Hur de ansvariga resonerar när sommarkaoset rasar

Vi som jobbar på golvet vet vad det innebär att arbeta på ett sjukhus/ en vårdcentral/ i en ambulans när sommaren slår till som bäst (värst). Vi vet vad indragna resurser och minskade vårplatser innebär. Men de ansvariga då – de som verkligen skulle kunna ändra allt från grunden, hur går tankegångarna där?

…Ansvariga poltiker får höra att det knappt finns vårdplatser och att hälften av all personal får förskjuta sin semester.

giphy
Hör jag inte något om att det finns problem, så finns det inte. Nu går jag på semester i tio veckor. Hej då!

…Pressansvariga på landstingen förnekar all sorts patientfara, även om en sjuksyrra dör av utmattning i bakgrunden under intervjun.

200
Patientfara? Haha! Här finns ingen patientfara. Vad sa du? Om en sjuksköterska ska vara ensamt ansvarig för tjugo patienter? …Nu tar jag nio veckors semester!

…De vårdenhetschefer som faktiskt har lite ryggrad och signalerar uppåt att ”det går inte mer, inte en sommar till!” får kalla handen av de ansvariga.

200 (1)
Ringer du nu igen?! Vi sa ju åt dig att sluta ringa redan förra sommaren. Patientrisk? Eh…vi har semester nu!

Ansvariga politiker på riksnivå säger att de inget kan göra, fast sanningen är att de mest inte orkar/vill.

200 (2)
Ja, det stämmer att jag är sjukvårds-och hälsominister. Vem som ska rätta till kaoset i sjukvården? Inte fan vet jag. Någon annan? Är någon annan på semester sa du? Ok. Jag med! Ses i september!

Ansvariga på sjukhus/VC/ambulans till slut surnar till på sin personal och kör det eviga argumentet att ”vi som jobbar inom vården faktiskt måste ta vårt ansvar”, som för att få oss att sluta påtala riskerna vi ser. Denna sorts uttalande kommer inte heller sällan från personer som inte varit i kliniskt verksamhet på ett decennium.

giphy (1)
Fan. Jag kanske inte borde sagt det där om att ”alla måste offra sig för att få verksamheten att gå ihop”, när jag sitter här på semester på Aruba. Tur att jag har två semesterperioders semester. Då hinner nog folk glömma allt. Eller jobba ihjäl sig. 

På måndag avslutar jag min semester. Önska mig lycka till!

Video | Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s