Våga vabba!

Vabuari är i full gång. Barn och föräldrar kräks, snörvlar och hostar i kapp. Försäkringskassan överbelastas och dess anställda blir snabbt lika utbrända som Jimmie Åkesson efter en valrörelse.

Varför? Är det för att bakterier och virus gillar februari? Delvis. Eller är det för att föräldrar släpper iväg sina sjuka barn (och sig själva!) till dagis,skola och jobb alldeles för tidigt? Absolut!
Jag vet inte vad det är som är så svårt egentligen. Ändå hör jag ständigt ”han hade feber igår, men det gick över på kvällen o nu är han så pigg!” och ”det är exakt 48 timmar sedan barnet kräktes, då kan hen väl gå till dagis?” Som om det värsta på hela planeten jorden vore att stanna hemma en extra dag med sina barn, eller med sig själv. Är det så jävla jobbigt?!

Vissa opponerar sig säkert nu med ”jamen va fan! Barnet har ju så tråkigt hemma! Och de är typ friska!” Motfrågan blir då, vems fel är det att barnet har tråkigt?  Kan du inte umgås med dina nära och kära kanske det är dags att lära sig det? Och skippa det där med att ”…jag måste till jobbet, jag har viktigt möte/deadline/träff/konferens/fika att gå på!” För i hela världen finns kanske en handfull människor som är ABSOLUT oumbärliga på sitt jobb. Och trots att det kanske svider att höra, är du inte en av dem.

Och ”har du inte råd att vara hemma” så är det kanske dags att se över sin ekonomi lite. Du får faktiskt ersättning för att vara hemma med sjuka dig själv och/eller barn. Varför blir jag så arg på detta fenomen? Jo, därför att det handlar om en sådan otrolig respektlöshet. De allra flesta skickar, törs jag påstå, sina små knoddar till dagis TROTS att de någonstans i bakhuvudet vet att åtminstone en dag till hemma skulle vara bra. Ungen är ju så trött att den nästan somnar stående. Och blek som ett lakan. I och med detta bidrar man till smittspridning, som för vissa individer i samhället kan vara livsfarligt. För att inte nämna alla de som smittas och också behöver vara hemma, bara för att någon helst av allt ville slippa vara hemma med sjuka barn.

Nej. Vi har ett oerhört generöst system i Sverige, där man kan få betalt för att vara hemma och vara sjuk. Det ska baske mig användas. Och gjorde folk det på rätt sätt, då skulle Vabuari inte finnas. Det är mina fulla övertygelse.

Våga vabba! (Eller sjukskriva dig)

o-SICK-KID-facebook

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Våga vabba!

  1. louisedock skriver:

    Inte mkt för diskussion här. Håller med till 110%

  2. Ann-Sofie skriver:

    Riktigt bra skrivet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s