Vad håller ni på med?!

Idag var jag på lekland med mina barn. En fantastisk uppfinning det där, något som jag önskar funnits när jag var liten. Ett paradis av lek och bus, gjort enbart för barn. Just därför är det kul att hänga på ungarna. Att följa med i deras lek och galna upptåg. Dela deras värld för en stund och bejaka barnet i sig själv. Kort sagt, att umgås. 

Det tycker visst inte alla andra. Ok, jag förstår att de med lite större kottar släpper dem och sätter sig i en fåtölj. De ungarna vill ju oftast vara ifred med sina egna kompisar. Men, ni med små barn, hur tänker ni egentligen?! Jag vet inte hur många föräldrar med små barn jag såg, som gick med mobilen klistrad i handen. Med ett barn i ett-två års åldern som drog mamma/pappa i armen, med en tydlig önskan: ”Kom! Kom så upptäcker vi världen ihop!” Fick de någon respons? Nej. De fick hummanden och blev inte ens mötta med blicken. 

Jo. Jag förstår också att man ibland som vuxen behöver styra med vissa grejor. Kanske fixar man med skjuts hem eller säger åt den där hemma att ta fram maten för kvällen. Det ska man såklart kunna göra utan att få dåligt samvete. Men, när man är på ett lekland i flera timmar. Och ser samma föräldrar med mobilen framför näsan gång på gång…ja då blir i alla fall jag beklämd. Ledsen. Bedrövad. För, vad är det som är så viktigt? Kan ni inte berätta det för mig?

Föräldrar ligger på en studsmatta med sitt barn, med facebook uppslaget. Sitter i ett bollhav och läser Aftonbladet. Fikar med sitt barn som bubblar på och pekar, men knappt får någon respons från mamma/pappa som är fullständigt uppslukade av Instagram. Jag blir galen!

Vad är det som händer?! Har ni vuxna blivit tonåringar?! Måste ni ständigt bli underhållna och bekräftade? Fattar ni inte att det lilla barn ni har framför er avgudar er? Vill ha er uppmärksamhet och kärlek? Och istället sitter ni där och läser och tittar på massor av skit som inte betyder ett dyft! Ni missar ju det viktiga! Det livet handlar om! 

Och, misstolka inte det här nu. Jag är inte teknikhatare eller hippie. Telefonen har självklart en plats. Jag menar inte att alla ska slänga bort den. Men, när man efter en vistelse på ett lekland med sitt barn har interagerat mer med sin jävla plastlåda till telefon, än med sitt lilla barn. Då är något innerligt, sinnessjukt fel. 

Det tror jag, handen på hjärtat, alla håller med om. 

Lägg ner den där jävla telefonen och upplev det som är viktigt istället!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vad håller ni på med?!

  1. vrangpelle skriver:

    Var på lekland häromdagen och såg samma sak. Enda jag använde telefonen till var till att räkna kolhydrater när vi fikade och kollade klockan. Dottern har diabetes typ ett så där har jag inget val. Förstår inte hur folk kan släppa sina 2 och 3-åringar vind för våg på ett lekland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s