Är förnedring av barn kul?

Ni får kalla mig gammaldags. Ni får kalla mig torr och tråkig. Det är lugnt, jag har blivit kallad betydligt värre saker här på bloggen. Men det här…Det här är fan inte kul. För mig är det här förnedring på sin allra lägsta nivå. Varför? Just för att det gäller barn.

Barn har, som bekant, inte en vuxens intellekt. De har heller inte utvecklat förståelsen för ironi, utan gör det först i sina tonår. Då blommar den förståelsen riktigt ut, vilket alla som har träffat en sarkastisk tonåring är fullt medveten om. Problemet med det här klippet är att man skojar med barn på ett sätt de inte förstår.  På ett sätt som är ovan deras intelligens. Barn i åldern som klippet berör har inte en övergripande förmåga att tänka rationellt och förnuftigt. Det är något som tar tid, och som kommer under uppväxten. Det tror jag alla som sett ett barn som skriker efter något de vill ha i en affär är väl medvetna om.

Således blir deras tänkande svart eller vitt. På eller av. Allt eller inget. Vilket gör klippet ovan osmakligt. Barnet har fokus på sitt godis, inget annat. Och den de ser upp till mest, föräldern, säger sig ha käkat upp det. Dessutom står denna någon med en mobil i högsta hugg, för att filma när barnet blir ledset och förtvivlat. Haha. Nä. Verkligen inte haha.

Klippet skulle kunna vara jämförbart med att någon berättar för dig att du har cancer. Dödlig sådan. För att sedan, efter du brutit ihop och börjat gråta, säga att det bara var ett skämt. Något extrem jämförelse? Lite, men tänk åter på hur barn fungerar. För dem blir det extremt! Dessutom lär de bli oerhört konfunderade av att sedan höra att mamma eller pappa bara skojade. Och dessutom filmade allt, för sitt eget höga nöjes skull. Att de vidare skickade in det till nationell tv…Ja. Vad ska man säga. Alla fungerar vi olika, har olika humor.

Men det här är i mitt tycke inte humor. Det är förnedring.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Är förnedring av barn kul?

  1. Malin skriver:

    Exakt! Vi diskuterade precis samma sak här hemma igår. Respekten för barns integritet, i framförallt sociala medier. Såg en vidrig film där en skäggig pappa lekte med sin dotter, tittut, typ. Sen i nästa klipp hade han rakat sig, utan dotterns vetskap och gömde sig igen. Vid nästa tittut kom en ”annan pappa” fram dvs utan skägg, varpå dottern blir livrädd och förtvivlad. Pappan och filmaren däremot, skrattar gott. 👿 Ännu mer förvånande är att inlägget hade hundratals glada kommentarer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s