. Vi kommer i alla år som jorden finns kvar att TYCKA OLIKA. Så kom inte och tro att din text va så speciellt bra när di trycker ner folk som valde att inte rösta eller röstade på SD. Bara för att man röstar på SD betyder det inte att man är rasist. Men vi borde tänka på vårt land och alla som bor här innan man börjar ta in ännu fler. Finns ju för fan inte ens jobb och boende åt alla. Skärp dig nu va.
  Tycker att alla som röstar på SD var modiga som gjorde det.

 41. Calle skriver:

  Många som röstar SD verkar i hög grad intresserade av att diskutera alla invandrare som lever på bidrag(ofta p.g.a att samhället vänder ryggen till deras kompetenser, som Vero tog upp). Däremot glöms det ofta bort att de flesta invandrarna faktiskt har ett jobb och betalar skatt till samhället(en vinstaffär). Jag tror definitivt vi behöver ett parti som förbättrar situationen för invandrare i Sverige(sprider ut nyinflyttade invandrare över hela landet och effektiviserar SFI) men det är inte SD. Och det är inte så att invandrare tar jobb från infödda svenskar. Om inte europa får ca 1.5 miljon arbetsföra invandrare per år kommer vi inte kunna försörja vår befolkning i de europeiska samhällena under p.g.a att så få barn föds och att vi bara blir äldre( http://www.debatingeurope.eu/2013/03/13/immigration-europe-demographics/#.U4O_WNw31fg ). Sen det där med att invandrare skulle vara läskiga är bara skitsnack och främlingsfientlighet(rädsla). Jag bor själv i Södertälje och jag kan intyga att jag blir mycket mer orolig när det kommer vithyade grabbar med rakade skallar, jämfört med ett invandrargäng.

 42. Håkan Rohdin skriver:

  jag är både glad och stolt över att SD lyckades så bra i valet. Det visar att vår demokrati – trots medias slagsida och hot och våld mot folkvalda politiker – ändå är att räkna med och att det finns plats också åt åsikter som inte blivit godkända av första eller tredje statsmakten. SD är en frihetssymbol, och en som jag hoppas ska lysa ännu starkare efter valet i september.

  Sedan är jag inte speciellt förvånad över vänsterns hat, de har alltid hatat oliktänkande, om det så är kapitalister som i USA eller judar som i Sovjetunionen.

 43. gudn skriver:

  ingenting som lett till hur vi är nu är så bra egentligen all denna politik är bara full av lögner och falska förhoppningar. så länge vi har politiker och olika uppfattningar finns de hat o krig om allting bara vore ett och allas skulle de inte finnas något att bråka om, men sorgligt nog har vi nått denna längd på våran så kallade intelligens och ivrighet så vi byggt upp en moral som bara gjort att vi är uppdelade i olika länder olika språk som resten av grejer vi klassar som olika. det bygger även upp ett ego som gör att vi blir snåla och skapar även bråk. och det gör även hoppet om våran existens kortare vi bara komplicerar till det för dom som ärver denna jord efter oss och i längden av människans evolution så kan jag ej kalla det intelligens heller. denna intelligens kommer att crasha som en meteor. tyvärr och om vi bara fortsätter som vi gör så kommer naturen och alla råvaror försvinna allting kommer bli dyrare vi kommer få jobba mer det kommer ta slit på oss. ta bort pengen o släng politikerna från vår jord och låt alla på jorden bli ett och allt allas. pease

 44. M skriver:

  Ska jag behöva skämmas för att jag inte röstade i EU-valet? 1.) Jag har inte varit hemma sedan röstkorten började skickas ut och har heller inte kunnat få det skickat då jag inte befunnit mig på samma ställe dessa veckor. 2.) Jag hade röstat blankt i vilket fall då jag inte anser att något av partierna i Sverige stämmer överens med mina åsikter. Kommer troligen rösta blankt i riksdagsvalet av samma orsak. Alla partiet är väl bra på sitt sätt, men även tvärdåliga, inget parti kan vara perfekt men jag kan inte stötta ett parti mer än ett annat i dagsläget. Bör jag skämmas för att jag röstar blankt då?

  Jag skäms inte. Jag blir bara såååå jäkla less på allt gnäll angående SD. Visst alla får tycka vad de vill men SD-väljarna kommer inte ändra sina åsikter eller inte att rösta på dem bara för att alla (sociala) medier fylls med smutskastning och annan skit.

  Till alla som gnäller/protesterar via nätet, snälla sluta gråta och kom tillbaka och gnäll/kasta skit/klanka ner när det börjar tas dåliga beslut i EU, inte innan de ens fått inta sina platser. Valet är avgjort och nu blir det som det blir. Måste erkänna att man nu kommer följa EU-frågorna på ett annat sätt efter Frankrikes uppmärksamhet. Och nej, jag stödjer inte deras åsikter som sagt, jag vill bara inte döma i förväg (innan de börjat ta nya beslut inom EU).

 45. Anonym skriver:

  Vart hittar du kopplingen mellan dagens SD och 30-tals nazist Tyskland? Du borde insee att det SD som du ser i Aftonbladet eller någon annan skvallerblaska inte helt är vad SD går ut på. Dom likt som tidigare partier utlovar flertalet positiva förändringar i samhället men bara för att dom som enda parti tar upp en specifik fråga (som av någon anledning har blivit så tabu i detta land) så ska dom vara alla anti rasisters hatobjekt nr1. Du pratar om demokrati men du vägrar att lyssna på 10-15 % av den svenska befolkningen.

  • Kiki skriver:

   Korrigering vad gäller dina siffror: SD fick rösterna från 4,7 % av den svenska befolkningen. Inte 10-15 %. (51 % röstade inte).

 46. Nicco skriver:

  Sedan 1924 har kommunismen mördat mellan 94-126 miljoner människor.. VPK (nuvarande Vänsterpartiet) hade det inte roligt under ”Kalla kriget” I Sverige
  I Sverige röstade 1/3 av Sveriges röstberättigade FÖR Nazismen… Din farfar och farmor kan mycket väl varit med där..
  365 Miljarder kostar invandringen/flykting/bidrags/försörjningsstödet Sveriges arbetare varje ÅR..
  Flykting och invandringens Direkta kostnader är ca 116 Miljarder..
  SD’s kampanj mot tiggare ÄR väldigt lik Goebbels tiggarrensning 1932 i Tyskland under kraftig depression..4 ägg en skottkärra D-Mark (6Miljoner).. Depressionen berodde på tills största delen på ”Krigsskadeståndet”
  Vi har idag ”Finhat” (vänsterextremisternas) och ”Fulhat” (Högerextremisternas) Så är det bara, kolla vad det skrivs mest radmeter om..
  Så åh alla ni ”Vars får du dessa siffror från” säger jag bara, SÖK och du kommer finna
  En fråga till er alla: OM sittande politiker ”Kunde” diskutera ÖPPET om ALLT och framför allt inte sälja ut Sverige till utlandet.. Förstöra kvaliteten på Skolor, vård och Omsorg, TROR ni då att det ens skulle finnas populistpartier som SD, Front National etc??? Enligt mig… NEJ… Folk är skitless att se deras surt skattade pengar gå till allt utom landet Sverige…
  Ha nu en trevlig kväll!!

 47. Häxjakten skriver:

  Att jaga folk med ”fel” åsikt och anse att dem är mindre värda på grund av detta är exakt vad som hände i början på 30-talet.

  Det är häxjakten på SD:are som isåfall är ens i närheten av att upprepa historien.

 48. Robin skriver:

  Erik Tullock det är lite fler än 17.000st invandrare som invandrar till Sverige. Låter som du har vänt på lite statistik för att få fram den där siffran.

 49. Mårten skriver:

  Alla ni som talar om rasism, anser ni att det är rasism att vilja begränsa invandringen öht? Det är en sak om man säger att man inte vill ha invandring för att man inte gillar invandrarna, men säger man att man vill begränsa invandringen för att man inte tror att vi som samhälle klarar av att integrera hur många som helst, så har man möjligen fel i sak, men man kan knappast kallas rasist.

  Om man ska bedöma Sd så ska man göra det efter deras officiella partiprogram och efter hur bra de är på att rensa ut dem som representerar Sd med fel åsikter. Det är knappast någon slump att de rasister som faktiskt finns söker sig till Sd, men det är inte Sds fel, på samma sätt som en våldsam vänster kanske röstar på V.

  Om man bedömer Sd för att de har medlemmar som visar sig vara rasister så gör man samma fel som rasister som dömer ut invandrare för att en liten minoritet av dem begår brott, man generaliserar och utövar gruppstraff. Partiorganisationen kan ju inte direkt kasta ut alla de misstänker kanske eventuellt har sagt något olämpligt utan det måste finnas konkreta bevis.

 50. Thomasson skriver:

  Ja, det är rätt!
  Klaga på alla som röstade på SD istället för att ifrågasätta varför så många röstade på SD. Det känns ju direkt produktivt.

 51. rauhas skriver:

  Skulle hålla med det helt om du inte hade skrivit att man ska skämmas om man inte röatade, man KAN ha en anledning. Jag ville rösta (inte på SD!) men var inte hemma för tillfället så jag tycker du kan ta och tänka lite längre nästa gång du drar alla över samma kant…

 52. SuckarDjupt skriver:

  ”Det ni gör genom att inte rösta, är att spotta på alla de människor som genom historien offrat sina liv för att nå dit vi är idag.” Du menar dom som offrat sina liv för att vi själva ska få göra ett val, ett val som tex att inte gå och rösta ? Jag slutade läsa efter det då du startade med dessa dumheter. Om någon spottar på dessa människor är det ju du och alla som kommer med liknande påståenden.

  • Calle skriver:

   Att göra ett val är inte att inte rösta alls. Att göra ett val är isåfall att rösta blankt och visa för politikerna att man inte är nöjd så att det blir förändring. Att inte rösta är(generellt) att spotta på och visa missnöje med demokratin som statsskick.

 53. Monica skriver:

  Moderat yttrande – http://www.allehanda.se/angermanland/ornskoldsvik/moderat-rasar-mot-ecce-homo
  Socialdemokrat yttrande – http://bengtheld.blogspot.se/2011/03/mail-om-att-s-politiker-i-malmo-kallat.html
  F! – http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10337144.ab

  Jag ville bara påpeka att inget parti är bättre än de andra. De alla har både gjort och sagt avskyvärda saker. Den som är utan synd må kasta första stenen!

 54. Marcus Andersson skriver:

  Som vanligt Är det fortfarande ingen som fattar varför en sådan andel människor väljer att lägga sin röst på SD.. Folk är oroliga för Sveriges ekonomi, det har inget att göra med raser och rasism.

  När man kan ge ut ÄFS (älderförsörjningsstöd, 11500.-/person) till ”nysvenska”pPensionärer, som aldrig har arbetat i vårt land och samtidigt ”belönar” pensionärer som har byggt upp sverige med garanti pension på 7000.- innan skatt..Då är något fel..

 55. Andreas skriver:

  Ditt fina lilla Sverige kommer inte vara så fint om x antal år om invandringspolitiken fortsätter som den är idag.
  Är tvungen att rösta på SD eftersom inget annat parti vågar ta upp frågan.

 56. marcus skriver:

  Prövar igen då. Jag vet inte vad som kommer hända ifall SD blir valda. Kanske blir det som vissa säger, Hitler historien igen. Kanske blir Sverige rikare och kan hjälpa våra redan svenska medborgare först för att sedan hjälpa övriga världen. Kanske blir det tvärtom att Sverige blir ännu fattigare osv. Men det man vet är att som det har varit i många år nu har inte funkat. Sverige är på väg ner i skiten och det beror inte på SD. Jag tror personligen inte att SDs väljare skulle tillåta att Hitler historien upprepar sig. Finns så klart en minoritet som är nazister men till största delen är det nog vanliga människor som varken är rasister eller nazister som förövrigt Hitler var. Och att börja jämföra Hitler med SD tycker jag inte är riktigt rätt.. För rasistisk som många påstår att SD är är inte samma sak som nazist. För de som vill stoppa SDs framfart, ni borde fråga er själva varför man kan tänkas vilja rösta på SD. Och lära er om det. Bara då när ni förstår varför kan ni stoppa det. Läs igenom kommentarerna och var öppen för allt. Det är starkt av en människa att kunna ändra åsikt.

 57. Kiki skriver:

  SD är inte rasister, skriver vissa här. Well well. SÅ låt oss kolla på denna igen, och prata igen om saken efteråt https://www.youtube.com/watch?v=Q-b7IOpnIYY

  • daniel skriver:

   Han är sedan länge utesluten.
   så detta är helt irrelevant.

