You go, Wallström!

Jag ska börja med att klargöra att jag verkligen inte är socialdemokrat. V-e-r-k-l-i-g-e-n inte! Tvärtom nästan. Men det känns ändå som om vi behöver räta ut lite trådar kring hela den här affären Wallström. Ok? Nu kör vi.

Installationen Löfven har sannerligen inte haft det lätt. Först vann man (typ) valet. Sen fick man regera med motståndarens budget, samtidigt som Sd satt och skrek i ena hörnet av riksdagen om att ”MAN MÅSTE RESPEKTERA 13% av svenska folket!” och hotade med konsekvenser som nyval. Lite som om en låt på Svensktoppen fick 13 % av rösterna, men ändå ville bli spelad mest. Konstigt, var ordet.

För att ytterligare sätta krokben för sig själva, på bästa Papphammar-vis, så tyckte sig Löfven-regeringen att de borde göra något humant. Sagt och gjort, de erkände Palestina som stat. Vilket gjorde en stor del av västvärlden irriterade, samtidigt som Mellanöstern greps av en oerhörd vrede och ville kasta sina skor på det lilla landet i norr. Ryssland skakade bara på huvudet och byggde ytterligare en kärnvapenmissil.

Här blev det minsann lite svettigt för Löfven och Wallström med kompisar. Vad fan skulle man göra nu? Palme hade ju gjort precis såhär, och fått massor av credd. Hade Palme varit i farten idag hade han fått miljoner like:s på Instagram. Någonstans här kläckte någon, förmodligen Wallström, idén om att ”va fan, nu slutar vi sälja vapen till Saudiarabien. ”

För er som tänker att ”Saudiarabien, va fan är det? Var inte Tintin där någon gång? Var det inte där Kapten Haddock blev full och slogs?” så ska jag ge er en snabb kunskapsupphämtning:

1. Saudiarabien gillar inte mänskliga rättigheter så värst mycket. Det är liksom inte riktigt deras grej. Sedan 1980 har snudd på 2000 människor avrättats, både med svärd (halshuggning) och gevär. Detta för brott så som homosexualitet och ateism. Det är således inget direkt trevligt land att bo i.

2. Kvinnor står under manligt förmyndarskap (typ motsatsen till Sverige, med andra ord). Alltså inte heller särskilt bra.

3. Politiska partier och fackföreningar är inte tillåtna. Gillar du inte det, och försöker protestera, var god se punkt ett.

Ur en humanistisk synvinkel är således Saudiarabien ett jävla skitland, milt uttryckt. Och hit ledde Kronprinsessan Victoria en delegation 2004, för att se till att landet ökade sin vapenhandel med Sverige. Läs den sista meningen igen, och läs sedan listan ovan med varför Saudiarabien är ett hemskt ställe. Således tyckte nog en något svettig Löfven och en något pressad Wallström att: ”hit kan vi väl för fan inte skicka mer vapen? De är ju inte kloka! De avrättar folk för ”trolldom” och sjunger du ”Internationalen” åker huvudet av snabbare än en ölkapsyl på en AW en fredagseftermiddag!”

Så för att reparera hela eländet med Palestina- affären valde man således att avsluta affärerna med Saudiarabien. Nöjt lutade man sig bakåt i stolen och väntade på applåder. Som verkligen inte kom. Tvärtom, faktiskt. Det blev lite som i ”Tjuren Ferdinad” på julafton.

Saudiarabien blev arga! Näringslivet blev arga! Calle Bildt blev högröd och arg! Oppositionen som inte gjort annat än att rulla tummarna och like:a Ebba Busch Thors Facebook-inlägg sedan valförlusten, vaknade till liv. Och blev arga! Så här kan man väl fan inte göra!

Här vill jag sluta cirkeln och säga: JO! Det kan man visst det! Och tycker man att det är märkligt, så ska man läsa listan ovan igen! Frågan som man istället ska ställa sig är: varför i helsefyr började vi ens handla med ett land som Saudiarabien?! Det är en diktatur, för farao.

Saudiarabien och Förenade Arabemiraten valde då, som små tjuriga ungar som förlorat en fotbollsmatch, att kalla hem sina ambassadörer. Kritiker vevade med armarna och blev högröda i ansiktet: ”Titta här! Kolla vad som händer!” Ja, titta. Vi slipper två ambassadörer som står för vidriga mänskliga åsikter. Låt dem åka, säger jag. Jag måste klargöra att jag tycker det är toppen av Wallström och Co. att stå upp för de mänskliga rättigheterna. Det finns en sådan internationell flathet att det är larvigt. Äntligen törs någon brösta upp sig och säga: nä nä nä! Den gubben går inte! Visst, ekonomiskt svider det säkert för många. Men, de pengarna och jobben måste kunna ersättas med annat. Jag kan bara tala för mig själv när jag säger att jag hellre skulle gå arbetslös, än att arbeta för ett företag som förser en diktatur med vapen.

Vapen som används för att slå ned på de minsta tecken och vilja på folklig frihet. Fortsätt så här Wallström! Jag gillar inte ditt parti, men jag älskar mänskliga rättigheter! Och det är egentligen hela kärnan i den här grötiga affären.

Go Wallström!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s