Med kärlek tar vi tillbaka internet!

det krävdes uppenbarligen en rejäl omskakning, i form av en visuellt vidrig bild, för att få merparten av Europa att vakna till. Jag satte själv kaffet i halsen, när jag såg den lilla pojkkroppen, uppsköljd på en strand. Jag var, med säkerhet som många andra, tvungen att klicka bort bilden. Efter det grät jag faktiskt en skvätt, vilket jag inte gjort på länge. Jag grät för att världen är orättvis. Jag grät för att inget barn ska behöva dö på det där viset. 

Allt för länge har internet långsamt förmörkats av hat. Individer fulla av frustration och oresonligt, blindt hat har likt en gräshoppesvärm tagit över sociala medier. Sd- anhängare har vrålat om folkomröstning i invandringsfrågan, samtidigt som alla trådar under artiklar som berör flyktingfrågan överösts med kommentarer som har fått mig att vilja dra täcket över huvudet. Det är uppenbarligen så att alla dessa hjärtlösa personer har hemskt mycket fritid att lägga på just hat. Detta till trots att de brukar klaga över att invandrare ”aldrig gör något på dagarna”. Vi ska stoppa invandringen och hjälpa dem på plats, heter det. Givetvis är inte detta vad Sd egentligen vill. De vill solklart stänga alla gränser, och låta barn drunkna och människor dö. Ett tydligt exempel på detta var när Annie Lööf vackert  pulveriserade Jimmie Åkesson i veckans tv debatt. Gång på gång vägrade Åkesson svara på vad som skulle göras med alla flyktingar. Istället slog han ifrån sig hela saken. Han hade inte varit med och fattat beslut kring immigrationspolitiken, så han var fri från allt ansvar. Detta sa han, medan folk drunknar på flykt. Medan barn sköljs upp på stränder kring Medelhavet. Är det en politiker att lita på?

Men. Mörkret på nätet börjar lätta. All godhet, den som finns hos majoriteten av alla människor, har vaknat till. Insamlingar till flyktingar slår alla tiders rekord. Människor startar på eget initiativ insamlingar. Alla vill hjälpa till (utom Sd då) ! Samtidigt famlar Sd efter att återfå stafettpinnen i invandringsdebatten. Slänger ur sig floskler om ”hjälp ges bäst på hemmaplan”. Som om det skulle vara möjligt i ett sönderbombat Syrien?

Nej, alla kärleksfulla människor. Nu tar VI tillbaka internet och debatten. Nu tar VI över initiativet! Låt godheten segra! Sprid kärlek omkring dig som om det vore strössel! När någon enstaka dåre skriver elände, kontra med kärlek och fakta! Sjunk inte ned till deras nivå! Jag menar, se dig omkring! Titta på all kärlek och medmänsklighet som faktiskt finns kvar! Det finns hopp! Låt det blomma ut överallt! På nätet, i grannskapet och på arbetsplatsen! Vi är så många gånger fler som väljer kärlek ,än dem som väljer hatets dunkla bakgård. Vi är miljontals fler som vill hjälpa till, än dem som vill stoppa huvudet i sanden och tänka på sig själva! 

Nu tar vi det här tillfället i akt! Nu tar vi tillbaka initiativet! 

Sprid kärleken! 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Med kärlek tar vi tillbaka internet!

  1. vrangpelle skriver:

    Grät floder efter sett bilder på pojken. Har en 3-åring själv och vet hur fulla av liv de är och hur nyfikna på livet de är. Annie Lööf fick Åkesson att framstå som en liten pojke som bara skyller på alla andra. Åkesson är inte främlingsfientlig, han är människofientlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s