  • marcus skriver:

   han fick sparken när detta kom ut..

   • Kiki skriver:

    Och fram till dess hade han varit en av partiets främsta män och hjärnor. Om det inte hade kommit ut skulle han fortfarande ha varit det. Kent Ekeroth var också med denna kväll. Han har inte fått sparken. Vilka värderingar som det här partiets företrädare har är väldigt tydligt.

 58. Jane skriver:

  Ja dom andra partierna rör invandrar frågan med att föreslå fri invandring, ingen vettig människa tycker vi skall ha det, därav sd.s röster !

 59. Emelie skriver:

  Brukar gilla dina åsikter och din blogg. Men vafan, tjatar du om demokrati kanske du inte ska skriva ut vem som röstar rätt och vem som röstar fel? Vad är diktatur i det argumentet? Varför har du rätt att kränka de som röstat på SD? Jag är absolut inte en SDare men de du skriver om deras parti skulle jag vilja ha källor på! för det är mycket av de där som inte alls stämmer. Hade Sveriges befolkning varit nöjd med hur invandrare beter sig och hur mycket skattepengar som får på dom hade det aldrig blivit så mycket röster på deras parti! Kanske dags att andra partier för skillnad och bättre reklam för sina punkter?

  Nej fan, skäms på dig som tydligen har all rätt i världen att kalla folk för vad du vill. Snälla, Sverige är en demokrati! Skit i andras röster och plugga på bättre inför nästa val.

  • daniel skriver:

   Precis, folk har väldigt svårt att respektera demokratin.
   förklaringen man får höra till SDs framgångar är att folk är lurade.
   sånt jävla förakt för folk.

 60. Grimfandango skriver:

  Säg det till Israels politik eller sionismen. Front National är emot detta och de extremistiska judarnas övertag av land. Men ändå får man aldrig höra hur de har terroriserat palestiniers land med ursäkten ”Vi är det utvalda folket”. Varför inte det? Jo, för att media vill inte visa den sidan av dem. USA är som en hira för Israel eftersom det är judarna som styr bankerna, och deras regering och företag baseras också på detta.
  Försök öppna dina ögon och förstå vad som egentligen sker i världen. Fega moralmänniskor som du är de som driver landet in i en dominans av USA, för det är dit vi är på väg. Varför tror du att alla är så emot Ryssland? Jo, för de vågar visa lite kurage och säga: ”Vi skiter totalt i er, vi gör saker på vårt sätt.” Vill du i framtiden ha ett Sverige som en dag (ökad brottslighet på grund av invandring är ett FAKTUM) säger: ”Oj… Vi visste inte att det skulle bli såhär, vi ville bara vara snälla.”

  Jag är inte rasistisk för att jag ger fakta. Hade det varit rasistiskt att utpeka den grupp som orsakar mest förstörelse i landet? Nej, men det blir tyvärr automatiskt det och det är inte därför de är utländska (vilket du tror att SD:are menar), det är för vi placerar dem alla i samma områden, med dåliga förhållanden att leva i, och automatiskt uppkommer en negativ syn på dem. Försök inte vara så himla moralisk av dig för vi vet alla att du med största sannolikhet kan få tankar i samma spår. Samtidigt sitter du i ett helvitt kvarter, kör Volvo och tycker att allt är så bra och på detta sätt kan du försvara de svaga i samhället, för de är de svaga i samhället – och det är vårt fel.

 61. Josefine skriver:

  mmafarsan, jag skäms också. Jag skäms för dem som röstade på SD, ett parti som anser att islam är det största hotet mot Europa sen andra världskriget, som tycker att franska National Front känns ”fräscht och Modernt”. Jag skäms över hur många främlingsfientliga partier som nu kommit in i eu-parlamentet. Har vi inte kommit längre i tiden? SD lär nog inte visa sina planer än på väldigt länge, utan smyga med det tills dem får mera makt och när det är försent och våra barn skickas ut i krig får vi tacka alla som röstat på ett sådant parti. Innan det händer får man väl immigrera, men vilket land vill ta emot svenskar när dem ser vad vi tycker om invandrare i vårat land..

 62. Markus skriver:

  Är fruktansvärt trött på allt gnäll om att alla som röstar pä sverigedemokraterna är idioter och nazister. Vi är en demokrati och det innebär att alla har rätt att lägga sin röst utan att bli stämplad som rasist eller nazistsvin!!

  • Kiki skriver:

   Om man röstar på ett rasistiskt parti får man faktiskt stå ut med att bli kallad rasist.

  • Kiki skriver:

   Låt mig påminna igen vilka tankar det här partiet företräder. http://www.youtube.com/watch?v=Q-b7IOpnIYY

   • Grimfandango skriver:

    Och du tror att ett par ord från två idioter förespråkar hela deras politik? Sånt skit får svenskar även hela tiden höra, det enda man hör hela tiden mot otacksamma idioter: ”Jävla svennar”, ”han är svenne”, ”fega svennar.” För en gång skulle blev det tvärtom men då kallas det helt plötsligt för rasism.

    Jävla moralfag, dra åt helvete.

   • Kiki skriver:

    Hahahaha! Jesus. Är det det bästa du har att komma med som svar, ”jävla moralfag”? Vadå, du menar att det är bättre att vara omoralisk? Eller vad försöker få sagt med det?
    Detta är inte vilka små busungar som helst. Detta är personer som sitter i eller suttit i riksdagen. Och ”för en gångs skull” är en barnsaga. Jag kommer inte att dra åt helvete, jag kommer fortsätta sitta här mitt i ditt nylle, tillsammans med väldigt många andra människor.

 63. dd skriver:

  Du avslutar med att skriva att männsikan är en ras, vilket är helt glet fel. Människan är en art!

 64. sebbe skriver:

  Blir det inte 5% av Sveriges befolkning som har röstat på SD?
  Då 10% av dom som rösta vilket var ca 50% och 5% är betydligt mindre än 10%

  Sen vadå inte finns någon ursäkt att inte rösta?
  Min kompis var på dödsvaka för hans morfar skulle då någon gång under den dagen

  Sen om SD fått så många röster så måste dom ändå säga något vettigt (även om jag inte röstade på dom) men tycker folk att det är rätt att rösta på dom så får dom väll tycka det
  För man går tex inte runt och säger du får inte tro på kristendom bara för att man själv inte är kristen.

 65. Elin skriver:

  Kan någon SDare som försvarar sitt parti men ”inte är rasist” förklara varför Åkesson och Co. ljublade av lycka när Front Nationals valresultat visades?

  • Gaijin skriver:

   ”Min fiendes fiende är min vän”. Alltså, det som förenar partier som är EU-motståndare är just motståndet mot EU…

   • Elin skriver:

    Men skuta. Så du menar att för att vi som inte röstade på SD inte är rasister/nazister så är de OK för SD (även fast dom ”inte är rasister”)att sympatisera med ett erkänt Nazist-parti? Det var de absolut dummaste jag hört.

 66. Mill skriver:

  SD som parti är skrattretande – men se dig omkring. Vilket av Sveriges partier består idag inte av ett gäng tomtar?

  Jag är högutbildad, har följt debatterna och läst på om personerna som varit aktuella för personvalet. Min slutsats är att ingen av kandidaterna förtjänar en plats i Europaparlamentet och därför har jag i år valt att inte legitimera valet med en röst över huvud taget. Det bör understrykas att rösträtt inte innebär röstplikt – utan innefattar också rätten att inte rösta.

  Jag röstade inte under Eurovision heller. Ska jag därför behöva skämmas över att vinnarlåten var ett oerhört undermåligt verk och ta på mig ansvaret för dess seger?

  Detta är demokrati och uppenbarligen väcker SD, MP och Fi en stor del av befolkningens sympati. Hantera det.

 67. Patrik skriver:

  Jag röstade inte. Men om jag hunnit rösta hade det blivit på SD .. Så du kanske ska tacka mig istället !!!

 68. Sara skriver:

  Jag förstår inte riktigt hur SD kan lösa problemen i Sverige faktiskt. Anledningen till att majoriteten gnäller på invandringen är för kriminaliteten som har ökat med stora steg och att media endast pekar ut de utländska inom kriminaliteten TROTS att även svenskar är väldigt duktiga på detta med. Men man vill ju inte ”smutskasta” sitt eget folk, eller hur? lättare att skylla på andra som ”inte hör hit”. Ingen som har tänk på att kriminaliteten har ökat samtidigt som arbetslösheten blivit allt större? ingen som har tänkt på att det kanske hör ihop och INTE för att Sverige tar in invandrare? De som inte har jobb måste försörja sig på något sätt? o vissa kanske till o med måste sysselsätta sig? illa nog..
  Om vi säger såhär, istället för att lägga skiten på SD kanske man borde vända på det, vem är det som har varit i ledning nu när Sveriges situation blivit allt värre? jo, Moderaterna/Reinfeldt.
  Att lägga skiten på invandrare är inte rätt lösning och framförallt inte att få in SD, största anledningen för att majoriteten vet inte riktigt vad de står för mer än för invandringen som endast är EN punkt och anledningen till att folk inte riktigt vet vad de står för mer än denna punkt är för att befolkningen i Sverige inte låter de prata! låt paritet prata så ni får veta vad de faktiskt står för mer!
  Dessutom, är det någon av er som faktiskt röstar på SD som föreställer er hur samhället kan bli OM de kommer i ledning?

 69. ladysandra skriver:

  Reblogga detta på ladysandra och kommenterade:
  Såpass bra sammanfattning av det skrämmande valet!

 70. daniel skriver:

  Svar:det var på 1930talet.
  det finns en anledning att sd går framåt.
  och det behöver inte nödvändigtvis vara den media och politiker matar dig med.

 71. daniel skriver:

  Ska vi se till vilken ideologi som haft ihjäl flest människor?
  då är det hemska att FI fick ett mandat då socialismen är den överlägsna massmördaren.
  ”har ni inte lärt er av historien”

 72. Lena Nyberg skriver:

  SD är dom enda som tar tag i invandrarfrågan!!!! Ja men på vilket sätt gör dom det??? Inte undra på att dom tappar väljare. Kom med nåt vettigt som hjälper folk istället för att bara bröla: kasta ut skiten. Sd har en bra fråga men djävligt dåliga svar.

  • Markus skriver:

   Kasta ut skiten kanske är lösningen?

  • marcus skriver:

   Vill SD verkligen ”kasta ut skiten”? Jag har aldrig hört något om det iaf. Däremot att dem vill ”begränsa invandringen kraftigt”. Sen är ju invandrare och flyktingar inte samma sak. Flyktingarna är dem som BEHÖVER våran hjälp. Ett till citat från deras hemsida om flyktingpolitiken: ”Hjälp fler flyktingar

   Vi tror på en effektiv och human flyktingpolitik till hjälp för de behövande. Sverigedemokraterna ställer sig bakom asylrätten men önskar eftersträva att flyktingar så långt det är möjligt ska erbjudas hjälp i närområdet. I riksdagen är Sverigedemokraterna det parti som vill lägga mest pengar på att hjälpa flyktingar i sina närområden. Det är i tredje världen flertalet av världens flyktingar befinner sig och det är där hjälpen behövs. Genom att inrikta resurserna på att hjälpa flyktingar på plats kan vi bidra till rädda fler liv och hjälpa fler än vad vi gör idag.

   För att invandring ska ha någon positiv effekt på de offentliga finanserna krävs det att den invandrade befolkningen har samma sysselsättningsgrad och samma genomsnittsinkomst som den befolkning som fanns innan. Vi kan i nuläget se att den invandrade delen av befolkningen i genomsnitt har en tio procentenheter lägre arbetsfrekvens än den inhemska. Det innebär en stor kostnad och belastning för samhället. Det är resurser som vi hellre skulle lägga på en trygg och värdig ålderdom, krafttag mot brottsligheten, trygghet för landets kvinnor, hjälp till flyktingar i närområdet och en rättvis arbetsmarknad.”

   Källa Sverigedemokraternas hemsida: https://sverigedemokraterna.se/var-politik/vara-viktigaste-fragor-2/invandring/

 73. whitemaskgirl skriver:

  Bra skrivet. Jag skrev själv om detta på min blogg…tycker det är hemskt då mitt barn har en utländsk pappa.

 74. Kärlek skriver:

  Ärlig fråga: Älskar du de som röstade på SD? Älskar du de som valde att inte rösta? Älskar du dom som inte tror på demokrati?

