Vem bestämmer var du hittar din träningsglädje?

Snubblade över den här texten här om dagen. Blev lite bestört. Har alltid gillat Jycken,  och uppskattat det han gör för svensk MMA.
Men vad vill han egentligen få ut av att dissa hela den s.k ”fitnessvärlden”?

Oavsett vad man tränar, eller hur ”hårt” och frekvent man gör det, så besitter ingen rätten att döma ut någon annans träning. Ingen är bättre eller sämre än någon annan. Du vet inget om den där överviktiga killen som kämpar på crosstrainern på gymmet. Han kanske för första gången i sitt liv äntligen tagit sig i kragen, för att må bra. Att du sen bor på gymmet, det är irrelevant. Samma sak gäller när Jycken totaldissar bikini-atleter. För han har inte en aning om hur mycket tid och dedikation de lagt ner på sin träning.
Bara för att en person tycker att man ska träna för styrka, explosivitet och smidighet, innebär inte det att alla andra gör fel. Och det innebär sannerligen inte rätten för någon att dissa någon annan.
Träningsglädje är för alla, så också träning.

Alla sporter har dessutom sin nisch och image. Jag har själv tränat MMA (gör så fortfarande ibland). Och precis som att ”fitnessvärlden” har sin image, så har MMA:n sin. Med Tapout tröjor och mycket tatueringar och allt annat. Mycket fokus på det yttre där med, alltså. Det är inget fel i det, tvärtom. Vad jag försöker säga är att alla har sitt sätt att vara/träna på. Utan att något är mer rätt eller bättre än något annat.

Och, trots vad Jycken säger, så kan man ju faktiskt ha Sanna Kallur OCH Phil Heath som förebilder. För de åstadkommer fantastiska saker, fast på olika plan.
Jag kan inspireras av båda två.
Så, sluta döm ut varandra. Ta istället lärdom och inspireras av varandras träning!
För, alla kan träna och alla kan glädjas av det.
Oavsett om man tränar MMA eller bikinifitness.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s