”Situationen är under kontroll”

Tillåt mig småle.

Som jag sagt innan. Personalchefer och direktörer mässar samma sak om och om igen: ”läget är ansträngt, men under kontroll”.
Haha. H-a-h-a! Hur långt har det inte gått när en tredjedel av alla färdigutbildade syrror flyr landet? Vad kostar det samhället? Och såklart åker man för lönen. Men även för att vi behandlas som boskap. Vi ska rätta oss i ledet, och bara tyst jobba på. Allt medan vi, patienterna och deras anhöriga får lida.
Allt för att ingen är beredd på att skriva under på att vård kostar pengar. Istället ”effektiviserar’ man. Och med det menas allt som oftast att syrror och uskor får mer arbetsuppgifter, så att annan personal kan göras överflödig. Vad jag menar? Ja, tänk på allt vi måste städa, t ex. Istället för att vårda.
Mer resurser till rätt sak, och skäligt betalt.  Ska det vara så svårt att förstå?

Pengarna är inte allt. Man vill kunna gå rakryggad på sitt jobb. Känna att man har förutsättningar för att göra sitt allra bästa. Vilket är omöjligt, när händerna inte räcker till. Vårdplatser ”rationaliseras” bort, men patientinflödet är detsamma. Och genom detta riskeras både patienter och peraonals hälsa.

Så. Är situationen verkligen ”under kontroll”? Såklart inte. Långt därifrån.  Frågan är väl snarare när hela kolossen rasar?
Undrar vad direktörer och HR-folk då ska gömma sig bakom för argument?
Det är så att man mår illa.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s