  Du skriver att alla är lika värda, att det bara finns en religion: kärleken. Visa det då. Visa att du älskar din medmänniska. Visa att du älskar de som inte håller med dig.

  Ditt inlägg är fyllt av hat. Du sprider hat mot dom som inte håller med dig. Skäms om du röstade på SD! Varför? Jag håller inte med SD, men ska jag hata dom? Ska jag se ner på dom? Ska jag peka finger? Nej, jag ska älska dom. Jag är inte bättre än dom, det är inte du heller.

 75. micaela skriver:

  All heder att vi hjälper folk i nöd absolut många av mina närmsta vänner har invandrar bakgrund men vi måste ta en paus och se efter våra invånare också.

  Arbetslösheten är hög, våra gamla får lida för det finns inte ”tid” och pengar för dom.

  Någonting måste hända i det här landet också innan vi tar in flera måste vi ha gått bukt på alla problem.

  Sen är det så kommer man från ett annat land och gör ett brott tex då ska man skickas hem till det landet vare sig det är England eller Antarktis.. För vi har inte ”fängelse” här vi har kollo.. fängelse ska inte va trevligt o mysigt och erbjuda allt du kan tänka dig…

  In med dom gamla i fängelset och sätt brottslingarna i vården då får dom iaf lida!

  Dag för oss att se efter våra egna sedan kan vi hjälpa andra!

 76. Ella skriver:

  Ah, fast det är ju bättre att inte rösta om man är osäker och inte är politisk indragen, då är det ingen ide att rösta, för då har man ingen aning om vad de olika partier vill i samhället.

 77. Olof skriver:

  Valdeltagandet låg på 51% inte under femtio. Känns onödigt att börja med att förlora åtminstone mitt förtroende i krönikören innan man ens börjat. I övrigt tänkvärt även om jag inte nödvändigtvis håller med på alla punkter.

 78. Andreas skriver:

  Man kan ganska enkelt läsa på SDs hemsida att de är emot dödstraff och är för fri abort fram till vecka 12 så vad Front National vill har inget med SD och göra! Sluta blanda in andra partiers sjuka politik för att smutskasta SD!

  ”Så, du som röstade på Sd, du valde indirekt att lägga rösten även på Front National. Jag hoppas du är nöjd.”

  SD först och främst vara med i Europaparlamentet för att få till en ny omröstning om vårat medlemskap. SD vill gå ur EU för de vill inte att vårt land ska styras från Bryssel! Så vill man inte att dessa nya partierna som är på framfart i frankrike, grekland och storbritannien ska stifta sjuka lagar i vårat land så borde man ju vilja gå ur EU, dvs rösta på Sverigedemokraterna!

   • Gaijin skriver:

    En artikel publicerad 18 oktober 2013…

   • Kiki skriver:

    För det första: ”Andreas” skriver att SD inte har nåt med Front National att göra. Jag svarade med denna artikel för att påvisa att det inte är så himla konstigt om folk tror så, eftersom SD nyligen förde samtal och glatt leende poserade på bilder inför pressen med just sagda Front National. För det andra: Ja, publicerad i oktober 2013. För 7 månader sen. Tycker du att det är länge sen? Det förklarar ju ett och annat om Sverigedemokraternas minne är så kort………..

  • Kiki skriver:

   Hej igen Andreas. Apropå din fråga igen vad SD har med Front National och deras ”sjuka politik” (citat från dig ovanför) att göra, så skrev SDU:s vice ordförande William Hahne såhär på sin offentliga Facebook sida den 28 maj (det är bara att gå in där och läsa):

   ”Om det nu är så att Sverigedemokraterna väljer grupplöshet i Europaparlamentet framför samarbete med Frankrikes största parti, Front National, så måste jag säga att jag är oerhört besviken. … jag har haft mycket kontakt med företrädare från Front National. Efter all kontakt och alla mina besök har jag bara positivt att säga om dem som parti och om de företrädare jag träffat. … Tillsammans är vi starka!”

 79. Andreas skriver:

  röstar på SD av samma anledning som du rörstar på ditt parti, och helt ärligt så bryr jag mig inte om du är höger vänster eller mitt i. Om mitt parti är fel, då är ditt det med! så kom inte och spotta på oss som inte ”vill” som du tänker.

 80. lutzy@msn.com skriver:

  Jag tycker att dom som har valt att inte rösta har haft sina skäl och åsikter, men man får inte tränga dem åt ett höger hörn eller tror att dem är nu alla nazister eller rasister. Visst finns säkert också vilka bland dem. Jag har i sista minuten valt att inte rösta och jag gör ingen hemlighet av detta. Först var jag både arg och ledsen för att min man och jag inte fick några röstkort fast vi har bott i Sverige nu sedan 1998. Jag fick ringa till valmyndigheten och sen kom vara röstkort fredagen innan valhelgen. Sen hörde och läste jag i fredags ett yttrande av Herman van Rompuy, Europeiska rådets ordförande att det är helt meningslöst att välja överhuvudtaget. Han sa att det som ska beslutas görs inte av EU-parlamentet, det görs på andra ställen. Och detta har jag redan begripit. Tyvärr lever vi mer och mer i en skendemokrati. Om inte ens EU-Parlamentarikerna har ett inflytande och det var ju dem som vi skulle välja, vilken anledning eller motivation har jag då längre att går till val-urnan, ger bort min röst och legitimerar sedan dem som styr allting bakom politiken som man inte kan godkänna ? Och det har blivit mycket som man inte alls kan går med längre. Jag tycker att vi måste ändra på mycket. Vi lever mitt i ett paradigm-skifte som medför stora förändringar på alla håll. Men det är viktigt att vi lär oss att bli självtänkande och självbestämda människor och att vi måste hålla ihop världen över utan att bekämpar varandra längre. Dem som står bakom politiken och styr den får inte utnyttja världens befolkning längre och upphetsa oss mot varandra. Och det är dem som skaffa alla problem som vi har och har haft. Det som har hänt nu i Frankrike, Danmark, England hade kommit ändå. Folket är trött och retat på allt som har hänt dem senaste åren. Allt styrs av pengar, dem som har pengar tjänar allt mer och folket blir allt fattigare. Det har inget att göra med rasism eller faschism. Man hotar gärna med dessa ord och bygger på ångest för att etablerar sina intresser och ökar sin makt. Verkligheten ser annorlunda ut.

 81. Jeppe i Tyskland skriver:

  Kan någon SD supporter informera mig vad SD vill göra för att få igång Sveriges ekonomi och välfärd förutom att drastiskt minska invandringen?
  Har dom några idéer som särskiljer dem från de etablerade partierna?

 82. Johan Andersson skriver:

  Lite felskrivning vid ”Och hur jäkla dum är inte du när du säger att SD står för”.

 83. Lasse skriver:

  Är ärlighetens namn vem fan är tror du att du är?! Snackar som att jag borde skämmas för att jag vägrar rösta på dem partierna vi har, och sen PÅ det mena på att jag skulle spotta mina förfäder i nyllet? Är det någon som spottar våra förfäder i ansiktet är det just dessa partier. Nae jag vägrar rösta på något parti som för närvarande existerar, och det med stolthet för det börjar bli patetisk värre. Och för övrigt spelar det ingen roll vad SD styr med, dem kommer bli större oavsett, för dem fyller ett behov som tydligen ingen annat parti kan/vågar, och skammen bör ligga på just dem partierna också.

 84. argannica skriver:

  Bra skrivet!
  Kollar man vad SD står för i grunden blir jag mörkrädd för sveriges befolkning som röstar vill ni tillbaka till medeltiden? Där kvinnor lnte värda lika mycket som män,?? Tycker du att dina mor/far föräldrar ska dö för de ej kan arbeta längre? Tycker du att det är ok med gatuvåld och våldtäkter? Att människor med funktionshinder är mindre värda eller till och med inte värda att leva, Står du för allt det så rösta då men göm er inte bakom de enda parti som tar upp invandrar frågan!!!

 85. Erika skriver:

  Jag orkade läsa igenom ca 1/3 av alla kontraproduktiva och dubbelmoraliska kommentarer till detta inlägg, och då läser jag för att jag uppskattar en bra debatt – inte för att den politiska frågan intresserar mig (och nu hopar sig en stor del av majoriteten över mig och anser mig ignorant för att jag väljer att inte ta del av det humbug politik faktiskt innebär)

  Men jag måste få fråga hur ni sossar, manshatare, liberaler, arbetslösa, valräddare, homofober, moderater, religiösa, kommunister, arbetande, ateister, föräldralediga, HBT-personer (ja ni förstår var jag vill komma) och annat löst folk tänker när ni kallar alla SDs följare för undermåligt utbildade, dumma, idioter, förståndshandikappade, mongoloider etc?
  ”Du röstar fel för du röstar inte som jag och då är du korkad”
  Japp. Så argumenterar man på universitetsnivå. Verkligen.

  Man är inte dum för att man har en åsikt, bättre att man har en än ingen alls oberoende av om den stämmer överens med andras.
  Tänk om ALLA SDs väljare (som nu faktiskt utgjorde 9,7% av den röstande svenska befolkningen och således innebär rätt många) publikt skulle förolämpa ALLA som röstade exempelvis Vänstern och tillämpa förföljelse på ALLA som eventuellt kan tillhöra Vänstern? Eller Socialdemokraterna? Eller Miljöpartiet? Det är många människor. Många som blir dragna över samma kam.
  Skulle ni vara nöjda och glada? Skulle ni ta åt er av de direkt kränkande orden och låta dem utgöra den ni är som person?

  Lägg politiken åt sidan fram och tillbaka och titta på hur scenariot ser ut. En STOR grupp av människor vill fullkomligt oskadliggöra en annan mindre grupp av människor och dem gör det öppet, för alla att se på, för alla att haka på. Man massmobbar i massmedia för att uppnå massförstörelse.
  Låter den där massan bekant? Ni är precis lika illa som dem ni fördömer!

  För övrigt heter det rösträtt och inte rösttvång så sluta rasa över dem som väljer att inte välja. Det finns lika många orsaker till det som det finns till att vilja rösta.

  Man behöver inte om man inte vill och vill man så får man. Det är vad som är finurligt och vackert i vårt avlånga land.

  • moa skriver:

   bland det bästa jag läst

   • Erika skriver:

    Tack så mycket Moa. Jag blir glad av att veta att mitt budskap och mina åsikter når ut och förstås av åtminstone en person till 🙂

  • Moa Andreasson skriver:

   Vi eller i alla fall inte jag, säger inte att ni som personer är dumma jag säger att jag tycker det ni tycker är fel och anser att ni stödjer rasism som håller med SD. Någonstans började Nazityskland också, vi vill förhindra händelser som dem och inte bara stå bredvid, jag vägrar att titta på när man behandlar andra illa, men om halv sveriges befolkning inte härstammade från Sverige, vad spelar det för roll? Vi lever i en värld där alla är okej oavsett, ska vi inte då försöka mixa alla olika kulturer och diverse grupper som man tillhör som människa. Vad ska komma härnäst? Putin sida vid sida med Jimmy och helt plöstligt ska både invandrare och homosexuella ut. Lägg ner orättvisa och låt folk bestämma över sina egna liv, vill Linda från Kosovo bo i Sverige och starta ett liv här, låt henne!

   • Erika skriver:

    Gillar att du läste hela texten men ändå inte greppade min poäng.
    Älskar det faktum att du utan pardon antog att jag är Sverigedemokrat utan några som helst belägg för det.

    Jag har medvetet struntat i det här valet eftersom inget av blocken eller partierna har kunnat ge mig anledning nog att rösta på något av dem. Mycket snack, lite verkstad. Mycket positiv propaganda, smutsig tvätt i bakgrunden. Det gäller för alla och jag valde att stå utanför det.

    Jag är en homosexuell kvinna som är gift med en mexikanska.
    Mer rasistfrågor på det? Eller kan det få vara så att var och en lägger sin röst där de känner att den hör hemma utan att behöva bli ifrågasatta som människor?

  • Kiki skriver:

   Hej Erika. Ditt inlägg gjorde mig nyfiken på hur mycket osakliga nedvärderande påhopp som de facto görs i denna tråd, och av vem/vilken ”sida”. Så – jag har nu ägnat en god stund åt att räkna de olika ”sidornas” osakliga påhopp och nedvärderande kommentarer. De kommentarer som jag inte förstod direkt tillhörde någon av ”sidorna” lämnade jag därhän. Se resultatet nedan, inklusive hur jag räknat. Någon skulle kunna räkna lite annorlunda, men slutsatsen bör bli densamma: det mobbas lika mycket åt båda håll. SD mobbar lika mycket som andra (men verkar svära mer när de gör det).
   Så härmed kan alla ta av sig sina offerkoftor.

