Bakläxa, Linköpings kommun!

http://www.corren.se/nyheter/linkoping/inget-mer-vardnadsbidrag-i-linkoping-7856255.aspx

Herregud. Återigen visar politiker att de inte ska fatta beslut om sådant de inte är insatta i. Det här berör 133 familjer i Linköping. 133 st som får 3000 kr i månaden. Detta kan ställa bredvid en ”vanlig” förskoleplats som varje månad kostar drygt 13 000 kr. Kommunen vill således ta bort den lilla valfrihet som finns kvar, för att satsa på ”den alldeles utmärkta förskoleverksamheten”. För att spara in en kostnad som varje månad motsvarar ca 30 platser på en förskola. I en kommun med över 150 000 invånare.

Vi lever nog i lite olika verkligheter, Jakob och jag. Menar han den verksamhet som har ständig platsbrist och är överbelamrad med barn? Där personalen går på knäna och sjukfrånvaro är rekordhög. Är det den han syftar till, när han pratar om den ”utmärkta pedagogiska verksamheten”? Ska kostnaden som sparas på indraget vårdnadsbidrag radikalt förändra den verkligheten? Kommer allt bli guld och gröna skogar, tack vare detta?

Varför ska inte de som vill vara hemma med sina barn lite längre, kunna få en del av de pengarna? Är det så farligt? Eller är det inte till och med så att det kan avlasta verksamheten, och skapa bättre och lugnare förutsättningar för de barn som redan finns där?

Det ska ju också tilläggas, de 133 barn som helt plötsligt står utan stöd hemma. Hur många av dem måste nu in på dagis? Och vad blir i så fall den kostnaden? Jag kan lova att kommunen i slutändan går back på den här idiotiska idén. Enbart ideologisk, utan någon som helst förankring i vare sig pedagogik eller barnpsykologi.

Jag blir ibland lite mörkrädd – vad blir nästa steg? Ska barnen lämnas in på förskolan redan från födseln? Så att vi som duktiga medborgare kan börja arbeta dagen efter förlossningen? Trots att vi har bland världens högsta skattetryck.
Bakläxa, Linköpings Kommun. Skit på er.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bakläxa, Linköpings kommun!

  1. louisedock skriver:

    Håller med dig i sak. Men det är vi som röstar fram våra politiker. Och finns det inte bättre att välja på så blir det vad det blir.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s