Har ni tappat alla referensramar, era troll?!

Det går snabbt utför minsann. Som jag skrev sist så har ett rasistiskt gräsrotsparti växt sig till landets tredje största, på blott dryga tjugo år. Snöbollen som från början var knappt var stor nog för att täppa till Jimmie Åkessons mun, är nu en glaciär. Ett lavin av blindt, oresonligt hat, blandat med en hel del rädsla. För vi ska inte glömma det, de flesta som röstar på Sd är rädda. Rädda för förändring, rädda för att bli av med ”det gamla Sverige” med mera. En stöttepelare är också att, precis likt nazisterna en gång gjorde med judarna, att beskylla invandringen för allt ont. ”Det är invandrarnas fel att jag inte har jobb, hus, flickvän/pojkvän”, och så vidare. 

Allt det här har vi med lite vett kvar i skallen redan förstått. Vi vet redan att de flesta som väljer att rösta på Sd är så mörkrädda att de skyggar undan för sin egen skugga. Det är, så att säga, intet nytt under solen. Det är helt enkelt väldigt bekvämt att bortförklara en mycket komplicerad och skrämmande värld med att allt är någon annans fel. För gör man det, så har plötsligt det egna ansvaret upphört att gälla. Se här! Allt är invandrarnas fel, och vad ska lilla jag göra åt det? Ungefär som en treåring resonerar kring sina problem. 

Vi med lite sans kvar, vi vet det där. Har förstått det länge. Vad som dock gör mig bestört och mycket oroad är den attityd jag ser på nätet, på alla möjliga platser. Som kommentatortrådar under artiklar kring det högst tragiska IKEA-mordet i Västerås. Ett dåd som till allt av döma begåtts av en person i djup psykisk kris. Direkt ska det hagla kommentarer om mördarens ursprung – på riktigt- VAD FAN har det med saken att göra? Tror ni bara folk med utländskt ursprung får psykoser? Eller mördar? 

Men. Jag ser det inte bara där. Jag ser det överallt. Allt kan beskyllas på invandringen. Att gamla inte får färdtjänst, att sjukvården rämnar och att det är kallt i sommar. Vad är det med er?! Har ni blivit så fullkomligt förblindande av hat att ni inte längre kan tänka logiskt?! Eller har ni bara så mycket fritid att ni kan hitta på konspirationsteorier som skulle få författaren till Game Of Thrones grön av avund.  Allt är inte invandringens fel, hur gärna ni än vill tro det, era troll. 

Fan alltså. Var är vi på väg?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s