Du, Sverigedemokrat?

För drygt tjugo år sedan gjorde Ny Demokrati fullständig sorti ur Riksdagen. Bert och Ian bråkade, och alla i Sverige hade insett att ”hoppsan. Det där var minsann ett gäng Kalle Anka-politiker. Så kan vi inte ha det. Tack och adjö!”
Kanske var det tack vare ”Greven och betjänten” (som Ian och Bert kallades) som vi här i Sverige så länge stod pall mot små, otäcka och populistiska partier. Allt medan våra grannländer föll för hat och inskränkthet.

Tyvärr är ju verkligheten idag en annan. Vi har ytterligare ett Kalle Anka-parti i riksdagen. Som dessvärre lockar i snitt 9-10 procent av väljarkåren, i valundersökningarna. Trots sina ständiga missöden. Representanter för Sd häver ur sig det ena eländet efter det andra i media. Slåss med järnrör. Kallar människor från andra länder för ”babbe”. Allt medan Jimmie står i teven, blinkar lite bakom sina glasögon och tittar under lugg. Han har på något vis blivit för Sverigedemokraterna vad Alf Svensson var för Kds.
Men med allt ovan åsidosatt, vad farao finns du fortfarande för, Sverigedemokrat? Jag får bortse ifrån din något märkliga syn på ”vi-och-dom”. Att vissa är bättre än andra. För det kan jag liksom inte ge några motargument till. Har man inte humanism,  så är det nog svårt att lära sig det. Men det övriga då?

× Du Sverigedemokrat,  du var måhända kanske sosse innan? Sd tar ju som bekant väljare ifrån mest M och S. Men du, före detta sosse -har du begrundat det här ?

×  Du Sverigedemokrat,  ditt parti talar gärna om rättvisa och hårda straff. I vissa fall har det faktiskt talats om att man ska utvisas i samband med hårda fängelsestraff (om man är invandrare,  det vill säga. Annars får man stanna). Ändå är var tionde förtroendevald Sd:are dömd brottsling. Hur var det nu med sten och glashus?

× Och du, Sverigedemokraten, när vi ändå talar om ordning och reda. Ni härjar ju rätt friskt om hur mycket invandringen kostar Sverige. För det mesta med fabricerade och märkliga siffror. Det är kanske inte så konstigt att det här med matte är så klurigt för er.  17.5 procent av er har nämligen betalningsanmärkningar.  12.5 har skulder hos kronofogden. Blir det inte lurigt att hålla koll på ett helt lands ekonomi, när man knappt kan hålla sin egen flytande?

× Och du, du som tänker rösta på Ny Demokrati 2/ Kalle Anka-partiet/ Sverigedemokraterna, jag måste ifrågasatta vad du tycker om demokrati?  Inte för att du gör skillnad på folk och folk, bara för att de råkar vara födda på olika ställen på jorden. Nej. Men jag undrar om du verkligen värdesätter din röst? Det gör du? Ok? Det rimmar lite illa med att rösta på Sd, tycker jag. För ganska ofta är det nämligen en bortslösad röst.  47 procent av de folkvalda Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige väljer nämligen att avgå. Vidare då, så verkar Sd ha svårt att fylla dessa stolar, efter avhoppen. För av 73 vakanta platser i landets kommuner,  tillhör 65 Sd.

Så. Jag förstår inte, som sagt, hur man kan tycka illa om andra enkom bara för att de kommer från en annan kultur. I det kommer vi aldrig kunna mötas. Men om jag vädjar till ditt förnuft? Begrunda det du ovan läst, och inse att Sd inte bara är rasister. De är skenheliga rasister också.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Du, Sverigedemokrat?

 1. Berit skriver:

  Härligt att du ”tar fajten”!

  Ja, otäcka är vad de är, de där sverigedemokraterna.

  All denna diskriminering vi ser: Muslimska män som inte får visa sin manlighet genom att ha pistolbältet med en sexskjutare på öppen gata.

  Härliga svarta, riktiga män som inte får överraskningspara utan att mötas av den svenska polisen. De riskerar FÄNGELSE för detta! Ja, det är sant!

  Din ädla kamp ger mig ändå hopp om människan.

  Nu tar vi dem i valet!

  Berit

 2. Berit skriver:

  Tackar!

  Ja, de där förfärliga sverigedemokraterna, de vill ju inte ens aktivt arbeta för sin egen kulturs förintelse och sitt eget folk undergång.

  I allas lika värdes namn borde de hängas upp och ner och få tvångslyssna på Det kommunistiska
  manifestet!

  Nej, min vän, låt oss tänka på annat; låt oss tänka på 1968, låt oss tänka på alla svenska muslimer som offrar sig för rätttvisan i ädel kamp för Islamiska staten, låt oss tänka på min heta vagina som savar för dig!

  Håll kämpaglöden vid liv!

  Berit

  • mmafarsan skriver:

   Ja du Berit. Vad ska jag säga? För det första är nog ironi inte riktigr din grej. Och för det andra, och tredje med för den delen, törs jag sätta en slant på att du bor på landet och haft som devis att hela ditt liv vara fientlig mot allt nytt. Fattigt liv.

 3. Johan B skriver:

  Tack igen Berit!

  Synd att Hitler inte levde så du hade en riktig hjälte att rösta på.
  Och snälla, behåll din vagina för dig själv. Det luktar ruttet ända hit.

  Till artikeln:
  Problemet är kunskap. Folk förstår inte politik. Folk litar på media.
  Man behöver läsa ett manifest en gång och det räcker en livstid.
  Partiet jag röstar på har svarar exakt som jag hade svarat det senaste 120 åren!!

  SYND dock att dem röda gav kvinnan som Berit röst rätt. Det förstjänar hon inte.
  Att man måste gå igenom ett h-vete för att få körkort. Men att välja vem som styr landet?
  Det får vilken luffare som hellst att göra. Tragiskt!

  MVH
  En polsk invandrare som sverige hade gått under utan för 40 år sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s