Ska diabetessjuka barn sättas i Obs-klass?

Nej. Givetvis inte. Solklart och klart som korvspad inte. Men det tycker tydligen den här tuffingen. Och det är minsann inte första gången.
Det är så att man får svindel av tanken på att en människa kan vara såhär ignorant och hatisk.

Fanny har uppenbarligen en rätt svårreglerad diabetes. Inte alls ovanligt för barn i den åldern. Således har hon ett utmärkt verktyg som ska hjälpa henne och hennes omgivning att tidigt uppmärksamma potentiellt livsfarliga blodsockersvängningar. Men en riktig tuffing till förälder stör sig på det här. Tycker att Fanny ska sättas i sk. ”Obs-klass” för att inte störa de andra barnen. Så denna någon skickar hotfulla brev. Och som en riktigt tuff modig person dessutom anonymt.  Det var rakryggat.

Jag vänder mig nu direkt till dig, du stora tuffa människa som hotar ett kroniskt sjukt barn med familj. Du behöver nog lite terapi, för att hantera dina problem med ilska. Sedan behöver du alldeles uppenbart en föreläsning om vilken hemsk sjukdom Fanny drabbats av. Så att du, tuffa människa, kanske kan förstå varför det där lilla pipet du verkar störa ihjäl dig på är så viktigt. I egenskap av sjuksköterska ställer jag mer än gärna upp och berättar för dig.  Maila bara, så ska jag upplysa dig.

Det är 2014 för farao! Har vi inte kommit längre än såhär?!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ska diabetessjuka barn sättas i Obs-klass?

  1. vrangpelle skriver:

    Som pappa till ett barn med D1 som också har pump förstår jag inte ens problemet. Visst piper den lite men det är knappt så att det hörs. Hade jag fått hem ett likadant brev hade jag gått bananas. Familjen har ett oerhört stöd runt om i Sverige och de har fått reda på det också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s