Det går utför…

För tjugo år sedan var Sverigedemokraterna ett parti i periferin. De sysslade med att skicka ut pamfletter där invandringen kritiserades, särskilt med skräckpropaganda kring hur många svenska kvinnor som blev våldtagna av invandrare. Rent skitsnack och propaganda, med andra ord. Både gemene man och det politiska etablissemanget ryckte lite på axlarna åt dessa dårar ute på högerkanten. Klart man inte kunde ta dem på allvar, dessutom borde folk vid det laget ha lärt sig en rejäl läxa av hela karusellen kring Ny Demokrati. Rasister som tog sig in i demokratins finrum hade vi, och borde ha fått, nog av.

Snabbspolning fram till idag. 2015. Vi har ett Ny Demokrati 2 som är rikets tredje största parti. Som har snudd på att bli näst störst, kanske störst. Med denna rejäla vind i seglen ångar den rasistiska ångvält som är Sverigedemokraterna på. Man sätter upp reklam i Stockholms tunnelbana, där man ber om ursäkt till tursiterna för att vi har tiggare i Sverige. Läs det där sista igen. Förstår ni inte hur sjukt vårt samhälle håller på att bli? Och att denna sinnessjuka, snedvridna världsbild dessutom håller på att normaliseras så till den milda grad att ingen längre reagerar? Är det så vi vill leva? Är det här världen vi vill att våra barn ska växa upp i?

Sant är att integrationen inte fungerat. Men, beror det på dem som kommer hit, eller på dem som bestämmer? Och ska detta problem leda fram till larvig, rent av löjlig argumentation kring att ”vi måste ta hand om våra egna först!”? Vad är det för jävla resonemang? Ska vi börja hävda att vissa individer ska ha hjälp före andra, bara för att de råkar vara födda på ett visst ställe? Vad är det för människosyn?

Sluta normalisera ett parti som alltmer börjar likna ett visst tyskt parti, som långsamt blev allt mer accepterat under sin frammarsch inom politiken. Tror ni att jag överdriver? Titta på citaten nedan, och jämför. Och titta dig sedan själv i spegeln, och ta dig en lång, riktigt lång funderare. Är det här vägen vi ska gå? Är det såhär vi vill ha det?

”…Det räcker inte ”att bara rikta åtgärder mot de som organiserar tiggeriet. Vi måste först förbjuda allt hitrest tiggeri i Sverige” SD, 2014.

.”..Stoppa tiggarplågan!”,  ”Stoppa det organiserade tiggeriet!”, ”Yrkestiggarna är en plåga!” ”Tiggare ägde 50.000 mark”. Så hette det i den av Joseph Goebbels organiserade smutskastningskampanjen mot tiggare i Tyskland, år 1933.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s