NFL-säsongen är igång- kristna högern rasar

image

Ta en titt på bilden ovan. En kärleksyttring är vad jag ser. Ren, vacker fin kärlek. Kärlek,  som faktiskt är det bästa som finns. Men, frågar du den kristna högern i USA, så är det här en hemsk bild. En bild som står för nationens och moralens förfall.

Michael Sam blev historisk då han som första öppet homosexuella spelare draftades till St Louis Rams. Läs det där igen. Amerikansk fotboll har spelats i snart hundra år, i ligaformat. Först nu, 2014, har någon modet att öppet säga: ” jag gillar killar. Och jag gillar fotboll.”

Sam förflyttades sedan till Dallas Cowboys, där han nu idag (inatt svensk tid) spelar sin första match. Men se, det gillar inte den kristna högern. De är i upplösningstillstånd. Härjar om förfall och kris i samhället.

Jag skulle vilja säga att det är starkt och fantastiskt av Michael Sam att göra det han gör.  För det är det ju. Modigt också. Men samtidigt blir jag så trött av att formulera den tanken. Varför? Därför att det borde vara en jävla självklarhet att få leva med den man vill leva med. Älska den man vill älska. Oavsett kön. Titta på heterosexuella spelare i NFL. De visar stolt upp sina kvinnor i teve och skvallerblaskor. Borde det då inte vara en ren självklarhet att Sam ska få göra det samma?

Vi har ändå kommit en bit på väg här i Sverige, vad gäller dessa rättigheter.  Dessa självklara mänskliga rättigheter! Men det är uppenbart att världen har en bra bit kvar att vandra.
Så det är ändå med ett visst smolk i bägaren som jag ser NFL rulla igång igen. Och mitt hjärta kommer klappa lite extra för Michael Sam, hela säsongen.

Och, till kristna högern i USA har jag bara ett budskap: skit på er!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s