   Påhopp och nedvärderande kommentarer från personer som är MOT sd här: 25 stycken
   – SD ÄR LÖJLIGA
   – de som röstar för SD är de lågutbildade
   -bevis för folks inskränkta idioti!
   -obildade och korkade människor
   -det där var det dummaste jag hört
   -Röstar man på det partiet kan man inte vara påläst och rent av blåst!
   -man är ganska blåst om man tror att det är sant!
   -det förstår ju de som har en hjärna.
   -Det finns ingen anledning att förlöjliga SD, det klarar de av själva.
   -Ta och öppna ögonen, och sedan stäng igen glappkäften tills du vet vad det är du faktiskt pratar om!!
   -jävla bajs-lösning
   -SD’s svammel
   -Det märks att budskapet nådde in genom ena örat och direkt ut genom det andra.
   -Jag skulle föreslå att du försöker dig på att läsa en bok nån gång. Jag vet att det är jobbigt, men snälla försök.
   -Utvandra, flytta från Sverige, tack!
   -jag tycker SD är det vidrigaste jävla partiet
   -sinnesvag intelligens
   -ordet som du inte ens kan stava
   -du inte ens förstår vad du själv säger
   -Dagusnivå
   -Verkligen. Så himla modigt att rösta på de här grabbarna.
   -är bara skitsnack
   -SD som parti är skrattretande
   -Kom med nåt vettigt som hjälper folk istället för att bara bröla
   -Det förklarar ju ett och annat om Sverigedemokraternas minne är så kort

   Påhopp och nedvärderande kommentarer från personer som är FÖR sd här: 27 stycken
   -visar att utbildning verkligen inte har något öht med intelligens att göra
   -de själva är de riktiga fascisterna
   -löjliga påståenden
   -ingenting av det du skriver har någon som helst form av adekvat rättfärdigan.
   -ALLT DU SÄGER ÄR NONSENS
   -hemma i soffan och pilla navelludd??
   -Men är du så korkad
   -Jag kan bara beklaga din bristande verklighetsuppfattning
   -Har du skygglappar i storlek som lagårdsdörrar eller?
   -alla trångsinta idioter där ute
   -fyfan för sånna här jävla pajjas inlägg
   -jävla block mongon!
   -Att hålla på och löjla sig
   -Fullkomligt sinnessjuk
   -en massa galna fruntimmer som skall vara märkvärdiga och förmer än alla andra
   -Ta och väx upp och sluta formulera dig så jävla idiotiskt.
   -ni slåss om att försöka framstå så innihelvete medmänskliga och upplysta
   -Farscist
   -herregud väx upp
   -jävla pajas
   -alla antar bara massa skit
   -Malin borde sova på natten istället för på dagen.
VAKNA.
   -Skärp dig nu va.
   -plugga på bättre inför nästa val.
   -Fega moralmänniskor som du
   -Är man en idiot får man stå ut med att bli kallad även det.
   -Jävla moralfag, dra åt helvete.

   • Erika skriver:

    Kiki, tack för att du tog dig tid att verkligen läsa allt. Jag själv hade inte den hjärnkapaciteten och blev trött efter de första 20 kommentarerna.
    Jag ska nu poängtera tydligt att jag varken är för eller emot något av partierna (möjligen bortsett från KD, vars värderingar jag inte under några som helst förutsättningar kan förstå mig på) och därav min uteblivna röst.
    Det jag blir trött av är helt enkelt den generalisering som per automatik görs av sverigedemokrater. Alla är rasister. Alla vill ha ett ariskt Sverige. Alla slåss med järnrör. Alla rakar skallen.

    Nu var du snäll nog att ge en exakt siffra på ”mobbningen” som pågår just i denna tråd och det får mig att kräkas lite i munnen då det innebär att alla ovanstående är precis lika illa. Det finns ingen som helst anledning att gå till personangrepp, oavsett vilken politisk mening man har – det gäller alla, inklusive politikerna själva. Men det finns rötägg överallt och kommer så att fortsätta finnas.

    Tyvärr syftade jag nu inte specifikt på det här blogginlägget och dess kommentarer, utan det masspådrivna häckleri som tagit fart under valets början. Aldrig förut har SD eller deras anhängare hängts ut på ett så negativt sätt som möjligt som nu. I tidningar, i tv, i bloggar, på Facebook, youtube, Twitter, radio och överallt annars kan man läsa om rasisternas farlighet och hur dumma dem personligen är som bedriver sådan propaganda.
    På ytterst få ställen kan man se och bemöta liknande kritik mot andra partier och deras väljare, därför att de helt enkelt inte uppmärksammas. Dem är inte lika kontroversiella och har inte brutit mot PK-normen på samma sätt, även om medlemmar eller politiker har begått ”brott” av samma kaliber som exempelvis Björn Söder.

    Det är vad som gör mig en smula upprörd och är anledningen till min första kommentar.
    Vi lever i demokrati och inte en enda enskil person ska behövas dömas för sin inriktning.

  • Mikael skriver:

   Wow Erika. Detta var nog ett av dom vettigaste inläggen här. Jag tackar för dom orden. får jag använda delar av det som citat i Radio?

 86. Erika skriver:

  Och förresten, jag röstade SD vid förra valet och på sossarna valet innan det men till detta valde jag att avstå helt och hållet – och jag har aldrig kallat någon annan människa dum för att denna inte sympatiserade med mig

 87. linannan skriver:

  Håller med dina åsikter!! Skulle inte jag kunnat fått någon av de 51,3s röst som inte röstade? Eftersom jag fyller 18 i september får jag inte rösta, så irriterande när jag VILL rösta och vara med och stoppa SD men inte får eftersom min födelse är några månader försenad. men men bara att leva med

  • Grimfandango skriver:

   Flytta till Malmö eller ett invandrartät område så kanske du ändrar dina åsikter. Du har ingen jävla aning.

   • vispop skriver:

    Jag bor i ett invandrartätt område i Malmö och jag kan upplysa dig om att det är samma regler här. Vill man vara med och rösta bort SD gäller artonårsgränsen även här.

 88. om sverigedemokraterna skriver:

  om ni undrar varför folk röstade på SD då gå in på deras sida och läs på om deras politik då många av er antigen hört vad andra folk tyckt och tänkt och påverkats av det, mycket av det folk säger är felaktig information och påhitt.

 89. riktig invandrare skriver:

  Det mest komiska med allt är att alla anti-SD:are skämmer ut sig själva.
  I en demokrati får man rösta på vad man vill. Punkt. Allt annat är ett hot mot demokratin. Punkt.
  Jag är själv ofrivilligt invandrad till detta land. Min familj flyttade hit när jag var knappt ett år. Jag har sett hur det var innan. På 80-talet. Hur allt var helt enkelt bra och allt funkade. Jag fick all hjälp jag behövde, jag integrerades in i det svenska samhället och började bidra. SD och alla andra nationalistpartier var bara nåt man hörde talas om ibland eller när man såg ett klistermärke på stan.
  Sen kom den stora invandringen i samband med kriget i Jugoslavien i början på 90-talet och jag har sett effekten av den. Därefter har Sverige utsett sig självt (dvs de styrande politkerna) till landet som ska hjälpa alla andra i första hand. De egna medborgarna har det gott nog så de klarar sig. Tyvärr har det gått alldeles för långt och droppen som fick bägaren att rinna över, har fallit.
  Moder Svea, du har övergivit dina barn och nu gör dina barn uppror.

  • vispop skriver:

   Liksom vi hjälpte dig försöker vi fortsätta på samma linje och hjälper nu andra. Häng på vetja!

  • skogsharen skriver:

   Jag tycker iofs att artikeln är oansvarig i sitt oseriösa sätt att skrämmas och stigmatisera om SD, men jag håller inte med om att den skulle vara antidemokratisk. Jag vill också ha rätten att kritisera partier som jag tycker har fel och dess väljares motiv.

 90. Ping: Två viktiga möten, nej tre.

 91. max skriver:

  ”Det finns bara en värld eller ingen värld alls!”

  Bra avslut.

 92. magnus nord skriver:

  SD blir också uppmålade negativt p.g.a att andra partier i andra länder beter sig.
  Argument för att INTE rösta på SD, att utesluta eller att döma ut SD blir ju i slutet dubbelmoral eftersom vi lever i ett demokratiskt samhälle där alla ska behandlas lika. Då skall också ett demokratiskt valt parti få ha sin plats och sin talan, precis som DU som har DINA åsikter.
  Att ”mobba ut” ett parti och de som röstat är ju värre än att faktiskt rösta.
  DUBBELMORAL mina damer och herrar!
  Säg inte att SD:are är idioter, rasist eller fördömande, när DU själv dömer ut SD och dess väljare p.g.a din egen åsikt.

  Glöm heller inte bort att SD har ett paket av politik som innefattar allt annat också.
  I detta PK-Sverige är det typiskt att svensken inte vågar ta upp saker som kan vara känsligt för någon annan. Världens mest lätt-kränkta folk=Svensken!
  Svensken tycker det är ”fel” att tycka annat än PK-Svensken enligt vad Aftonbladet skriver. Därför är det fel att Svensken uttalar något över huvud taget om invandring.

  Varför ska DU tycka åt andra???
  Du får väl tänka åt dig själv!
  Du gör som DU vill, så gör jag som JAG vill.

 93. bolobolo skriver:

  Så det finns bara en hundras, fiskras, kattras, fågelras etc etc? Klart det finns olika människoraser med (vi är ju också ett djur), men alla är lika värda precis som alla andra djurraser är lika mycket värda👍

 94. Christoffer skriver:

  Kära mmafarsan.com Så vi lever alltså inte i en demokrati där vi väljer själva vad vi tycker att är bäst? Utan vi lever i en röstningstyranni där vi ska hålla käft om vi inte gör som ni tycker? Ej heller kan vi säga vår åsikt eftersom ”ingen ursäkt är god nog” Denna mentalitet är just det som gör att vissa röstar på nazister och våldtäktsmän. Extremism kommer i många olika färger…

  mirage7478 sade det väldigt fint i första kommentaren och jag håller helt med. Kanske det är dags att börja funderar på varför folk röstar på dem.

  Och som avrundning, jag bor i Finland, vi har inge SD här, dock Sannfinnländare som också språkas vara av djävulen och som skall stoppas med all kraft. Det är nu mitt fel att de fick mandat eftersom jag inte röstade… LoL

 95. Aron skriver:

  Förstår inte hur folk kan tycka så illa om SD. De är inte dåliga utan det är det enda partiet som förstår att vi inte kan ta in så mycket asyl. Vi har egna problem att ta tag i och det finns helsvenska uteliggare som inte får någonting av staten men de asylsökande som kommer hit ska får ”svensk standard”. De går med senaste telefonen nya kläder, ja de har glidit in på en räkmacka i det svenska samhället. Det svenska samhället är helt upp och ner. Vi klagar på hög arbetslöshet så man bara klarar sig i några månader och invandrarna för flera tusen i socialbidrag varje månad utan att göra någonting. Och vart kommer socialbidraget ifrån, staten, och var kommer statens pengar ifrån? Från oss skattebetalare, de betalar inte ens skatt utan det är vi som betalar dom. Och vad tillför dom samhället? Ingenting. Ja jag är så jävla trött på alla SD hatare som inte förstår deras politik. Jag hoppas jag har förklarat mig tydligt om vad jag tycker och känner.

 96. En som använder huvudet skriver:

  Vad som irriterar mig mest är att man ska skämmas för att man inte har röstat… vad säger att de som inte röstade inte hade röstat på SD också och SD hade då fått en högre procent?

  Hur kommer det sig att alla dessa hemska rasistiska partierna växer och växer hela tiden? Kanske är något som är fel någonstans och jag vet med största sannolikhet att alla som som röstar på dessa partierna inte är rasister utan endast är trötta på allt som alla skiter i..

  Sen att man är dum i huvudet för att man röstar på SD som så många säger, hur dumma i huvudet är inte de som fortsätter att rösta på samma gamla partier som inte direkt gör det bättre i Sverige. Att rösta på ett parti som drar ner på skolan och vården och satsar på en massa andra saker istället, är man smart då? Eller på ett parti som gör det sämre för de i det lägre skiktet i samhället hela tiden. Det är lätt att sitta på sin piedestal och klämma ur i sig en massa kommentarer om saker man egentligen inget vet om då man aldrig har behövt bry sig om det.
  Man klagar på att elever får sämre betyg än vad de fick några år tillbaka, är det konstigt med nedskärningar som gör så att det blir större klasser och de som behöver extra hjälp ingen får.
  Men det är väl dessa partier som man skall rösta på för att vara intelligent.

