Vi sysslar med omvårdnad – inte service!

Först är det på sin plats att tacka Er alla för feedback, positiv som negativ, tack tack! Tack också för alla personliga berättelser och stöttande kommentarer, tack tack igen!

Jag märker dock att en sak skulle må bra av att klarläggas kring mitt och mina kollegors jobb. Och det är skillnaden på ett serviceyrke och ett omvårdnadsyrke. En del av Er verkar blanda ihop dessa två. Självklart går dessa lite in i varandra, men en klar gräns finns mellan dem. 

Jag och mina vitklädda kollegor ställer gärna upp med lite service, men, vi är primärt på vårt jobb för att syssla med omvårdnad. Ta hand om dem som har ont, hjälpa dem som inte kan på toaletten och så vidare. Rätt självklart kan tyckas, men tydligen inte för alla. Jag är således inte servitör eller transportör – jag är sjuksköterska. Jag kan hjälpa dig med en del personlig service, men det är egentligen inte mitt jobb. Mitt jobb är att vårda dig. Inte förse dig med hemtransport (om du inte är så sjuk att du behöver det vill säga), inte heller ombesörja dig med mat (om du inte fått vänta i flera timmar eller har medicinska skäl till att behöva mat, vill säga). 

Så ja. Jag vill gärna vårda dig. Och jag kan för all del sticka till dig en macka. Men, förväxla mig inte med en butikspersonal eller med en taxichaufför. För jag är inget av det. 

Och, återigen, tack! 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s