Jag är inte rasist, men (!)

Såg en valsympatiundersökning här om dagen. Sd snuddar på gränsen till att vara störst parti. Sant är att vi för tillfället nog har det svagaste politiska styre det här landet skådat, sedan Fredrik den förstes dagar. Sant är också att detsamma kan sägas om oppositionen. Släng in en flyktingkatastrof på det, så är saken biff. Klart allt det här spelar Sd i händerna. Jimmie behöver ju inte ens göra något, allt sköter så att säga sig självt. Allt det där är något jag kan begripa.

Men. Vad jag inte kan förstå, vad jag inte ens i min vildaste fantasi kan föreställa mig, är hur någon kan ställa upp på Sverigedemokraternas ideologi. Hur man rakryggat kan säga att man gärna röstar på ett parti som gör skillnad på folk och folk, enkom beroende på var de råkar vara födda. Jag förstår inte. Jag kan tycka att min granne är puckad, beroende på att denne grillar mitt under mitt fönster, men jag skulle aldrig få för mig att tycka det bara för att samma granne råkade vara från en annan världsdel. Jag begriper det inte…Hur kan man vara så urbota dum och ignorant att man tycker så?

Vad jag heller inte kan reda ut är att alla som tycker Jimmie verkar mysig, uppenbarligen inte förstår begreppet historia, och att man ska lära av vad som tidigare hänt. Ni vet, har man bränt sig på en spis så undviker man gärna att göra det igen. Jag menar, titta femton år tillbaka i tiden. Vad stod Sverigedemokraterna för då? Officiellt alltså. De står givetvis för precis samma sak nu, men har snyggat till fasaden lite. Spelar det ingen roll? Och kom nu inte dragande med att ”ALLA PARTIER HAR FAN ETT FÖRFLUTET..”, och det där vanliga dravlet. För det är skillnad att ha en historik åt den bruna hållet, som sträcker sig sjuttio eller fler år tillbaka i tiden, eller bara drygt ett decennium. Det säger liksom sig självt. Och, är man inte helt tappad bakom en vagn, så kan man utan problem se likheterna mellan det som nu håller på att hända, och en viss mustaschprydd herre från Österrike.

Det är den bistra sanningen, oavsett vad ni säger. Likheten mellan nazister och det som nu är Sverigedemokraterna är så slående att de i mitt tycke lika gärna kunde dra på sig samma uniformer. Ja, jag vet att du som läser säkert bli arg. Vansinnig. Vill slåss och kanske ha ihjäl mig, för att jag tycker annorlunda. Jag tackar för den reaktionen. Den understryker nämligen bara ytterligare min tes.

Det är dags att vakna. Dags att inse vad som, faktiskt, håller på att hända. Ett litet missnöjesparti håller på att själva ta över stafettpinnen (återigen, se likheterna med ett visst Europeiskt land i mitten på förra seklet), med en politik som bygger på demonisering och hitte-på. Som bygger på en vi-mot-dom, utan att situationen egentligen finns på riktigt. Som har företrädare som beter sig som de vill (se ”järnrör” eller ”kreativ skatteplanering, för ytterligare referenser),  och säger som de vill (sök på google under ”kommunpolitiker” och ”sd”, så lär du hitta ett axplock. Sök även på ”kulspruta” och ”öresundsbron”, för fördjupning.) Allt det här händer just nu, och allt fler låter det bara hända. Ungefär som det en gång utspelade sig i det där Europeiska landet jag ovan nämnde. Men, vad är det sympatisörerna säger nu igen?

Ja just det, ”jag är inte rasist…men!”

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag är inte rasist, men (!)

  1. vrangpelle skriver:

    Det är vi som inte förstår, tydligen. Vi är inte Sverigevänliga och måste öppna våra ögon. Det är vi måste ta om hand om våra hemlösa först innan vi tar om hand om romerna mfl . Konstigt att ingen av de som gapar högst ens gör något för att hjälpa våra hemlösa svenskar, bara gnäller på de som hjälper EU-migranterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s