  Har inte orkat läsa igenom alla kommentarer så jag vet inte om någon har skrivit om det som jag har skrivit om förut.

  • Johnny skriver:

   Till dig ”En som använder huvudet”

   1. Om fler hade röstat så hade mandaten i EU-parlamentet garanterat fördelats olika pga att SD inte har fler väljare helt enkelt. Det krävs inget geni för att förstå.

   2. Att partier som SD växer är också bara helt enkelt sådant som sker vid ekonomiska kriser. Man hoppas bara att vi lär oss. Vi människor har vid kriser en tendens att sparka på de som redan ligger. Istället för att kritisera de som verkligen kan påverka. Politiker/storföretag. Sverige är i desperat behov av invandring för att klara den växande gamla och åldrande befolkningen. 40-50 talisterna är på väg mot pension och vi föder inte nog med barn att kunna säkra pensionärers allt ökade livslängd. Så problemen som finns kommer INTE från invandringen utan vi är beroende av ”importerad arbetskraft”. För exempel så har över 50% av alla läkare i Sverige utländskt påbrå!

   3. Du klagar på de som röstar på samma parti hela tiden men du inser inte att SD inte har en plan för något annat än hur de ska minska invandringen. De kan aldrig svara på frågor om budget eller finansiering. Hur ska Sveriges finanser skötas? Hur ska vi öka antal jobb? Hur ska välfärden finansieras?
   När var senast du såg en partiledardebatt? När var sist du verkligen lyssnade på vad S, M, KD, V eller någon av de andra partierna har för åsikter om invandringen? När var senast du bildade dig en uppfattningen genom annat än youtube eller facebook länkar av vänner etc? När var senast du läste statistik hos SCB istället för att lyssna på en historia på TV och sedan tänka att det du hör gäller allt och alla? När var du senast riktigt källkritisk?

 97. Moa Andreasson skriver:

  Det jag inte förstår är varför man inte vill hjälpa andra att komma till Sverige, varför är inte utlänska välkomna hit när vi svenska så gärna vill leva ett liv i tex. USA, skulle alla ha samma lagar som SD vill ha skulle det sluta med att alla världens drömmar dog och man skulle aldrig kunde flytta utomlands, tänk på de planer du själv haft i tankarna och drömt dig bort med, varför ska inte dessa människor ha en chans att uppfylla deras drömt och leva ett lyckligare liv en vad de gör där de kommer ifrån.

  Ni som säger att SD inte är rasistiska, det är de visst. Gång på gång har de bevisat att de inte vill välkomna mer människor hit och att de som inte kommer härifrån gärna får flytta tillbaka där de kom ifrån. Det som är synd, är att om skulle bli tvugna att göra det, skulle kanske deras liv inte vara lika bra.

  Jag tror på människor och deras kompitens att bidra till samhället, men varje gång något i motsatsen sker, blir jag besviken. Utan italienare skulle inte pizzan funnits, utan indien och indonesien skulle ingen te kunnas drickas på morgonen, utan kina skulle antagligen det mesta av det du äger inte existera, tänk lite innan ni öppnar munnen och tänk lite på att man ska respektera och behandla alla lika, men när det blir Hitler varningar och nazisterna återigen kommer igång med deras politik, tänker inte jag stå och titta på. Men jag har ju ingen val för jag kan ju inte flytta utomlands, då kanske jag gills som invandrare.

  • vandabo skriver:

   Moa, du skriver som om Sverige skulle vara det enda landet på jorden dit någon (Sverigedemokraterna) planerar plötsligt på att ”inte släppa in folk”. Alla världens länder har ju alltid överallt begränsat vem som får komma in. Det behövs pass och visum (som man inte alltid får), och även med dessa är det inte tillåtet att stanna i landet en obegränsad tid. Vad är det för illa just SD gör, när alla länder har det likadant?

   Så har vi i världen också medborgarskap. Ingenstans i världen är alla människor lika värda! Medborgare till en viss stat har _alltid_ mera rättigheter än utlänningar. Inte förstår jag varför SD:s program är något speciellt på denna punkt?

  • marcus skriver:

   SD vill inte stoppa invandringen. Dem vill drastiskt minska den på grund av att vi inte har råd helt enkelt. Så hela din kommentar faller platt..Kolla in deras hemsida så kanske du kan komma med argument som verkligen betyder något och man kan ta till sig.

   • Moa Andreasson skriver:

    Jag vet att SD inte vill stoppa all invandring, men jag vet att de försöka förminska den till minsta möjliga. Det jag försöker säga är att JAG tycker att alla är lika värda och om det inte finns någonstans att vara i världen där alla är lika värda, vad är det för värld vi lever i? Jag tycker att liksom vi är välkomna i andra länder, ska andra vara välkomna här. Jag vet att många länder också diskuterar frågan men enligt mig ska alla vara välkomna men de som då kommer ska i alla fall få en möjlighet att starta ett liv, skaffa boende och ett jobb.

    Jag förstår mycket väl att alla inte kan tycka lika, men jag tror på ett jämlikt samhälle och oavsett bakgrund ska alla accepteras som de är.

    Min kommentar fall verkligen inte platt eftersom det är så jag ser på saken för det jag uppfattat SD som är ett rasistiskt parti som vill föra bort de som inte kommer här ifrån. Jag antar att ni redan sätt videon där en högt uppsatt SD säger tydligt och klart till Soran Ismael att han inte hör hemma här och borde åka hem, trots att han är svensk och egentligen är självklar svensk.

    Ni får tycka vad ni vill, men det är mina åsikter om saken och jag kommer inte ändra min sak. Dessutom vet jag inget annat som SD står för, trots att jag läst deras parti program.http://www.expressen.se/nyheter/sverigedemokraternas-33-punkter/ här har ni 33 punkter som enligt mig (de flesta) grundar på rasism eller särbehandling. Inga fler moskéer ska byggas är bara ett exempel

 98. Moa Andreasson skriver:

  Ni säger också att det blir dubbel moral om vi ”mobbar ut” som magnus nord så fint sa, men om vi inte får ”mobba ut” ett parti, borde väl alla partier vara välkomna även piratpartiet, junilistan och fiminsterna? Om alla ska behandlas lika kräver jag att alla får plats i riksdagen. Annars är ju de andra mobbade???

 99. Karl skriver:

  Sd-sympatisörer, ställ er framför spegeln. Ta er tid, analysera er själva, kolla er själva djupt i ögonen och repetera följande ord: ”Jag är värd mer än någon annan människa”. Varför är du värd mer än någon annan människa käre sverigedemokrat? Enligt dig och dina rasistiska vänner så beror det på att du är född inom några imaginära ”ariska” linjer som vi i dagsläget kallar GRÄNSER.

  Käre demokrat, var vänlig att förstå, jorden tillhör oss alla oavsett inom vilka gränser du föddes i, du har inte slitit för att få bo på den mark du bor på och har därför inte heller rättigheten att hindra någon annan att ta ett steg in. Ett steg in som inte bara kan rädda tusentals liv utan även tusentals samveten. Gå tillbaka till spegeln, repetera nu dessa ord: ”Alla människor är lika mycket värda”. Hoppas du lärt dig något käre MÄNNISKA.

  • vandabo skriver:

   Karl, ingenstans i världen är alla människor lika värda! Medborgare till en viss stat har _alltid_ mera rättigheter än utlänningar. Inte förstår jag varför SD:s program är något speciellt på denna punkt? Sverige är kanske det liberalaste landet i hela världen gällande utlänningars rättigheter. Vissa tycker att alltför mycket, och de röstar på SD.

   Människovärde har heller ingenting med rörelsefrihet att göra. Världens alla länder kräver pass och visum, som man inte alltid får, och även med dessa är det inte tillåtet att stanna någonstans en obestämd tid.

   Förstås vore det trevligt om alla kunde röra sig precis hur som helst. Men varför skylla på Sverigedemokraterna? De vill ju bara bevara systemet som alltid har funnits, och som har tryggat ens någon kontroll på rörelsena. Skyll på dem som hittade på systemet med pass, visum och olika rättigheter för medborgare och utlänningar. Så där 100 – 500 år bakåt i tiden.

   • Karl skriver:

    Precis som du säger: ”Sverige är kanske det mest liberala land när det kommer till utlänningar” varför är det då något vi ska försöka ändra på? Det är just det som gör Sverige så fint, friheten som vi har och även friheten som vi erbjuder andra.

    Sen att påstå att Sverigedemokraterna vill bevara samma system är struntprat , både du och jag vet att SD vill försvåra invandringen om inte göra den i princip omöjlig. Du måste ha missförstått min text helt och hållet. När jag pratar om gränser som ni(?) inte vill att människor ska ta ett steg in i syftar jag inte på visum och lagar kring invandringen. Jag menar den mänskliga viljan som har ökat något otroligt i Sverige på senare år gällande mer eller mindre nolltolerans mot invandring. En stor tillväxt av rasism som vissa människor vägrar inse!

    Låt mig illustrera ett scenario. Du är född på plats A jag är född på plats B, jag vill gärna emigrera till plats B pågrund av att jag fruktar för mitt och min familjs liv. Vem är du som ska hindra mig att ansöka? Vem är du som ska hindra mig att leva? En enkel förklaring ”vi kan inte ta hand om såhär många” räcker inte till för att indirekt döda tusentals människor!! Dags att vakna..

   • martincamitz skriver:

    Människovärde är ofrånkomligt förknippat med rörelsefrihet. Det går tillbaka till naturrätten. När du filosoferar kring äganderätt finner du antingen att alla kanske att människor har rätt att ströva fritt eller så finner du förbhåll. I vilket fall skulle jag säga att detta är tankar med långa historiska rötter.

    Pass, visum, gränser mm utvecklades i början av protektionistiska skäl för att skydda städers handel och arbetsmarknad och senare vid nationalstaternas etablerande. Konstruktionerna är lite mer flyktiga, en pragmatisk lösning på vissa problem hos vissa makthavare kryddat med ett uns av ideologi.

    Man kan argumentera för både öpnnandet och slutandet av nationsgränserna men detta sammanhang torde vara etablerat.

  • Kalle skriver:

   Jag anser mig ha mer rätt till Sverige än en nyanländ invandrare då min släkt bott här i flera generationer och byggt upp detta land. Därav anser jag inte att en nyanländ bara ska få komma hit och leva på vårt välstånd. Speciellt inte leva på bidrag för att sedan ta hit hustru och barn som vi skattebetalare ska betala för också. När han har jobb och försörjer sig själv då kan han ta hit sin släkt så länge han kan betala för dom vill säga det är inget vi ska betala för. För övrigt anser jag att en invandrare som begår ett grövre brott som våldtäkt exempelvis under sina första 5 år i landet så skall denne person utvisas direkt efter avtjänat straff. Kan man inte sköta sig har man inget här att göra helt enkelt.

   Har man något innanför pannbenet förstår man att ett välfärdssamhälle som Sverige bara kommer försämras ju mer U-landsbefolkning vi tar in då de inte arbetar lika mycket som vi etniska svenskar det säger statistiken och den ljuger inte som politikerna gör Sen kan man inte jämföra ett äpple med ett päron. En analfabet som invandrar kommer aldrig bidra lika mycket som en utbildad spanjor exempelvis som är utbildad och klar i Spanien men inte har jobb där. Arbetskraftsinvandring med spetskompetens som vi behöver men saknar i Sverige är mer än OK för min del.

   Ett I-land med en U-landsbefolkning blir ett U-land förr eller senare det borde alla förstå. Vill man hjälpa alla kommer det till slut leda till att man inte kan hjälpa någon. Om det nu är en sån vinst med invandring varför tar då inte alla länder in invandrare i samma mängd som Sverige undrar jag? Är dom korkade som inte gör det eller är det vi i Sverige som har fel kanske!?

   • martincamitz skriver:

    Det finns väldigt mycket problem med att visa medmänsklighet. Invandringspolitik är svårt. Men har du verkligen rätt till Sverige, som du säger? Du har vissa rättigheter som människa men du måste förstå att som svensk är du extremt gynnad. Du har inte förtjänat din svenskhet. Du råkar bara vara svensk och om du behandlar andra som du själv inte skulle vilja bli behandlad själv pga att de inte är svenska… Det är rasistiskt uttalande helt enkelt.

    Jag tolkar dig som att ju fler generationer desto mer ”rätt till Sverige”. Det är inte så systemet är uppbyggt.

