Sex enkla steg till ett misslyckat sjukhus!

Det larmas rejält från i stort sett samtliga sjukhus i vårt avlånga land, inför sommaren. Semestrarna är i antågande, och vårdplatser försvinner i samma rasande takt som mazariner utanför Coop en dag då pensionen kommit.

Hoppla!

Hoppla igen!

Och, nämen nu blommar asfalten igen!

Ingen som jobbar på golvet inom vården är förvånad. Men de som fattar beslut får fullständig panik (ja, i år igen. Det är lite med dem som med SJ.), lovar tiotusentals kronor i ersättning, bara man flyttar semestern lite.

Hur blir det såhär? Jag ska visa Er, ge eder alla receptet på hur man på bästa sätt utarbetar sin personal så att de blir lika utbrända som en häxa på bål under häxprocesserna. Varsågod!

1. Belamra alla, och då menar jag ALLA (utom givetvis dig själv) inom vårdkedjan med extrauppgifter. Du kan för all del ge uppgifterna något flashigt namn som ”ansvarsområde” eller ”Superhjälte-stuff”, så att folk lättare tar på sig dem. Undersköterskorna kan få beställa material och städa. Sjuksköterskorna kan få städa, hålla utbildningar och beställa medicin. Läkarna? De kan få en miljard administrativa uppgifter, så vi sparar på sekreterarna. Sekreterarna kan sedan få ta emot patienter, fast de inte är utbildade till det! Det viktigaste är dock att allt detta sker P-A-R-A-L-L-E-L-L-T med de vanliga arbetsuppgifterna! Mer jobb, för samma peng, om du fattar?

Voíla! Du har sparat massor!

What

Jo då! Vi lovar! Det funkar!

2. Tillsätt INGA extra resurser! Inte på något vis, någonstans. Det enda undantaget skulle möjligen vara utredningar om varför sjukhuset är misslyckat. Då kan du gärna hälla pengar över obskyra projekt och utredningar. Gärna med externa, svindyra konsulter. Vad sa du, sa du? Lyssna på dem på golvet? De som jobbar i, och har kunskap om verksamheten och flödet? HAHA! Nä, så jobbar vi inte här. Dessutom är de upptagna allihopa, med ”ansvarsområden”.

im-broke

Pengar till extra resurser? Det finns det inte pengar till!

3. Jag kan inte med emfas nog understryka det som ovan nämnts: LYSSNA INTE PÅ DEM PÅ GOLVET! De kommer bara vilja ha pengar till strunt som högre löner, förbättrade arbetsvillkor och med det vilja stärka patientsäkerheten. Och det går minsann inte för sig! Om någon är enträgen och ligger på, hänvisa till punkt 2, och säg att en ”grupp” ”jobbar” med frågan. Ha sedan kaffekoppen redo, och se hemskt upptagen ut.

giphy

Fan! Nu kommer någon från golvet och vill prata igen. 

4. Just sjuksköterskorna är en grupp för sig. De jävlas och jäklas med lönekrav och rimliga arbetsvillkor! Det går minsann inte för sig, för tänk om alla ska ha höjd lön?! Hur ska du då kunna rekrytera externa konsulter? Att sen alla säger upp sig och du måste anställa externa syrror, som i slutändan kostar långt mycket mer än vad höjda löner hade gjort, det är inte relevant. Så det så!

giphy (1)

Dyrare i slutändan säger du? Talk to the hand!

5. När vi ändå är inne på sköterskor, så är undersköterskor också jävligt jobbiga! De vill också bli respekterade och få vidareutbildning! Och trots att det gång på gång visat sig att de är ovärderliga i sjukhusflödet, så ska du inte lyssna på det örat! Försök och fasa ut dem istället, ersätt dem med fördel med sjuksköterskor, för då kan EN person göra TVÅ personers jobb. Typ. Ungefär. Lyssna inte om personalen protesterar (se punkt 4).

giphy (2)

En arbetsplats med BARA syrror! Fatta bra, alla kan dela medicin, samtidigt som de bäddar sängar, håller handen och serverar mat. Score!

6. Slit ut dina läkare, gärna så fort som möjligt. Lova en sak, gärna vad gäller möjlighet till ”flexibelt schema”, bara för att i nästa stund själv lägga schemat ändå och hänvisa till att ”alla måste offra sig lite”. Att det sedan betyder att de arbetar 5 av 6 helger på raken, och aldrig träffar sin familj? Det spelar väl ingen roll? Och, just det, lägg massor av extra pappersarbete på dem! MASSOR! Gärna så mycket att de inte hinner fortbilda sig, eller ta hand om patienter!

giphy (3)

”Arbetet innefattar viss administrativ tjänst…”

Så! 6 enkla steg för att fullständigt, snabbt och effektivt montera ned en avdelning/klinik! När det sedan inte finns personal, och patienterna far illa, förneka bara allt i media. Ingenting innebär en patientfara, om det så skulle finnas rabiessmittade zombier på sjukhuset, så är det bara att förneka. O, just det, återigen: LYSSNA INTE PÅ DEM PÅ GOLVET!

———

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s