Lönehelg…

Det är lite speciellt, det här med att arbeta lönehelg inom akutsjukvård. Jag kan tänka mig att det är lite samma sak för våra vänner i ordningsmakten, räddningstjänsten och för all del, de stackarna som jobbar inom krogbranschen. Nedan, lite tankar och funderingar kring detta. Håll till godo.

…När man glatt kommer till jobbet, inför en natt. Man tar upp mobilen ser dagens datum och blir helt kall i själen. Lönehelg!

200

…Sökorsakerna ändras från ”ont i magen” och ”ont i bröstet” till ”skärskada” eller ”somnat-på-trottoarkanten-hittad-nedkräkts-av-polisen”.

200 (5)

…Du på mottagningen får kryssa mellan kompisar till inkomna patienter, som alla har goda råd kring vad som bör göras. ”Nej, alltså. Benke är inte full. Han behöver bara vila!” Eller, ”Greta har kräkts ned håret, men jag hittar inte knappen att ringa på”.

200 (8)

…Minst tre kompisar hinner fyllna till under sin vistelse på akuten, och måste också tas om hand. Två av dem hittas givetvis sovande i korridoren. En har snubblat över en stol.

200 (6)

…Att gå igenom korridorerna tar tre gånger så lång tid som vanligt, tack vare tusen frågor från förfriskade patienter och dess anhöriga. ”När kommer doktorn?!” ”Finns det pizza här?” ”Benke har kräkts ned sina jeans!”

200 (7)

…Framåt morgonen börjar man själv känna sig överförfriskad, både tack vare alla spritångor man tvingats inandas, men mest för att man varit vaken sjutton timmar i sträck utan att få sitta ned en gång.

200 (1)

…Men du och dina fantastiska kollegor löser ändå allt till slut. Dessutom har du hjälp både Benke och Greta på köpet. Därför känner du dig ändå nöjd, när du för första gången får sitta ned under passets gång, tio minuter innan du slutar. Till och med landstingskaffet smakar gott vid det laget.

200 (2)

Det är lite som med lönehelgen, som med den där U2 sången, ”With or without you”. Man vill egentligen inte jobba den, men innerst inne tycker man ändå att utmaningen i att arbeta den är rätt rolig.

200 (9)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s