    Utvisning är f.ö. ett vanligt straff för icke medborgare som begår grova brott.

  • marcus skriver:

   Säg exakt vad det är i SDs politik som säger att vi svenska medborgare är värd mer än någon annan? Om du menar invandrar/flykting frågan så måste du nog läsa på lite mer. SD vill inte stoppa invandring, SD vill hjälpa flyktingar. Den enda ändringen dem vill åstadkomma är att minska invandringen så att vi får mer pengar att använda på dem lika värda pensinärerna som sverige redan har eller sjukvården osv. Och dem vill till största möjliga mån hjälpa flyktingar i deras eget land. Notera att flyktingar och invandrare är två olika saker också.

   • Karl skriver:

    Herregud, till att börja med Marcus. Du är redan hjärntvättad och det blir svårt att övertyga dig om vår realitet men jag ska göra mitt bästa. Stirra inte så blint på fakta, Lär dig TÄNKA, tro det eller ej men det lönar sig faktiskt! Det är väl självklart att Jimmie Åkesson inte ställer sig och säger att alla människor inte är lika mycket värda? De är trots allt politiker och deras sätt att övertyga folk är att använda sig av psykologiska faktorer så långt det går. Det ligger i deras natur att förvränga på saker och ting. Påstår du att människor som går på stan och hotar folk med järnrör samt kallar kvinnor för horor helt öppet värderar människor lika? Nu pratar jag inte om en vanlig Eddie-meduza nazist utan jag pratar om HÖGT uppsatta sverigedemokrater som representerar ert fantastiska parti (för att inte tala om alla rasister som röstat på dem). De gömmer sig bakom sina kostymer och falska leenden, men både du och jag vet att i grund och botten så är det rasism som är deras beståndspunkt! Vill du ha ett till exempel på en sverigedemokrat som inte värderar människa lika? Jo, människan ovan dig, ”Kalle”, en typisk sverigedemokrat.

    Vakna upp och om du inte är smart nog att reflektera över vad partiet faktiskt betyder ge dig inte in i politik och för mänsklighetens skull rösta inte ens! Det är sånna som du som förstör Sverige. HJÄLPA flyktingar? Är du ett skämt? Tror du ens på vad du skriver eller försöker du bara verka smart? Det ENDA dem inte vill är att hjälpa flyktingar och hade de fått välja hade vi fått göra en s.k. etnisk resning. Öppna dina ögon pojk. Flera års erfarenhet har lärt mig att politiker döljer deras sanna jag, när du blir lite äldre kommer du förhoppningsvis inse samma sak. Tills dess, ge dig inte in i en debatt du inte kan hantera, tack!

  • Karl skriver:

   Kalle, kan du inte ta och vakna ur din bubbla? Hur ska ni ha det egentligen, kommer invandrare hit och tar våra jobb eller kommer de hit och latar sig? Med din politik så kan vi ju passa på att skicka ut alla funktionshindrade, pundare, brottslingar och arbetslösa. Jag menar statistiken säger ju att de kostar oss en mängd mer än vad invandrare gör. Eller nej, de kanske är etniska svenskar, då kan vi ju betala för dem. Är det så du menar? Jag ser inte att denna debatten leder någonvart då du redan valt att peka ut invandrarna som syndabocken i samhället, det är ganska lätt att se en stark sammankoppling till nazityskland. Som du säger, det är en skillnad på äpple och päron, det är en skillnad på öl och vin, det är skillnad på svart och vitt men för guds skull det är ingen skillnad på människa och människa! ALLA kan med rätt förutsättningar ta sig långt och antingen vara en börda eller en hjälpande hand för samhället. Men när vi tar in invandrare och använder oss av ditt tankesätt ”Vi mot dem” så är det väl ändå ganska uppenbart att invandrarna i sig inte känner någon kärlek till landet. Varför ska vi kämpa för något som ändå trycker undan oss? Varför ska vi kämpa för ett land som inte vill ha oss?

   Jag som svensk ser detta ur vår synpunkt, vissa invandrare ser det ur sin, men en människa blir en sann människa när man lär sig att se saker från andras perspektiv. Ska försöka hjälpa dig. Det blir fullskaligt krig i Sverige, du och din familj lever under ständig rädsla. Ni har ont om mat och ont om pengar. Ni ser en möjlighet ur detta helvete, Låt oss säga att Spanien är er möjlighet. Spanien tar tveksamt emot er och erbjuder er bostad i en invandrartät förort med endast svenskar. Du kan inte det spanska språket, du vet inte vad du ska göra för det finns ingen vilja att hjälpa dig. Dina föräldrar börjar smått få tillbaka hoppet om liv, de börjar le igen, du kan börja känna dig trygg igen. Du försöker få ett jobb, du försöker bli en del av samhället men du ser att alla kring dig där du bor går på socialbidrag och bara slappar. ”Skit i spanjorerna, de vill ändå inte ha oss här. De försöker hela tiden få ut oss ur landet”. Svenskfientliga partin börjar bli större och större. Varje gång du befinner dig utanför din invandrartäta förort får du blickar av avsky från spanjorerna. Du känner dig hatad av alla förutom dina svenska vänner. Hatet växer inom dig och helt plötsligt är du i mitten av ett ”Vi mot dem”. Vissa människor begår brott helt enkelt pågrund av ilska, brist på pengar och en känsla av hopplöshet. I orten jag bor i där invandrare och svenskar är blandade är alla precis likadana. Vilket bevisar att alla kan lyckas med rätt förutsättningar. Det är inget ”Vi mot dem” det är ett endast ett ”Vi”. Min kommun har nästan minst brott i hela Sverige(50/50 invandrare/svenskar) men jag ser hur det ser ut i andra invandrartäta orter i närheten. Men skillnaden mellan mig och dig är att jag vet varför! Statistiken säger INGET till mig, SD tilltalar mig absolut inte för det minsta.

   Jag påstår inte att vi ska hjälpa alla, men jag påstår att vi ska göra vårt bästa. Vi ska inte ge upp halvvägs. Du pratar som att Sverige är i lågkonjuktur och är påväg att bli ett U-land, läs på lite Kalle. Sveriges BNP går bara uppåt varje år och vi är ett av europas bäst växande ekonomier. Men det är inte vår ekonomi som vi svenskar ska vara så stolt över, utan det ska vara att vi är så öppna för det mångkulturella. Vi ska vara stolta över att vi har räddat så många liv, vi ska vara stolta över precis det ni försöker ändra på! Önska det gick att övertyga er på något vis, antar att du och jag blev uppfostrade på helt olika sätt. Jag lärde mig att älska min granne, du lärde dig att älska objekten i ditt hem. Men vem är jag att döma? Vi får se vad framtiden har att erbjuda, lycka till!

 100. Aida skriver:

  Du ska ha eloge för din solidaritet och ditt engagemang. Om fler vore som du så vore världen en mycket finare plats och livet hade varit lättare och trevligare. Jag vet inte ens hur jag ska uttrycka min tacksamhet!!! Kärlek tillbaka till dig!

 101. Uffe Fredriksson skriver:

  Väl talat, tack.

 102. Oscar Solberger skriver:

  Jag tycker att ditt inlägg till största delen var genomtänkt och välskrivet fast det tycks mig som om du har en bild av att Sverige innan i söndags eller innan 2010 när SD kom in i Riksdagen som fritt från nazism, fascism, rasism och nationalism. Så är det dock inte. Statens institut för rasbiologi startades 1921 och las ner helt och hållet först 1975. Så sent som på 1990-talet så stod medlemmar i Byggnadsarbetarförbundet och skrek ”Go home!” till lettiska byggnadsarbetare och på 1930-talet skrev Alva och Gunnar Myrdal om hur ”den svenska folkstammen” skulle hållas ren i deras bok ”Kris i befolkningsfrågan”. Så sent som åtminstone 1960-talet så fanns det lagar som reglerade hur länge romer fick bo i en och samma kommun.

  Så snarare har vi i Sverige en lång och ”stolt” tradition av rasism, antiziganism och liknande.
  Sorgligt nog.
  Skriver
  Oscar Solberger, som röstade på Piratpartiet. (Men det gick åt helvete det med).

 103. vispop skriver:

  Mycket väl talat, tack.

 104. hendrik skriver:

  jag röstade inte, uppfostrad av dom som stred mot nazityskland som din bild e tagen ifrån.
  att rösta till ett ickedemokratisk union e att acceptera den legitmera teknokrati som redan för sd politik. dom röstade inte i deras ”val” istället dog dom och offrade ibland hela sin familj för kampen för demokrati det e grundsten i demokrati att inte behöva rösta

  DEMOKRATI betyder folkmakt den första kampen fr demokrati var FÖRENINGSFRIHET att få organisera sig att få yttra sig , allmenrösträtt handlar om att en man en röst. sen ska det som röstats at folket besluta. så funkar inte EU du som röstat har röstat för en diktatur så SKÄMS!
  det viktiga som du hävdar e att lägga lilla papperslappen att rösta skit i vilket parti bara du röstar så röstar du för EU som inte på något sätt e demokratiskt till ett parlament som inte har något makt patetiskt lite inflytande

  men jag kommer följa min familjs fotspår kämpa om så in i döden för DEMOKRATIN!

  det sverige du pratar om försvan på 90 talet då hätte dom BSS & sveriges facistiska parti
  barn jag sjelv blev svält när ”socialen” tog hand om mig. 10-12 åring fick inte gå i skolan. detta e standard

  tråkigt att dina illusioner om det finna lilla sverige försvan nu där nazister tungt beväpnade anföll fredlig demo med barnfamiljer kommer undan med 6månader dom som försvarende fick 7 år och nu jagar dom alla som försvarade sig mot nazisterna.

  Det finns bara en ras – människan!
  Det finns bara en religion – kärleken!
  Det finns bara en värld eller ingen värld alls!

  vad menas med det. det finns klasser. 10% suger ut styr förtrycker och förstör majoritetens av folkets liv. välj sida dom rika som aldrig jobbar (som betalar för facisterna som samlar medelklassen till dess fotfolk för att motverka arbetarörelsen) eller arbetarklassen ett samhälle byggt på förtryck kan aldrig enas! vem ska man angripa jag säger förtryckarna

  SKÄMS! med din skrift och historielöshet uppväxt och uppfostrat av dom som satt i lägrerna. om du tror en röst skulle göra skilnad vet jag inte om man kan vara så naiv, facisterna har aldrig tagit över genom parlament utan med våld och kontroll över de represiva våldsaparaterna i staten som polis och militär

  SKÄMS! vill du försvara demokratin och bekämpa facism organisera dig med arbeterklassen
  daschau & auswitch byggdes inte för judar utan för kommunister, fackföreningsmän och socialdemokrater. många år senare användes de mot judar och romer homosexuela
  det e för dom vet att arbetarklassens organisering e deras enda hot och deras enda uppgift att krossa detta åt borgarklassen

 105. Elisa skriver:

  Minns också boken ”… om detta må ni berätta…” väldigt väl. Grät när jag läste den i tonåren och gråter ännu mer när jag läser den idag. Den finns för övrig gratis som pdf: http://www.levandehistoria.se/sites/default/files/material_file/om-detta-ma-ni-beratta-svenska.pdf

 106. Elin skriver:

  Tack för din text! Det är fruktansvärt att rasisterna och de främlingsfientliga gått så mycket framåt runt om i Europa. I min kommun Mark fick de fler procent än i landet, och i min hemort ännu mer… Jag skäms!!! 😦

 107. Sandra skriver:

  Det finns bara en religion??? Kärlek??

  Asså vilken jord bor du på? Religion är ren skit, är du medveten om
  Hur många krig religion skapat, och vilka sjuka religioner de finns. Man rycker SD
  Har hemska värderingar, men ehm islam ? De värderingarna är ju helt sjuka..

 108. Vendela 15 år skriver:

  Jag är 15 år och mycket smartare än de flesta av er SD:are. Tror ni att SD kan styra ett land när det bara har EN riktig fråga? Nej det kan de inte. Om SD tar makten så är det bye bye Sverige. Landet kommer att gå back i både pengar, utbildade människor osv. Är det ett sådant land ni SD:are vill ha? Som är uppbyggt på hat? Där ALLA tror att det är mer värda än någon annan?
  SD är ett sådan idiotiskt parti med väljare som är lågutbildade, ni kanske ska gå om skolan och läsa om vad som hände under Hitlers tid.

