Bryr du dig vem din granne ligger med?

Jag ska börja med att erkänna att jag varit rädd för homosexuella.  Särskilt manliga sådana. Bögar, om man så vill uttrycka sig. Jag var rädd att de skulle ta på mig, att de skulle titta på mig i duschrummet osv osv. Kompisar berättade hemska historier. Men till skillnad från de här människorna så var jag inte vuxen. Jag var ungefär åtta år. Jag visste inte bättre.

Åsikter hos vissa personer som nämns i Aftonbladets artikel gör mig både brydd och ledsen. Brydd för att jag undrar varför folk ska engagera sig något sådant enormt i vem en annan människa gillar/älskar/vill ligga med. Ledsen därför att jag, något naivt kan tyckas, tänker att vi borde kommit längre. Jag undrar lite förstrött, bryr sig de här människorna, som opponerar sig mot honomsexuella, bryr de sig om vem deras heterosexuella granne ligger med? Visst, de skvallrar säkert lite om det, men vid dagens slut, bryr de sig? Såklart inte. Så vad är egentligen problemet?

Någon agiterad filur uttrycker sig rätt plumpt på Facebook, nämns det i artikeln: ”Varför måste homos alltid skylta med sin läggning? Gå med bart arsle inför barn, det sänder fel signaler”.
Vi får utgå ifrån att personen i fråga aldrig heller gillat raggare, eftersom de har en förmåga att låta byxorna hänga lite ibland. Och vad är ”fel signaler” i det här fallet? Att man inte har bälte i byxorna? Men, till frågan då.
”Homos” måste inte ”skylta” med sin läggning. Men, efter att ha varit förföljda genom alla tider, klassats som både psykiskt sjuka och brottslingar, ja då kan i alla fall jag förstå att det måste kännas rätt skönt att få visa sig i det fria. Lite som när Norge firar nationaldag. De har inte varit en självständig nation särskilt länge, så de passar liksom på.
Hur i H-E-L-A friden kan det störa någon, att en individ gillar en annan individ? Och stolt vill visa det?
Jag fattar det inte.

Sexualiteten är oftast en större del i det som är vår personlighet. Personen som ovan klagar på att homosexuella ”skyltar” med sin läggning har säkert inte någon nakenkalender på sin arbetsplats? Den har säkert aldrig skrutit över sin heterosexuella erövringar? Eller högt och tydligt kommenterat någon sexig reklamposter inför polarna på stan? Förstår ni hur skenheligt det blir?

Hur jag än vrider och vänder på de här argumenten, om man nu ska vara så generös att kalla dem det, så kommer jag bara fram till en slutsats. Och den är att de här människorna är rädda. De har fortfarande samma tankar som jag hade som rädd åttaåring,  trots att de borde veta bättre. Som alltid är människan rädd för det okända, och då är det lättare att möta det med aggressivitet än med nyfikenhet. Sorgligt, mem förmodligen sant.

Men! Det gör det inte ok. Tvärtom! För alla ska vi få älska den vi vill. Oavsett vad vi och den motsatta partnern har för kön. Den där heterosexuella grannen, du vet?

Så. Jaga bort den där åttaåringen i dig. Du är ju vuxen, eller hur? Dåså. Bete dig som en sådan då. Låt folk leva som de vill. Det är inte svårare än så.
Sluta vara rädd!

Kärleken är gränslös!

image

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bryr du dig vem din granne ligger med?

  1. christerhansson skriver:

    Reblogga detta på Christer.L.Hansson och kommenterade:
    Bra skrivet om rädsla och fördomar

  2. Ulla skriver:

    Utmärkt skrivet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s