Platsbrist. Syrrebrist. Brist på allt. Utom patienter.

Ja, det märks minsann att det lackar mot jul. Alarmrapporter om överfulla sjukhus dyker upp bredvid artiklar om glöggtest, precis som det är varje år. Platsbristen börjar onekligen bli en jultradition, precis som Kalle Anka och Alladinaskar.

Som sig bör så ökar även trycket på akutmottagningen.  Det har märkts. Rejält. Denna vecka har varit riktigt odräglig, men högt patientryck och ingenstans att lägga in de som behöver vård. Ja, detta bredvid de sedvanliga filurer som mest verkar komma till oss för att ha någon att skälla på. Jag förstår att ni oinvigda tycker att jag gnäller. Och därför ska jag nedan försöka illustrera min, och mina fantastiska kollegors, arbetsmiljö via lite illustrationer.

image

När en patient (eller dess anhörig) påtalar att de minsann väntat j-ä-t-t-elänge (för femte gången), och man efter kontroll inser att de väntat hälften så länge som alla andra.

image

När man får en ny patient att triagera, trots att man inte hunnit triagera de två man fått innan.

När chefen, direkt efter ovanstående exempel, frågar om man kan tänka sig att byta morgondagens pass mot ett nattpass istället.

image

När man inte får in en pvk på den dehydrerade damen, som käckt (för fjärde gången) påtalar att hon är svårstucken.

frustrated

När en patient, efter att ha befunnit sig i tjugo minuter på akutmottagningen, ringer på klockan och vill ha något att äta.

När man på första försöket lyckas sätta en nål på ovan nämnda dehydrerade damen.

image

När kordinatorn på avdelningen du vill lägga in patienten på säger att det är fullt, men du vet att du har en bra Ledningsläkare som kommer hålla med dig.

image

När du inför kvällen får höra om platsläget på sjukhuset.

Ungefär så har vi det.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Platsbrist. Syrrebrist. Brist på allt. Utom patienter.

 1. Anna skriver:

  Klockrent Sebastian! 😛

 2. Flora skriver:

  Sebastian, akuten är nog inte rätt arbetsplats för dig när du känner som du beskriver nu och även tidigare. Bättre att du hittar ett arbete som du trivs med och mår bra av. Det har gått ganska långt utför (backen som leder till långtidssjukskrivning) när ens eget mående, som jag tycker du gör, skylls på patienterna. Kanske missuppfattar jag.

  • mmafarsan skriver:

   Flora: tack för omtanken! Vill bara förtydliga att jag älskar min arbetsplats. Det är det bästa jobbet på jorden. Texten i fråga är att betrakta som ett ”satirisk kåseri”, inte som en avhandling. Tänkte bara förtydliga det. Puss o kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s