 109. clara skriver:

  Många av är så naiva, SD står inte bara för att stoppa invandringen, läs alla deras ppunkter, de vill bland annat att skolklasserna ska sorteras efter vilket land man kommer ifrån, hur låter det tycker ni? Att börja förtrycka all som inte har ett europeiskt ursprung, varför tror ni egentligen att de som de kallar invandrare beter sig som de gör? Vi ”sorterar” ut alla på ett och samma ställe, försvummar ist för att hjälpa, man säger att de tar våra jobb, men om de nu tar våra jobb betyder det inte att DU är dålig om du nu inte lyckades få jobbet? Kolla på dig själv innan du dömmer andra. Hur tror ni att det blir om man förtyckrr och hackar på en folkgrupp? Få goda slutresultat? Är ni dumma eller? Tror ni att de här kommer få ett bra slut? Vet ni att ett parti som kom me i EU som kommer från UK vill stäng deras gränser? Fortsätter det i den här takten har vi inget EU kvar, vi har bara ett rasistisk sammanfund med missnöjda människor som kommer agera ut 100 gåncer om.

 110. Robin skriver:

  Så vi spottar på andra om man inte röstar ?, kom och säg de mano e mano, finns folk som har annat och göra än och sitta och blogga hela dagarna?

 111. Johan skriver:

  En annan aspekt av det som jag anser att många SD väljare verkar förbise helt är att om man vill att SD ska ha stort inflytande i eller kanske t.o.m. styra i delar av landet även behöver ha en politik och kompetens gällande frågor som inte handlar om att invandring och integration.
  För även om man anser att många problem beror på just den misslyckade invandringspolitiken så kan man väl rimligen inte tro att minska eller stoppa invandringen löser precis alla problem och utmaningar vi har i vårt land?

  Så om du inte ser dig själv som främlingfigentlig, anser att SD inte är ett främlingsfigentligt eller rasiskt parti och då med gott samveta kan rösta på dem är ju inte alla politiska frågor gällande just invandring och integration. Således borde man enligt mig även ställa sig frågan huruvida man anser att SD är lämpande att styra landet/kommuner i övrigt vilket ju faktiskt också behöver göras.

  Vore intressant att höra lite tankar om detta från båda sidor?

 112. Emelie Karlsson skriver:

  Vilken himla tur att man får rösta på precis vad man vill då. Och vilken tur att man får välja själv om man vill rösta eller inte – utan att du eller någon annan behöver bry sig. Det tycker jag är bra med Sverige. Att man får välja själv!!

 113. Daniel skriver:

  Demokrati handlar väl om att alla ska få ha en åsikt. SD har åsikter som många inte delar med dem och blir därför nedvärderade som sämre människor. Är inte det rasism?
  Jämfört med många andra europeiska länder hade vi ganska högt valdeltagande. Jag är en av de som inte röstade, men inte för att jag inte orkade utan för att jag inte tror på våra politiker, med sin pajkastning på varandra och sina tomma löften. Om folk skulle tro på de gamla etablerade partierna hade det inte funnits utrymme för partier som SD. Många människor är missnöjda med t ex nedskärningar i många offentliga sektorer och i ren protest lägger de sin röst på SD. Förra valet kom säkert många proteströster på t ex Piratpartiet.

 114. Tänk till lite skriver:

  Det är väl inte så svårt att förstå att majoriteten av de som röstade SD gjorde det för att de anser att inget annat parti tar upp en kritisk debatt kring invandring. I Sverige råder tabu att överhuvudtaget diskutera invandring och gör man det pekas det snabbt finger och skriks ”skäms rasist”. Således vägra alla etablerade partier ta i frågan utan säger att man enbart är för invandring allt annat vore politiks självmord. Det öppnar upp för partier som SD som förvisso har gjort mycket för att försöka göra sig rumsrena men finns ju en hel del i det paritet med unkna åsikter. Verkar ju vara många härinne samt allmänt i debattklimatet som tror sig göra världen en tjänst och slåss för det goda genom att håna, dumförklara och peka ut folk som röstar på SD, ni gör precis tvärtom. Världen är inte svartvit och inte heller invandrarfrågor det finns både dåliga och bra saker som kommer med invandring. De dåliga sidorna måste belysas också, men ytterst sällan någon tar upp det var sig i media eller politiskt det leder ju enbart till ilska hos folk och i värsta fall någon dum upprepning av historien.

  Förövrigt kan man ju fråga sig varför inte folk frågar sig i sociala medier hur kommunistiska partier har kunnat få så höga siffror ? Samt rasa hur hemskt det är och vart vi som människor sjunkit när detta får sticka upp.

 115. 20corona skriver:

  Lägg din röst på teaterscenen vi kallar Demokrati…
  En förändring av systemet är vad som behövs, Både SD och ”Socialmoderaterna” funkar under systemet. Att inte rösta är ett sätt att skapa kaos i systemet.

 116. vandabo skriver:

  MMAfarsan, vad vill du egentligen?

  – Att SD skall sluta som parti? Då har ni svenskar inget parti som vågar kritisera invandringen längre. Tror du att SD:are lägger ner sitt parti för att du skriver sådana bloggtexter? Dom blir säkert rädda på dig?

  – Att folk börjar och utesluta SD:are? Då har ni ingen demokrati mera. Förföljda för sin åsikt… Märk väl att SD har inte hotat t.ex. invandrare för att driva sin åsikt.

  – Att folk börjar idka våld mot SD:are? Du skriver ju rent hatprat på din blogg, smutskastning, nervärdering. Det låter som om du vill provocera folk till slagsmål mot SD:are? Hets mot folkgrupp? Men det blir du säkert aldrig dömd för, för du står ju på PK:s sida…

  – Att skicka SD:are till ”omskolningsläger”? Det låter bekant från historien, inte sant? Samma typ av historie som du syftar till med dina nazikommentarer?

  Förklara en gång för alla åt mig som är finländare: Varför är det omöjligt för er SD-motståndare att helt enkelt acceptera att ett sånt parti som SD finns, att låta det bedriva sin politik, att ta dem med i diskussioner, diskutera alla tillsamamans som ni svenskar brukade göra nån gång i historien i ställer för hatprat mot oliktänkare? Ingen tvingar er att rösta på SD, men låt dom som röstar på det rösta och behålla sin åsikt! Är det så omöjligt att behandla SD som vilket annat parti som helst? Har ni ingen demokrati i Sverige längre?

 117. Katarina Bjerling skriver:

  Jag oroar mig enormt över kvaliteten på skolan, människors oförmåga att ta hand om sina liv (psykisk ohälsa, missbruk eller lättja). SD vill bara ta den frågan om den kopplas till att det är invandrarnas fel. SD vill inte främja den anställningstrygghet som arbetarrörelsen har svettats fram, tvärtom är de sugna på att försämra den. SD har jävligt sorglig syn på jämställdhet – ok, det kan jag strunta i, men jag vill att min dotter ska få samma jobbchanser som manliga kollegor.

  Ursäkta mig: få politiker orkar med glesbygd, obildad arbetskraft, tonårsmorsor, knarkare eller skolkare. Så är det nu. Så har det blivit. Vad är största problemet: detta eller invandring? Och fatta hur många svenskar som dragit iväg utomlands och fortfarande gör det. Men de kanske hellre vill bo i Kiruna.

 118. Pavel skriver:

  Jag som utlandsfödd röstade på SD. Jag kräks och föraktar den indignation som PK banditer visar för att en betänklig andel av Europas befolkning VALDE att rösta på de partier de ansåg företräder deras åsikter bäst istället för att ställa sig in i ledet och rösta som PK gangsters och mediaeliten påbjuder. Jag kräks på politisk likriktning där en elit pekar vad man ska rösta på och vad som är ok att tycka. Jag kräks på alla som försöker knuffa mig i ”rätt” riktning och uppfostra mig till att rösta som de anser är rätt.

 119. Pavel skriver:

  Folk kräks ur ”nazism” utan att veta ens innebörden. Mitt folk led förmodligen värst under nazisternas härjningar under II a världskriget medan självgoda Svenssons förfäder cashade in rätt bra på kriget och såg på när Europa brann….och när Tyskarna kom för att transportera trupper för att kriga mot Norrmän ..böjde sig Svenskarna fram och drog ner byxorna. Idag pekar de finger på andra och ska läxa upp Fransmännen för Front National ? Jag har upplevt kommunism och jag känner igen väldigt mycket av den politisk likritning och åsiktsförtryck som förekommer i Sverige. Människor stigmatiseras för att de har mage att rösta på ett av Svenska riksdagspartier istället för att stödja den av nomenklaturan (PK banditerna) utpekade och i sten skrivna linje.

  SKäms ni som tillhör PK banditerna och försöker skrämma människor till tystnad. Skäms ni som från din etnisk homogena och trygga enklav basunerar ut budskap vars konsekvenser du aldrig någonsin behöver leva med…människor som inte har råd att köpa sig fria från mångkulturens välsignelser i t ex Husby eller Hallunda eller Rosengård har igen röst – de offras för hippa PK gangsters slogans. Skäms ni som i bästa förtryckar stil kräver att andra ställer sig i ledet och röstar på vad NI anser vara rätt.

  Mig skrämmer inte PK banditerna. Människor som i Östeuropa kämpade mot kommunisternas förtryck och mot den åsiktslikrikritning som nu vi ser i Sverige känner igen det som händer. Ju mer ni stigmatiserar, hotar och förtrycker desto mer kommer människor att kämpa emot. What you resist will persist…så var det i kommunisternas Österuopa och så är det i det Europa vi ser nu.

  • vandabo skriver:

   Bra skrivet, Pavel!

   Ja, eftersom alla människor skall ha lika värde, gäller det inte också SD:are? Är de kanske mindre värda för att de röstar på det parti de vill? Undrar om MMAfarsan någonsin tänker svara på detta?

   Har MMAfarsan någonsin hört om citatet (som inte egentligen är Voltaires men är förknippad med honom, se Wikipedia) : ”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem.”

   • mmafarsan skriver:

    Jag är beredd att dö för andras demokratiska åsikter. När Sd skiljer på folk och folk, beroende på vad de kommer ifrån, är de i mina ögon inte demokratiska. Snarare rasistiska/fascistiska. Sd:are är såklart inte mindre värda än någon annan. Dock är deras åsikt i mitt tycke inte förenligt med en demokrati.

   • skogsharen skriver:

    @mmafarsan:
    ”När Sd skiljer på folk och folk, beroende på vad de kommer ifrån, är de i mina ögon inte demokratiska. Snarare rasistiska/fascistiska.”

    Nu återupprepar du en skön skröna och avsiktlig villfarelse som SD:s antagonister använder för att avväpna och avhumanisera partiet och dess företrädare. Kan man hävda att någon är odemokratisk så kan man även plocka av de alla möjliga rättigheter. Det är dock sällan någon försöker förtydliga vad i politiken som gör de odemokratiska.

    Visst SD skiljer definitivt på folk och folk; man skiljer på medborgare och övriga. Det finns inte någon regim i världen som inte gör den uppdelningen; och den värderingen har också flera av våra övriga riksdagspartier (med några extrema undantag). Välkommen till verkligheten. Den typen av argument som du här slänger dig så lättvindigt med är ett knep från de krafter som vill avskaffa den reglerade immigrationen. Man kan nämligen hävda med samma argument att den reglerade immigrationen som vi har är rasistisk och värderar människor olika och måste avskaffas. Men en bieffekt av den normglidning som man försöker åstadkomma är att man min blir tvungen att rasiststämpla och avfjärma sig från hela världen.

   • mmafarsan skriver:

    Och Sds historia? Vad var partiet för blott tjugo år sedan? Var har det sina rötter? Välkommen till verkligheten.

   • skogsharen skriver:

    @mmafarsan:
    ”Och Sds historia? Vad var partiet för blott tjugo år sedan? Var har det sina rötter? Välkommen till verkligheten.”

    Verkligheten? Forntiden menar du? I samma veva som VPK tog emot bidrag från Sovjet, vänsterextremister jobbade på Expo, och MP var ett populistiskt enfrågeparti? Till skillnad från SD har V ständiga problem med företrädare med kopplingar till våldsvänstern och representanter upp i Riksdagen som relativiserar politiskt våld.

    Men visst hade jag föredragit att fler partier stod upp för den hävdvunna reglerade immigrationen. Jag stödde i det längsta NyD, men förgäves. SD:s stökiga förflutna bidrog säkert till att det tog HELA 15 år till ett nytt immigrationskritiskt parti äntrade Riksdagen, en sanslös bedrift som får föräras Sahlin, Westerberg, och den allt mer migrationsextrema MP-rörelsen, vilka gemensamt baxade in partiet i salongerna genom sitt ogenerade väljarförakt, inkompetens, likgiltighet, och undfallenhet, ivrigt hetsade av en allt mer sekteristisk nyhetsmedia.

