Du vet att du jobbar på ett sjukhus i sommarkaos när…

…Det måndag klockan 08:54 inte finns en enda vårdplats på hela bygget. Alla vilorum och sköljrum är överbelagda och gamla skyddsrum används som postop, och veckan har bara börjat.

tumblr_n9qzt4c3TT1rbc9h1o1_500

…Man sitter med två kollegor på morgonsamlingen och väntar på att all personal ska ramla in i sista minuten. Sen inser man att det ju är sommarbemanning. Det kommer ingen mer.

200

…Undrar om alla chefer och administrativ personal drabbats av Calici, mitt i varmaste juli, eftersom ingen tjatat på dig om att ta extrapass på flera timmar. Sen inser man att de ju kan ta minst sex veckors semester, sammanslaget med två veckors flex, till skillnad från dig själv, som max får ta fyra veckor på minuten uträknat.

200 (1)

…Tar emot fyra alkoholintoxer och en dehydrerad geriatrisk patient på mindre än en timme under nattpasset.

200 (2)

…Faktiskt, på riktigt, tar emot en patient i triaget som inkommer för att de bränt sönder sina axlar ute i solen. Samtidigt ser du själv ut som Gollum, efter tre veckors nattarbete.

200 (3)

…Inte behöver leta parkering på morgonen, desperat likt en person i öknen söker vatten. Varför? Alla chefer och adminpersonal är ju på semester!

200 (4)

…Svettas som en gris, och måste koppla Ringer Acetat på dig själv på lunchen för att klara dagen. Landstingets scrubs är inte direkt som funktionskläder, i den trettiogradiga värmen.

200 (5)

…Inte kan sova, för att solen aldrig går ned och för att du hoppar mellan skiften som en skidåkare studsar fram i en puckelpist. Hur jag jobbar den här veckan? Natt- dag- natt- natt- kväll- dag, hurså?

giphy

…Försöker ringa en mottagning för att hjälpa en patient och dirigera denna rätt, men möts av ett TeleQ som glatt basunerar ut att alla på mottagningen gått på åtta veckors semester.

200 (6)

…Faktiskt får flexa hem fem minuter innan passet är slut, istället för att jobba över en och en halv timme, på grund av underbemanningen.

s3AoP

…När du efter varje avslutat pass känner såhär…

200 (7)

…Men lika snabbt blir uppringd och blir inbeordrad på din lediga dag.

200 (8)

Trevlig sommar!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Du vet att du jobbar på ett sjukhus i sommarkaos när…

 1. Solsippan skriver:

  Varit hemma ett år nu på grund av utmattning. Räcker med att läsa för att hjärtklappningen ska dra igång. Aldrig mera sjuksköterska….

 2. Maria skriver:

  Ojojoj vilket garv du bjöd på. Ja det här är sanningen i ett nötskal.

 3. Linn skriver:

  Läser och skrattar då igenkänningsfaktorn är hög på varenda punkt. Inser sedan att det hela är ju bara så tragiskt och sjukt på alla sätt, va f-n händer, vart är vi på väg? Kommer man orka 35 år till? Hur blev det så här???

 4. Elinor skriver:

  Undrar vem som får skiten när det rasar? Har hört så många gånger nu från chefen att jag måste ”prioritera bättre” när jag inte hinner med allt med mina två ynka händer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s