Sluta göra allt positivt till något negativt, neggon!

 

dwayne-johnson-the-rock-ice-bucket-challenge

 

Det pågår mycket elände ute i världen. Krig, farsoter och annat otrevligt. Tyvärr är vi ju oftast sådana, människor. Så till vida att vi ställer till med elände, alltså. Därför tycker jag det är rätt trevligt när man ser hur det glimrar till, så där ibland. När man ser ett litet uns av den kärlek och medmänsklighet som faktiskt finns där ute. Som när någon soldat kommer hem från kriget för första gången på två år, och får träffa sina barn. (Nä! Jag googlar inte sådant. Och gråter när jag ser det! Det är inte mitt guilty-pleasure!). Eller som när Hej!-kampanjen drar igång inför skolstarter. Det gör mig varm i själen. Får mig att tro att det faktiskt finns lite hopp, där ute i den eländiga världen. 

Tyvärr drabbas jag, allt oftare verkar det som, av lite smolk i bägaren. För alltid (!) dyker det upp någon tråkig jävel, som ska slå ned som en duvhök på det positiva. Laddad med negativitet. Här är ett lysande exempel. Nä, Molly Sandén är inte Amerika-fet. Hon är inte på gränsen till att äta ihjäl sig. Men! Hon belyser ett problem, och väljer att på ett positivt sätt att försöka belysa fixeringen som finns. De flesta av oss inser det, och applåderar hennes engagemang. Men så finns det alltid någon negativ fan, i det här fallet Lady Dahmer, som ska veta bäst. ”APP APP APP! Hon är ju inte tjock! Titta på mig! Jag är fet! På riktigt! Det hon gör är bara larv!”. Suck. Här väljer man, tror jag i alla fall, att misstolka. Bara för att själv få sticka ut. Trevligt värre.

Ett annat exempel är den förträffliga ”Ice Bucket Challange”. Ett alldeles utmärkt sätt att uppmärksamma en hemsk, hemsk sjukdom. Samtidigt som ALSA får in massor av pengar. Win-win, kan man tycka. Kul att se folk bli blöta, kul att kunna hjälpa till med en slant. Det tycker nog de allra, allra flesta. B la CT FletcherDwayne Johnson och Sir Ian McKellen. Vet ni förresten att ALSA har samlat in tjugo gånger mer pengar detta år, jämfört med samma period förra året? Hur kan det vara dåligt? Kan någon tycka det? Jajamän!  ”APP APP APP APP! Sluta fåna er med vatten och is! Donera bara pengarna för fan!” Ja, för då hade det säkert fått samma virala effekt, eller hur? En sur jäkel som surt blickar in i kameran och säger ”Donera pengar till ALSA. Gärna mycket. Tack för mig!” Suck. Igen.

Vad jag vill komma åt är följande: sluta sprid er negativitet! Om ni inte gillar virala saker på sociala medier, som dessutom är för en bra sak, föreslår jag att ni stänger av datorn och wi-fin på mobilen. Är ni så sura på livet och allt runt omkring, fan slå på en kudde eller något. Kasta tallrikar i diskhon. Låt den lilla positivitet som finns i världen vara i fred, för vi har så mycket av det andra att det räcker och blir över. Gånger tusen. 

Eller, som Hasse Alfredsson en gång sa:

”Har du inget roligare att snacka om, så kan du hålla käften, den saker är klar!”

Word Hasse. Word.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sluta göra allt positivt till något negativt, neggon!

  1. louisedock skriver:

    Jag är bara rädd att folk glömmer att donera pengarna

  2. louisedock skriver:

    Men samtidigt är det ju inget ”problem” medvetandet om ALS har ju ökat och det är bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s