 120. Sara Zancotti skriver:

  Tack! Intressant läsning. I allmänhet skulle jag önska att alla människor var så pass öppensinnade att de förstod att det finns gott och ont i allt och alla. Lite ödmjukhet hade inte heller skadat.

 121. PJ skriver:

  Många partier med tvivelaktiga agendor gick framåt i detta val. Vill man bli tagen på allvar med ett sådan här inlägg föreslår jag att alla dessa partier ska belysas, inte bara vissa. Det finns andra partier som vill göra skillnad på människor och människor, som inte vill respektera våra olikheter. I en demokrati ska det råda yttrandefrihet, alla ska ha rätt till sin åsikt och ingen ska förfördelas någon annan på grund av religion, härkomst, kön, hudfärg etc. Även de personer som lägger sin röst på extremister på andra sidan skalan bör kanske upplysas om vad som hände för 70 år sedan, men i Sovjetunionen. Och senare än så i Kina. Kommunistiska regimer står för ÄNNU större folkmord än vad Nazistiska gör, glöm inte det!

 122. vandabo skriver:

  MMAfarsan, kunde du svara på detta:

  Varför exakt anses SD vara rasistiskt? Är redan det rasism, att man över huvud taget vill begränsa invandringen? Säkert har det funnits en tid, då de flesta svenska partier tyckte likadant. Tycker de andra partierna alltså, att folk får flytta till Sverige helt obegränsat? Och vad är praxis just nu?

  Har det nu plötsligt blivit rasism, att tycka att Sverige är i första hand till svenskarna och sedan först till utlänningar? Alla andra länder i hela världen tycker ju motsvarandevis detta också. Alltså, om SD är rasistiskt, så är de flesta av världens stater också rasistiska.

 123. skogsharen skriver:

  Ska vi vara riktigt korrekta så drivs inte Avpixlat av SD och man uttalar inte heller något stöd för det som skrivs där. I den berörda artikeln tar man upp fenomenet med stulna och svartslaktade djur. Ett fenomen som skulle vara fullständigt obegripligt om man inte tog hänsyn till den kulturella komponenten som gammelmedia gärna försöker dölja. Bland kommentarerna hittar jag inte särskilt anmärkningsvärt.

  • Kiki skriver:

   Här är länken igen. http://avpixlat.info/2014/05/29/invandrare-misshandlade-gris-som-fick-avlivas/

   Artikeln handlar om en gris som stenats till döds, inte om slakt och stöld. ”Bland kommentarerna hittar du inget särskilt anmärkningsvärt”, skriver du skogsharen?

   Jag tar och citerar bara några grejer här som jag själv anser i högsta grad anmärkningsvärda – särskilt om man hävdar att detta inte är rasistiskt. (Och som sagt, sidan finns tack vare Kent Ekeroths stöd, och Jimmie Åkesson säger att det är en bra sida).

   Så, här, bara några av kommentarerna från sidan:
   * ”Fy fan vilka barbarer. Det är deras uppfostran som gör dem våldsamma och sadistiska. Svenska barn brukar vara snälla och trevliga. Ibland kommer de fram till mig och frågar vad jag heter. Barn från Mellanöstern och Afrika är elaka, kastar sten och förstör. Det är deras kultur i ett nötskal.”
   * ”I hastigheten läste jag först ”Invandrare som misshandlade gris fick avlivas”…
   Fasen också!” – ”Det hade varit toppen om så varit fallet.” – ”Hahahaha…..så läste jag också först 🙂 Kastade mig över artikeln för å se när vi äntligen gör nånting rätt. *L*”
   * ”ser fram emot den dagen denna cancer upphör för då kan folket i mellanöstern och övriga muslimska delar av världen börja utvecklas och bilda respektabla sammhällen där människor lever upp till sina potentialer”
   * ”Lag och rätt hjälper många gånger inte på dessa hitflyttade utan man måste ta tag i problem själv.”
   * ”Det går inte att ha levande djur i Sverige med denna stora import av djurplågare!”
   * ”Min renrasiga amsfatt har jag bara sett aggresiv en gång mot en människa om man kan kalla det så . Gissa vilket ursprung den människan hade.”
   * ”Familjen i dessa länder består av mannen med flera hustrur och flera slavkvinnor(beror på hur rik han är). De hatar varandra sinsemellan och dödar sina barn om så behövs.”
   * ”Vad är det egentligen för människor som tillåts invandra till Sverige?!” – ”Det är ondskefulla människor.” – ”De är sadister och vildar”
   * ”de behandlar kvinnor som åsnor, gifter sig med minderåriga, hänger homosexuella, jagar/mördar icke troende och övertalar unga män till att bli självmordsbombare för att komma in i himlen så de kan få bl.a. 72 oskulder. De bör få sin egen kategori, Människor, djur & sen finns det muslimer.”
   * ”Ytterligare ett tecken på att islam inte hör hemma i den civiliserade världen…” – ”Säg mig VAR, hör islam hemma?” – ”Ingenstans. De är vildar och beter sig mycket värre än djur” – ”Där sekten kommer ifrån och för min del får den gärna stanna där, inte
   spridas till civiliserade befolkningar som inte vill befatta sig med dyngan”

   …..Ja, osv osv. ”Inte anmärkningsvärt”?

   • skogsharen skriver:

    Du orkade uppenbarligen läsa igenom mer än jag. Jag tycker att flera av de kommentarerna du listar är olämpliga och bör rapporteras för borttagning, framför allt är de grovt generaliserande. Avpixlat tillåter ju att kommentarer publiceras utan förhandsgranskning. Dock tycker jag inte att de kommentarsexempel du ger typiska för de kommentarer som brukar skrivas på Avpixlat (det stora flertalet ser inte ut så här) och de officiella Avpixlat artiklarna ser verkligen inte ut så här. Dessutom motverkar dessa kommentarer sajtens syfte, dvs att bedriva förtroendeingivande opinionsbildning. Artikeln har fått över 160 kommentarer och i den skaran kan man ju hitta en del skräp, det finns ju en hel del människor som går omkring och känner sig allmänfrustrerade och häver ur sig felaktigt generaliserande dumheter i ett sådant känslomässigt engagerande ämne.

    Artikeln tar visst upp stöld av djur även om det inte är dess fokus. Jag valde att lyfta fram det eftersom det är ett ämne som jag är mer bekant med än misshandel av djur.

   • Kiki skriver:

    Du skriver att ”flera” av kommentarerna jag listar här är olämpliga. Betyder det att du tycker att några av dem är lämpliga? Vilka då isåfall?

    Avpixlat vimlar av kommentarer av det här slaget. Gå in själv och läs – orka dig igenom kommantarsfälten. Detta var bara ett fåtal. Menar du verkligen att denna sajt definierar någons idé om ”förtroendegivande opinionsbildning”? En artikel som denna kommer självklart att utlösa kaskadspyor av onyanserat hat och fördomar, det borde ju vem som helst inse – vad är det för förtroendeingivande med det?

    Och vad menar du med ”officiella” artiklar – på vilket sätt är denna artikel inte ”officiell”?

    Jag tycker absolut kommentarer av detta slag är mer än ”generaliserade dumheter” – de är rasistiska, hatiska och hetsande. Jag förstår inte varför du vill ursäkta dem utifrån att folk är frustrerade och känslomässigt engagerade. Hur långt är det ok att gå om man är frustrerad och känslomässigt engagerad, menar du? Var går gränsen?

   • vandabo skriver:

    Kommentarerna som Kiki citerade här var visst grovt generaliserande och brutala, och eftersom de är så många, hjälper de nog inte till att göra sajten ”förtroendegivande”.

    Men själva ämnet till artikeln är ju hemskt det också, djurplågeri! Jag tycker det är lite underligt att det första man anser hemskt är dessa kommentarer och inte själva ämnet. Såvida man inte hittar stöd till det att sådant djurplågeri förekommer jämnt bland alla människogrupper, kommer man ju lätt till den slutsatsen att kultur faktiskt HAR någonting att göra här.

    Alltid härstammar kultur inte från religion, och vice versa. Men nog kunde muslimer lite skylla säg själva för att de blir hatade av vissa. Man är på 2010-talet nu och borde ha vetskap om människans ansvar om världen. Om islam på 600-talet betydde framsteg, varför har just islam så stora problem att hänga med i det moderna, t.ex. att försvara förtryckta såsom sexuella minoriteter, plågade djur, stenade kvinnor, folk från andra religioner? Skulle imamerna tydligt uttala sig mot förtrycket, då skulle man åtminstone inte kunna skylla på den muslimska läran!

   • Kiki skriver:

    Svar till Vandabo. Ja, djurplågeri är hemskt. Vad får dig att tro att djurplågeri är typiskt islamiskt? Denna artikel handlar om ett gäng ”invandrarungdomar”. Det anges dock inte vilken religion de tillhör – själva idén att de skulle vara muslimer hittas på av de som skriver i kommentarsfältet. Hur kommer det sig?

    Så, om jag hittar information nånstans om ett gäng svenska ungdomar som plågat ett djur, drar vi då slutsatsen att svenskar är djurplågare? Eller om jag hittar information nånstans om ett gäng norska ungdomar som plågat ett djur, drar vi då slutsatsen att det hör till norsk kultur att plåga djur? Om en norrman skulle få för sig att skjuta ihjäl en massa oskyldiga ungdomar på en ö mitt i sommaren, drar vi då slutsatsen att norrmän är massmördare? Och i nästa steg kan vi då säga att norrmännen får skylla sig själva för att de blir hatade? Eller om jag hittar information nånstans om en kristen sekt i Knutby där en svensk präst fått sin barnflicka att mörda sin fru, drar vi då slutsatsen att kristna är hustrumördare och att de ska hatas?

    Eller: är det så att det avsiktligt byggs och byggs en bild av muslimen som ett hot, som någon ondskefull som det sedan blir fritt fram att hata?

 124. Loj skriver:

  Kom inte och tryck ner oss andra för att vi inte röstade! Jag var inte påläst och jag kunde inte just då. Men för det betyder det inte att jag är rasist.
  Ett exempel: Jag ligger på sjukhus i en svår sjukdom. Jag kan inte rösta. Jag är rasist då tydligen.
  Men va?
  Jag gillar absolut inte SD, men när någon kommer och säger att vi som inte röstade hjälpte till så blir jag arg!

 125. Kiki skriver:

  Kent Ekeroth har varit med och sett till att Avpixlat ska kunna existera genom att skaffa pengar till den. Jimmie Åkesson har uttalat sig offentligt att han tycker att det är en bra sida. Ursäkta men ”gammelmedia”? Vad är det nu för nytt ord och vad betyder det? Av någon anledning har mitt inlägg blivit censurerat här verkar det som. Undrar varför. Någon SD:are som anmält det och tyckt att jag ska censureras?

  • Kiki skriver:

   Det inlägg av mig som plockats bort innehöll en länk till sidan Avpixlat. Detta var ett svar från mig på Vandabos fråga varför SD anses rasistiskt: SD har hjälpt till att skapa en nätsida som ryker och osar av rasistiskt hat, och Jimme Åkesson har offentligt uttalat sig och tyckt att det är bra att den sidan finns. Verkar som någon tyckte att det var besvärande att den hänvisades till….

   • vandabo skriver:

    Ja, varför plockades Kikis inlägg och länk bort?? Hade inte tidigare tid att besöka länken, men skulle ha tid nu… Känner nog Avpixlat lite grann, men om det var en särskild del av forumet?

   • mmafarsan skriver:

    Kiki: min app lever lite rövare, gällande kommentarer. Vissa försvinner eller dubbelpostas. Prova att kommentera igen!

   • skogsharen skriver:

    @Kiki: Din kommentar verkar vara ett svar på min kommentar den 31 maj. ”Gammelmedia” är som jag förstått det de gamla tidningarna, alltså inte nyhetsförmedlande bloggar och liknande nätmedia. Jag skulle kunna ha skrivit Mainstream media, men det kändes för svengelskt.

    Varken Ekeroth eller Åkesson är beredda att ta något ansvar för det som skrivs på Avpixlat, däremot förstår nog båda att sajten gynnar SD. Att sajten skulle osa av rasistiskt hat får stå för dig.

 126. Drougen skriver:

  Till er som inte anser att invandringen idag är ett problem i Sverige bör läsa denna artikel:
  http://mobil.dn.se/debatt/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna/?brs=d

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s