En kyrka i min stad? Nej tack!

Hoppla. Hälften av er som klickat sig hit lär vara vansinniga. ”Vad fan menar den här token?! Ska vi inte ha några kyrkor längre? Var är världen på väg? Ska man inte få tro som man vill eller? VaVaVa?!”

Lugn och fin. Jag tycker givetvis att kyrkan har en plats i våra städer. På samma sätt som jag tycker att även moskéer, synagogor, rikets salar och andra platser för människors religion ska få finnas. Dock är det tydligt att många tycker precis tvärtom. En kyrka? Absolut! En synagoga? Nja…En moské? I helvete heller!

De senaste veckorna har flertalet moskéer brunnit i attentat. Det är hemskt och barbariskt. Jag menar, vad är egentligen problemet? Om du inte gillar Islam, gå inte till en moské. Precis som du, som nittio procent av alla sekulariserade svenskar, inte går till kyrkan. Bredvid alla dessa illdåd ser jag länkar på Facebook om ”Ingen moské i min stad” och ”Förbjud Islam”. Det är för mig ganska intressant att en av världens mest sekulariserade befolkning plötsligt ska tycka och tänka om alla religioner. Kyrkor går tydligen bra, fast ingen går i dem. Men välbesökta moskéer, som är en trevlig mötesplats för massor av folk, de ska brännas?

Vart vi är på väg? Det börjar åter, oavsett vad någon säger, likna ett land söder om oss, för dryga åttio år sedan. Ett litet parti på frammarsch, med en främlingsfientlig agenda får allt mer vind i seglen. Dess representanter kan hitta på lite vad som helst (hint: järnrör), säga vad som helst (hint: registrera människor efter ursprung), men får ändå hållas. Enda skillnaden är snart att det var judar då, men muslimer nu. Och bredvid allt detta brinner det moskéer.

Är det kanske dags att vakna till lite?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s